10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Game reviews

{ Review } | Mario Tennis Aces voor de Nintendo Switch

Linda - Go or No Go

Een van de nieuwste spellen voor de Nintendo Switch is Mario Tennis Aces. Een tennisgame die je alleen kunt spelen, maar die nog veel gaver is in multiplayermodus. Wij hebben Mario Tennis Aces voor je uitgetest en ik vertel je graag wat er van vonden.

Mario Tennis Aces verhaalmodus

Om te beginnen zit er een Mario Tennis Aces een mooie verhaalmodus. Daan en Jesse (8 jaar) vinden die geweldig. Ze krijgen allerlei uitdagingen tijdens een potje tennis. Het mooie aan de verhaallijn, is dat ze alle soorten speciale slagen leren, leren hoe ze aanvallen kunnen verdedigen en ze krijgen de tennis-techniek onder de knie. Op deze manier is het natuurlijk veel leer om te leren tennissen met Mario Tennis Aces, dan via een simpelpe training- of oefenmodus.
De verhaallijn van deze modus gaat over Wario en Waluigi. Zij zijn betoverd en hebben Luigi gekidnapt. Mario gaat hen redden en heeft hiervoor Power Stones nodig. Zodra hij deze allemaal verzameld heeft, kan hij een legendarisch racket bemachtigen en ze redden. Daan en Jesse vinden de verhaallijn erg leuk en de visuals zijn prachtig. Dik pluspunt: alles is in het Nederlands! Go Nintendo!

Tijdens het spelen van de verhaallijn kun je ook nieuwe tennisvelden vrijspelen en obstakels, zoals hapbloemen die op het tennisveld staan en je bal opeten en uitspugen.
Sommige minigames in de verhaalmodus zijn voor Daan en Jesse lastig, maar niet onmogelijk. Veel oefenen en vaak opnieuw proberen zorgt ervoor dat ze de technieken onder de knie krijgen én dat ze de levels kunnen halen.

De verhaalmodus kan helaas alleen in one-player modus gespeeld worden. Dat is eigenlijk het enige wat we jammer vinden, want de multiyplayermodus is zo leuk!

Multiplayermodus

Gelukkig kun je op andere manieren volop spelen in de multiplayermodus. Dit kan met twee tot en met vier personen. Je kunt bijvoorbeeld ook met drie personen spelen, waarbij de vierde persoon door de computer bestuurd wordt.
Tennissen gaat via de standaardbesturing, of met de knoppen op de JoyCons. Je kunt ook spelen in de Swing-modus, waarbij je net als bij de Wii met je JoyCon moet bewegen en slaan alsof het je racket is. Op deze manier is het spelen een stuk actiever, maar tegelijkertijd ook een stuk lastiger. Je kunt minder nauwkeuring mikken en een richting meegeven aan de bal.
Onze voorkeur gaat dus duidelijk uit naar spelen met de knoppen.

Special moves

Tijdens het tennissen zijn er super veel special moves die je kunt maken. Tijdens de eerste potjes tennis kozen we er bewust voor om al deze special moves even uit te zetten, om gewoon even te oefenen met het gewone tennis. Het leek me goed om eerst even een basis te hebben van de standaard moves, om dan pas over te gaan met het oefenen van allerlei speciale aanvallen.
Er is dus een speelmodus die dit mogelijk maakt.

Na een aantal keer oefenen was het tijd om de special moves aan te zetten. Wat belangrijk is, is om je energiebalk in de gaten te houden. Deze vult zich door het spel heen, en met deze balk kun je je speciale aanvallen of verdedigingen gaan uitvoeren.
De favoriet van onze jongens is de speciale slag, waarbij je een kort filmpje krijgt van het personage waarmee je speelt. Vervolgens krijg je enkele secondes om te mikken en dan sla je de bal met een enorme kracht. Bijna onhoudbaar, maar met veel oefening kun je zelfs die bal leren tegenhouden. Verder heb je onder andere de superslag, de sterrenslag, de stuntslag en de focusslag. Qua verdediging heb je onder andere de focussprint, waarbij je de game kunt vertragen om zo een verre bal tóch te kunnen halen.
Zoals gezegd heb je voor al deze special moves energie nodig en kun je ze dus niet onbeperkt toepassen in je spel.

Mario Tennis Aces review donkey kong

Personages

Je kunt tennissen met een aantal bekende personages van Mario. Zo zien we onder andere Daisy, Bowser, Toad, Wario, Waluigi, Luigi, Mario, Boo, Yoshi en Spike. Er is nog ruimte voor nieuwe personages, deze kun je vrij spelen via een online toernooi of wachten…dan komen ze vanzelf een keer.
Ieder personage heeft zijn eigen kracht. De een is technisch sterk, de ander is sluw en de ander is weer snel of sterk.

Mario Tennis Aces karakters

Online en offline

Je kunt zoals hierboven genoemd ook online tennissen tegen tegenstanders van over de hele wereld. De leukste modus is het toernooi, waarbij je vijf wedstrijden achter elkaar moet winnen om de beker te winnen. Voor deze modus heb je een Wi-Fi verbinding nodig.

Ook offline kun je toernooien spelen. Net zoals we dit zien bij Mario Kart kun je ook hier drie verschillende bekers per toernooi winnen. De Paddenstoelbeker, Bloemenbeker en Sterrenbeker. Je speelt tegen computergestuurde tegenstanders. Wat jammer is, is dat je bij deze toernooien geen nieuwe personages of banen vrij speelt.

Go or No Go

Ondanks dat het ‘alleen maar’ tennissen is, is deze tennis game super vermakelijk. De verschillende speelmogelijkheden zorgen voor veel afwisseling. Zo vind ik de online toernooien erg leuk, terwijl Daan en Jesse de verhaalmodus geweldig vinden.
Onze favoriet blijft de multiplayermodus, waarmee we met z’n vieren met en tegen elkaar kunnen spelen. Let op: je hebt dan natuurlijk ook wel vier JoyCons nodig, maar die kun je bij heel veel leuke Nintendo Switch Games gebruiken, dus ik zou sowieso aanraden om er vier aan te schaffen als je vaker met meerdere spelers speelt.

Mario Tennis Aces review

Feitjes

Leeftijd: ik schat in dat Mario Tennis Aces vanaf een jaar of 6 leuk is om te spelen
Aantal spelers: 1 – 4 spelers
Speltype: Sport / Behendigheid
Prijs: € 55,- en je shopt hem hier.

Benieuwd naar meer reviews van Nintendo Switch games? Bekijk ze hier:
Mario Kart 8 Deluxe
Captain Toad Treasure Tracker
Mario Odyssey
– Pokémon Let’s Go
New Super Mario Bros. U Deluxe
AO Tennis 2
Animal Crossing New Horizons
Spirit

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 6 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.