Museums Zomervakantie

Maak een FEEST van de zomervakantie in het Tropenmuseum

tropenmuseum review

Wow, wat leuk! Samen met mijn gezin mochten wij een bezoekje brengen aan het Tropenmuseum in Amsterdam. Misschien iets wat niet direct bij mij op zou komen maar wat hebben we het leuk gehad! 

Het Tropenmuseum

Een toplocatie en een prachtig pand, daar begint het al mee. Het immense gebouw maakte al behoorlijk wat indruk op mijn dochter Ezra. Bij binnenkomst mochten we naar boven. Wanneer je daar binnenkomt en de prachtige binnenkant van het pand ziet, ben je al verkocht.
Van tevoren had Ezra al helemaal bedacht wat ze allemaal wilde doen. Er zijn nu tijdens de zomervakantie allerlei gave dingen te doen in het Tropenmuseum.

De Feestwinkel

We zijn ons avontuur gestart in de feestwinkel. Feestwinkel hoor ik je denken….ja de feestwinkel. In deze te gekke ‘winkel’ is van alles te zien. Je kiest een feestdag uit en daar horen vragen bij. Deze vragen beantwoord je door door de winkel te lopen. Voor elke juiste vraag krijg je een letter en al deze letters vormen een woord waarin je een te gekke foto kan laten maken in de photobooth. Je snapt natuurlijk dat wij aardig wat tijd doorgebracht hebben in de feestwinkel en veel foto’s gemaakt hebben. Ook hebben de kids in de feestwinkel nog een superleuk cadeaudoosje gemaakt en er kon zelfs een piñata gemaakt worden!

Maak je eigen squishie

Na de feestwinkel was het tijd voor het maken van een squishie. Hier had Ezra zich al helemaal op verheugd dus ze kon niet wachten om aan de slag te gaan. De bedoeling was dat je een squishie namaakte van iets wat je dierbaar is. Dit naar aanleiding van de tentoonstelling Things that Matter, die je kunt zien in het Tropenmuseum. Ezra koos voor een regenboog, want iets namaken wat je echt dierbaar is, is best moeilijk. Eerst hebben we even geoefend op een papiertje en daarna was het tijd voor het echte werk. Het was erg leuk om te doen!

squishies maken tropenmuseum

ZieZo Marokko

Om 12.30 zouden wij met het vliegtuig vertrekken naar Marokko…! Wat, naar Marokko??? Je was toch in het Tropenmuseum? Ja dat klopt, maar er is een te gekke tentoonstelling in het Tropenmuseum gemaakt over Marokko, genaamd ZieZo Marokko! Daar gingen we dan met ons Marokkaanse paspoort op zak, zo het vliegtuig in richting Marokko. Na een leuke dans door de crew kwamen we aan in Marokko. Wow, mijn hart ging al sneller kloppen toen de deuren van het vliegtuig open gingen. Mijn man is half-Marokkaans en daarnaast ben ik gek op de Marokkaanse stijl voor mijn interieur. Wij werden rondgeleid door Yousef (BN-er / zanger Sef, voor de kenners). Hij vertelde ons zijn verhaal onder het genot van een kopje heerlijke Nana (Marokkaanse thee). Daarna werden wij op een speurtocht gestuurd door de straten van Marokko.

Overige tentoonstellingen

Na afloop van de reis door Marokko zijn we naar boven gegaan en hebben we een kijkje genomen bij de overige tentoonstellingen. Vooral het stukje over Nederlands-Indië vond ik erg interessant. Mijn opa is geboren op Java en zo kreeg ik ook nog een stukje mee over mijn eigen geschiedenis.

Op de bovenste verdieping hebben wij een kijkje genomen bij de Body Art tentoonstelling. Allerlei verschillende lichaamsversieringen van verschillende culturen en groeperingen over de hele wereld worden hier tentoongesteld.

Go or No Go

We hebben ons geweldig goed vermaakt in het Tropenmuseum en het is zeker een aanrader voor gezinnen met kinderen. Nu het zonnetje even wat minder is, is het Tropenmuseum echt the place to be! Het is echt een aanrader om deze zomer een keer te bezoeken met je gezin!


Charelle heeft op uitnodiging van het Tropenmuseum een bezoek gebracht aan het Tropenmuseum en hierover een eerlijke review geschreven. 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.