Opvoeding & Ouderschap

De meerwaarde van een kinderopvang

kinderopvang kinderdagverblijf

Als werkende vader of moeder heb je in vele gevallen te maken met het regelen van opvang. Ook bij ons was dit het geval, want toen de jongens nog klein waren hadden we voor drieënhalve dag opvang nodig. Een beetje te veel voor opa’s en oma’s, dus gingen we op zoek naar een goede kinderopvang.

Een kinderdagverblijf kiezen

We hadden best wel wat keuze aangezien er meerdere opvanglocaties in de buurt zitten van waar ik woon, dus we kozen er twee uit waar we door het zien van de website al een goed gevoel bij hadden. Omdat ik de eerste van onze vriendengroep was die zwanger werd, had ik nog niet echt mensen waar ik ervaringsverhalen op kon doen.
Uiteindelijk kozen we voor een kinderdagverblijf waar we een goede klik mee hadden en waar we met een gerust hart onze kinderen achter durfde te laten.

Best even lastig..

Toen de eerste dag aanbrak waarop we onze jongens mochten laten wennen, was dat best wel even een dingetje. Ik ben zelf altijd behoorlijk nuchter, maar toch vond ik het wel even lastig om onze kleine minimensjes daar achter te laten. Maar gelukkig ging het vanaf dag 1 goed. Wat ik mooi vond om te zien, is dat de leiding van het kinderdagverblijf ook echt een band opbouwen met je kind. Voor hen zijn het natuurlijk ook gewoon vier jaren waarop ze een of meerdere dagen je kind zien en verzorgen.

Creatief

Onze jongens vonden het kinderdagverblijf fantastisch! Vol enthousiaste mochten de kinderen spelenderwijs ontdekken, fantaseren en creatief bezig zijn. Ook leerden ze om te delen en maakten ze vriendjes. Hoe ouder ze werden, hoe meer ze met verhalen, nieuwe versjes of liedjes thuis kwamen. Als we thuis in de middag een boterham aten, begonnen ze ineens liedjes te zingen die ze geleerd hadden op de kinderopvang. Super leuk!

Meerwaarde

Ik heb het kinderdagverblijf altijd als een geweldige meerwaarde aan de opvoeding gezien. Zelfs toen ik minder ging werken en we eigenlijk met alleen opa’s en oma’s vooruit konden qua oppassen, lieten we de jongens op het kinderdagverblijf. Ik vond het namelijk echt zonde om ze daar niet een dag in de week naartoe te laten gaan; ze hadden het er fantastisch naar hun zin en leerden volop!

MonkeyDonky

Een vriendin van mij uit Groningen had het laatst over de kinderdagopvang waar haar dochtertje heen gaat en was daar net zo enthousiast over als ik. Ook zij kwam voor diezelfde keuze te staan: Eigenlijk was de kinderopvang niet meer nodig, maar het is zó leuk. Dus toen we het er samen over hadden, besloot ook zij haar kindje op kinderdagverblijf MonkeyDonky te laten. Deze kinderopvang bestaat al 20 jaar en bij hen vormt creativiteit de basis voor een brede ontwikkeling van het kind.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.