Huis & Tuin

Van gewone slaapkamer naar kinderslaapkamer

gewone slaapkamer 5x mooie raamdecoratie voor de kinderkamer
Linda - Go or No Go

Al met een paar artikelen kun je een gewone slaapkamer omtoveren tot een mooie, fijne en gezellige kinderslaapkamer. Eerder dit jaar veranderden wij onze eigen slaapkamer in twee kinderslaapkamers en ik vertel je welke items het bij ons tot een gezellige kinderslaapkamer maakten. 

Meubels

Om te beginnen waren de meubels natuurlijk nogal essentieel. Een kinderbed en kinderkast erin, en je ziet al duidelijk dat de gewone slaapkamer een kinderslaapkamer-in-wording is. We kozen voor eenpersoonsbedden met lekkere dikke pocketvering matrassen. Daarbij een bijpassend bureau in dezelfde houtsoort en houtkleur. En tot slot natuurlijk een kinderbureaustoel. De jongens vinden het geweldig dat hun bureaustoel omhoog en omlaag kan trouwens, dus dat is een aanrader.

Gordijnen

Als je een gezellige slaapkamer wil creëren, zijn gordijnen perfect! Gordijnen geven namelijk een warm gevoel aan een kamer. Je kunt kiezen voor lange gordijnen tot op de grond, of gordijnen die stoppen bij de onderkant van het raam. Wij gingen voor het laatste, waardoor de gordijnen speels staan in de kinderslaapkamers. Deze gordijnen van GAMMA zijn er in een aantal kleuren, waaronder roze, blauw en grijs. Je kunt ze trouwens ook op maat laten maken, als je afwijkende maten nodig hebt.

Aan de muur

Zodra je de muren een leuk kleurtje gegeven hebt (of niet) kun je aan de muur leuke accessoires hangen. Zelf ben ik fan van zo’n stoffen dierenkop en van lijsten met posters. En dan liever niet de Pokémon en Disney posters, maar mooie posters van dieren of een wereldkaart.

Accessoires

Tot slot kleed je de kinderslaapkamer aan met leuke, speelse accessoires. Dat kan van alles zijn, maar ik zou altijd kiezen in de richting waar je kind interesse in heeft. Vind je kind vliegtuigen leuk, hou dan dat thema aan met bijvoorbeeld een wereldbol-lamp en een wereldkaart. Is je kind helemaal in to dieren, kies dat een vrolijk dieren-behang en een coole safari-lamp.

Lees ook: Slaapkamer renoveren? Hier lees je 10 tips

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.