Vakantie in Europa Vakantie in Nederland Vakantie met kinderen

Met de kids kamperen: 5 praktische tips

kamperen

Geen zin in dure, saaie hotels, en toch graag op een leuke manier met de kinderen op vakantie? Een kampeertrip is leuk voor jong en oud! Of je nu op avontuur gaat in de Franse Ardennen, of een leuke camping uitzoekt aan het Italiaanse Gardameer; het wordt gegarandeerd een leuke, plezierige vakantie. Met deze praktische tips zorg je er ook nog eens voor dat alles soepeltjes verloopt.

De grote onderhoudsbeurt

Voor iedereen die vaker met de camper of caravan op pad gaat, is de grote onderhoudsbeurt een bekend begrip. Of je de camper nu voor, of na de vakantie onder handen neemt; je moet er voor zorgen dat er jaarlijks een grote onderhoudsbeurt plaatsvindt. Zo kun je veilig en met een gerust hart de weg op. Tijdens deze grote onderhoudsbeurt worden niet alleen naar de veiligheidstechnische aspecten gekeken, maar wordt ook alles even goed schoongemaakt. Kun je opgeruimd, schoon en fris op vakantie!

Praktische zaken omtrent veiligheid

Laten we natuurlijk ook de camperverzekering niet vergeten. Je wilt natuurlijk zeker zijn dat alles goed geregeld is en dat je onbezorgd op pad kunt. De camperverzekering wijkt net wat af van de normale autoverzekering. Niet alleen is de verzekering net wat goedkoper (je gaat natuurlijk minder vaak met de camper op pad, dan dat je met de auto rijdt), maar het heeft ook meer specifieke eigenschappen die belangrijk zijn voor een kampeertrip met de kids.

Wetten en regelgeving

Check voordat je de weg op gaat altijd even welke specifieke regelgevingen en wetten er zijn. De kans is groot dat je meerdere landen aandoet waar iedere keer weer andere regels en wetten gelden.

Mogelijkheid op tolwegen

Daarnaast kan het ook zomaar eens zijn dat je tolwegen tegenkomt. Neem voldoende kleingeld mee om ervoor te zorgen dat je overal tol kunt betalen!

Interessante bezienswaardigheden of lokale evenementen

Nu is het natuurlijk altijd leuk om te gaan kamperen, maar je kan het nog wat specialer maken door een locatie te kiezen waar leuke, seizoensgebonden evenementen zijn. Na een paar dagen op dezelfde camping kunnen de kinderen zich namelijk wat makkelijker gaan vervelen. Door ook voldoende, leuke activiteiten te plannen buiten de camping, zorg je ervoor dat de kampeertrip voldoende variatie heeft. Veel evenementen zijn seizoensgebonden, kijk dus vooraf even goed wat er mogelijk is. De kerstmarkt in Valkenburg is er bijvoorbeeld alleen gedurende de kerstperiode – maar het is dan ook weer een evenement dat je absoluut niet wilt missen!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.