Producten voor kids Rollenspel

Top 3 binnenactiviteiten met kinderen

Linda - Go or No Go

De herfst komt er weer aan en dat betekent helaas ook dat het buiten weer minder mooi wordt. Meer regen, lagere temperaturen; je kent het wel. De kinderen zullen meer gaan binnenspelen en in ons geval zal dat betekenen dat de jongens vaker gaan vragen om te mogen gamen. En dat is nu net wat ik niet wil. Gelukkig zijn er meer dan genoeg alternatieven voor kinderen om heerlijk binnen te spelen. Hierbij voor jullie mijn top 3 binnenactiviteiten.

1. Rollenspel en verkleden

Ik vond het vroeger erg leuk om samen met mijn vriendin te verkleden. We hadden een hele kist vol met verkleedkleren: van cowboy tot turnster en van een hippiejas tot de trouwjurk van mijn moeder. En natuurlijk dan vervolgens een modeschow geven met alle verkleedkleren. De iets kleinere kids zullen het vooral ook leuk vinden om een rollenspel te spelen met leuke accessoires zoals muntgeld en een kassa, boodschappen en een keukentje. Super leuk speelgoed en helemáál leuk als papa of mama ook even meespeelt natuurlijk.

2. Bouwen!

Hele constructies bouwen van LEGO, Kapla of andere bouwstenen is zo’n heerlijke activiteit die je de hele middag vol kunt houden. Ook een knikkerbaan is natuurlijk heel gaaf om mee aan de slag te gaan en je kunt er je creativiteit volop in kwijt. Op de website van Lobbes.nl zag ik heel veel verschillende knikkerbanen: zeker een kijkje waard! Ook Hubelino die je hieronder op de foto ziet, kun je bij hen shoppen.

3. Leren en expirimenteren

Mijn derde favoriet is leren en expirimenteren. Denk aan proefjes samen doen, slijm maken, elektro en noem maar op. Daan en Jesse vinden dit fantastisch en kunnen ook hier echt een middag zoet mee zijn. Voor deze activiteit moet je ook gewoon wel even de tijd hebben, want het is niet binnen een half uurtje klaar. Zeker proefjes doen en dingen zelf maken is voor kinderen erg leuk om te doen, zodat ze al spelend kunnen ontdekken en leren.

Wat is jouw favoriete activiteit om binnen te doen met de kinderen?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.