Huis & Tuin

Van hard water naar zacht water

hard water zacht water waterontharder
Linda - Go or No Go
Laatste berichten van Linda - Go or No Go (alles zien)

Kalkaanslag: Veel mensen hebben er last van. Of je nu vaak of niet zo vaak poetst, het komt er nu eenmaal als je in huis hard water hebt. Die kalkaanslag kun je gelukkig wel beperken beperken tot het minimum of zelfs wegkrijgen door een simpele oplossing: van hard water naar zacht water. Natuurlijk kun je om de zoveel jaar je badkamer vernieuwen door nieuwe kranen erop te zetten, maar dat gaat wat ver. Het kan ook een stuk gemakkelijker.

Hard water

Eerst is het handig om te weten wat hard water nu eigenlijk is. Dat is eigenlijk vrij simpel, want hard water is gewoon water dat veel kalk bevat. In Nederland ligt het er aan waar je woont: de waterhardheid verschilt per provincie en zelfs per gemeente. Zelf dacht ik dat we redelijk zacht water hadden, maar niets bleek minder waar: we hebben vrij hard water zelfs. Tijd dus om eens uit te zoeken wat we daaraan kunnen laten doen.

Waterontharder

Hard water kun je op één manier oplossen: met een waterontharder. Een waterontharder voorkomt kalkaanslag en zorgt er dus voor dat je minder schoonmaakproducten nodig hebt. We kennen het allemaal wel; die douchekop die weer eens alle kanten op sproeit omdat de gaatjes kalk bevatten. Hoe fijn is het als dit niet meer gebeurd en de kalk gewoon verdwenen is!
Maar hoe werkt zo’n waterontharder nu eigenlijk? Het harde water stroomt door het filter van de waterontharder, waarna calcium- en magnesiumionen uitgewisseld worden voor natriumionen. Het gevolg is onthard, en dus zacht water. Bij de waterontharder van Boshuis de iQualQ, zal het besturingssysteem, zodra het filter verzadigd is, ervoor zorgen dat het wordt schoongespoeld. Van zout en water in de zoutbak wordt pekelwater gemaakt. Hiermee wordt de filterkern gereinigd. Samen met het spoelwater wordt de kalk afgevoerd naar de riolering.

Zacht water

Zacht water heeft vele voordelen, te beginnen bij alleen al het feit dat je kranen en tegels kalkvrij zijn! Dat scheelt enorm met het poetsen. Daarnaast is het wassen van je kleding in zacht water een stuk goedkoper; je hebt minder wasmiddel nodig. Dat geldt trouwens ook voor de vaatwasser: er is minder poeder en zout nodig.
Zelfs in je energiekosten zul je terugzien dat er minder energie nodig is door het zachte water. Tot slot kan het goed zijn om zacht water te overwegen indien je last hebt van vervelende huidproblemen. Dit kun je merken aan droge handen of een geïrriteerde huid. Zacht water kan de huidproblemen verminderen, omdat er minder kalk aanwezig is in het water. Best heftig, dat je huid dus zo kan reageren op de hardheid van het water. En dus ook de huid van je kinderen..en de babyhuidjes zijn al zo gevoelig.

Schoon drinkwater met de Healthy Water Filter

Nederland staat bekend als een land waar het drinkwater schoon is. In sommige landen kun je beter niet het kraanwater drinken, maar gelukkig is dit in Nederland niet het geval. Máár..ook ons drinkwater is niet volledig zuiver en bevat nog steeds diverse afvalstoffen, ook al drink je zacht water door middel van een waterontharder. Het kan zijn dat je toch liever écht schoon drinkwater wil drinken. Dat kan dan door middel van de Healthy Water Filter. Het Healthy Water filter bevat een Special-Actief-Carbon met zilvercoating. Deze speciale coating zuivert je kraanwater.. Deze coating is bacteriedodend en medicijnresten worden door het Healthy Water Filter uit het water gehaald.
De Boshuis Healthy Water Filter wordt direct aan de kraan aangesloten, waardoor je door je hele woning van Healthy Water geniet.

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Heb jij in jouw gemeente hard of zacht drinkwater?


Uitgelichte foto ‘glas vullen‘ via Shutterstock / Ganka Trendafilova

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.