Inspiratie

Als werkende moeder studeren? Ik zeg: Doen!

opleiding moeder studeren

Een studie combineren met het moederschap: dat klinkt als een uitdaging, toch? Ik hou wel van een uitdaging, dus vier jaar geleden ging ik ervoor. Ik begon aan een 4-jarige HBO opleiding

SPW

Ik ben 12 jaar geleden begonnen als begeleider in de gehandicaptenzorg. Ik was toen net afgestudeerd en met mijn SPW-diploma op zak ging ik ervoor. Na een jaar of 6 begon ik te twijfelen of werken als begeleider in de zorg mijn ding wel was. Ik raakte het plezier in mijn werk kwijt en ik merkte dat ik er een beetje klaar mee was. Tijd voor iets anders dus, maar met een zorgdiploma is het behoorlijk lastig om iets anders te vinden.

Alles is mogelijk..

De eerste keer dat ik ging oriënteren voor een studie was toen Daan en Jesse net twee waren. Maar na even twijfelen besloot ik toch om nog twee jaar te wachten. Dus toen de jongens vier werden ging ik opnieuw bekijken wat de mogelijkheden waren. Voltijd, deeltijd, op school of een thuisstudie, alles is mogelijk natuurlijk.

Studeren op eigen tempo

Wat ik belangrijk vond, is dat ik mijn eigen tijd in kon delen en dat ik gemiddeld zo’n 12 uur per week bezig was met mijn studie thuis. Je eigen studietijd indelen kan natuurlijk perfect met NTI – Studeer op jouw moment. Je kunt dan in je eigen tempo studeren, wat ideaal is. Daarnaast heb je gewoon je hele studie door contact met leraren en zijn er vaak klassikale onderwijsmomenten. Je hebt er uiteraard wél ook voldoende doorzettingsvermogen voor nodig, want geloof me; het is niet niks.

Bachelor

Ik ging een 4-jarige studie volgen en met name de eerste twee jaar waren best zwaar met veel toetsen en dus veel studeren. Maar eerlijk? Ik zou het zo weer doen! Ik vond het heerlijk om weer nieuwe dingen te leren én ik vond het erg leuk om te merken dat ik nog steeds kán leren.
De vier jaar is trouwens ook echt voorbij gevlogen en sinds drie weken kan ik zeggen dat ik mijn Bachelor HRM diploma heb!

Cursussen

Een nieuwe studie zit er voorlopig even niet in hoor, ik geniet nu lekker van mijn diploma en mijn vrije tijd, maar ik ben wel iemand die het leuk vindt om te blijven ontwikkelen en leren. Zelf zou ik mijn kennis willen blijven ontwikkelen door middel van cursussen, en die zijn natuurlijk bij uitstek ideaal om te volgen als een thuisstudie en te combineren in het ouderschap.
Een NTI taalcursus bijvoorbeeld trekt mij echt aan: wij gaan vaak op vakantie naar Spanje en ik zou het leuk vinden om dan ook echt Spaans te kunnen spreken. Maar iets heel anders kan ook, bijvoorbeeld een cursus om korte verhalen en romans te schrijven: ik ben dol op schrijven en dat lijkt me ook echt heel leuk! Zo’n cursus schrijven kun je al in vier maanden afronden, dus dat zou ik perfect vinden om te combineren met mijn huidige werk, hobby’s en kinderen.

Zou jij het aandurven? Een cursus of studie combineren met je gezin?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

 • Reply
  Anne
  19 februari 2019 at 21:34

  Ik vind het heel leuk om te lezen. Ik heb een dochter van 21 maanden en zeker nog een wens voor een 2e en misschien nog een 3e. Ik werk in de financiële sector als ondersteuner maar denk eraan om pabo te gaan doen in deeltijd zodat ik er 2 dagen bij kan werken. Kan ik dit wel aan? Het wordt dan of 1 dag naar school of 2 avonden…. en 1 dag stage lopen en dan nog 2 dagen werken. Ik werk op dit moment 3,5 dagen wat ik echt al aan de hoge kant vindt…. twijfel dus… wat denk jij?

  • Reply
   Linda - Go or No Go
   19 februari 2019 at 22:10

   Het is zeker veel, en zwaar! Maar als je de steun van je partner hebt en hij kan je ondersteunen thuis, wellicht samen met oppas/opvang, dan is het echt te doen denk ik. Maar ik denk dat een goede basis thuis, met ruimte voor jou om een aantal uur per week aan je studie te kunnen werken, wel echt een must is. Maar dat het kan, ben ik van overtuigd. Zeker met een flinke dosis doorzettingsvermogen en wilskracht 😁💪🏻

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.