10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar 8 jaar 9 jaar Entertainment Game reviews

Fortnite Battle Royale Free: ik moest het tóch proberen

Fortnite Battle Royale

Ok, een tijdje terug schreef ik over Fortnite Battle Royale. Of ja, een tijdje terug..een maand geleden om eerlijk te zijn. In een maand tijd kan veel gebeuren? Klopt, maar in dit geval is het gewoon onzin hoor, want het ligt niet aan die maand tijd maar aan mij. Ik haalde Fortnite in huis. 

Nieuwsbrief

Waarom? Daar moest ik zelf ook even over nadenken, maar op zich is het duidelijk: Een nieuwsbrief en nieuwsgierig. Ik zal hem even uitleggen. Van Nintendo ontving ik een Nintendo Switch nieuwsbrief. We hebben sinds een poosje een Switch in huis, waar de jongens trouwens maanden lang voor gespaard hebben. Inmiddels spelen ze er onder andere fanatiek Pokémon Let’s GoMario Kart en Tennis op, en ik doe soms gezellig mee.
Nintendo Switch games zijn best duur, net zoals alle games voor alle gameconsoles overigens, dus je koopt er niet zomaar even een lading. De kinderen kunnen er voor sparen en het zijn natuurlijk ideale verjaardags- of Sinterklaascadeautjes. Anyway, we hebben nu vijf games en ik ontving een nieuwsbrief waarin stond dat je best een aantal gratis games kunt downloaden op de Nintendo Switch. Daar ging even een wereld voor me open, want dat wist ik dus echt niet.

eShop

Dus ik ging naar de eShop van de Nintendo Switch, op zoek naar gratis games. Vele varianten van pinball en pac-man kwam ik tegen, maar met stip op nummer 1 in de eShop stond Fortnite Battle Royale, natuurlijk. Gratis. Grappig dus, het populairste spel van het moment is gewoon gratis te downloaden én is ook dan leuk om te spelen. Je kunt natuurlijk veel meer als je extra betaald in de game, maar het hoeft zeker niet. En dus won mijn nieuwsgierigheid het van mijn principes…en klikte ik op downloaden. Ik dacht, dat hou ik mooi geheim voor de jongens en dan zie ik wel of ik het er op laat, maar die vlieger ging natuurlijk niet op; een scherpe blik van Jesse op het scherm en hij begon spontaan te dansen: FORTNITE!! WOOOW MAMA, DANKJEWEL!! En vijf dikke knuffels van een zeer gelukkige tweeling volgde. En mijn moederhart won het van mijn verstand.

Mama eerst

Ik sprak met de jongens af dat ik eerst zelf eens ging kijken naar Fortnite, en dat ik daarna zou beslissen of het erop mocht blijven of niet. Dus toen de jongens een ochtendje naar school waren, dacht ik even één potje Fortnite te spelen. Ik kon uit 6 verschillende settings kiezen waaronder solo, duo of met een squad. Ik koos voor squad, maar ik had geen flauw idee wat dat nu weer inhield, ik deed maar wat. Na drie potjes (yup, ik was niet meer te stoppen) kwam ik erachter dat je een aantal teammaten toegewezen krijgt als je met een squad speelt. Best grappig, want je kunt dan je squad-leden opzoeken in het spel en samenwerken. En met een headset erbij kun je nog met ze buurten ook (die optie kun je trouwens ook uitzetten, wat wij wel gedaan hebben. Vind ik een prettiger idee). Nu is vast en zeker geen enkele squad blij met mij, want ik doe maar wat.

Verstoppertje spelen

Ik hak wat bomen om en verzamel kogels en wapens. In de eerste potjes moest ik nog onderzoeken welke knop waarvoor is en kwam ik er dus achter dat je poppetje kan bouwen, springen en rennen. Je kunt volgens mij ook nog bukken, maar tot op heden heb ik nog niet gevonden hoe dat nu weer moet. Na enkele keren spelen besloot ik gewoon zover mogelijk uit de bewoonde wereld te landen uit die maffe battlebus, zodat ik zo min mogelijk tegenspelers tegenkom. En dan is het eigenlijk best een geinig spel. Wat bomen hakken en spullen verzamelen, en ondertussen verstoppen voor de rest en zorgen dat de storm je niet opslokt. Want dat is eigenlijk waar Fortnite momenteel bij mij om draait: verstoppen. Want als ik iemand tegenkom, dan ben ik de pineut…en ik heb nu een keer of 10 gespeeld en als er iemand in de buurt komt schiet ik met allerlei soorten wapens…maar ik raak niemand. Of niet goed genoeg in ieder geval. Terwijl ik vaak binnen enkele seconden af ben als ik geraakt wordt… tsja.

Bouwen als een malle

Het is ook bizar om te zien hoe belachelijk snel andere spelers zijn. Als ik ook maar 1 keer schiet op een tegenspeler, dan heeft hij binnen no-time een heel fort om zich heen gebouwd, terwijl ik ondertussen aan het zoeken ben hoe ik ook alweer een  trap of muurtje moet bouwen, en met welke knop dat ook alweer was. En meestal komt het zover niet, want dan ben ik al lang en breed af. Jammer joh..
Maar toch, ondanks dat ik er weinig van bak, vind ik het echt wel een leuk spel. Vooral de spanning van het verstoppen en iemand tegenkomen is leuk. En op zich gaat het me niet gek af op deze manier, want ik ben al een keer als derde van de honderd geëindigd. Dat is best knap vind ik zelf. Maar ik speel dus nog niet zoals het hoort, want ik verstop me gewoon voornamelijk, haha.

Playground

Er is trouwens ook een speelmodus die ik top vind, dus die heb ik Daan en Jesse de eerste keer laten spelen. Dat heet de ‘playground’, waarbij je maar bij drie andere spelers in een game terecht komt. Deze modus is echt bedoeld om Fortnite te leren spelen. Er liggen heel veel wapens, je krijgt super snel bouwmaterialen zoals hout en metaal en je kunt elkaar niet doodschieten het eerste uur.
Op deze manier kun je dus super rustig oefenen met de knoppen, leren bouwen, enzovoorts. Daan en Jesse vonden het erg leuk om op deze manier een beetje te oefenen met alles, hoewel ze natuurlijk ook niet konden wachten om een echt gevecht aan te gaan.

Missies

Ja, na een paar keer spelen snap ik inmiddels best wat ik moet doen, ook al ben ik nog geen talent. Maar ik heb dus ontdekt dat er allerlei missies in het spel zitten waar je punten mee kunt verdienen. En als je die punten verdiend, speel je beloningen vrij. En dat is dus wat Daan en Jesse fantastisch vinden, want dan krijg je onder andere nieuwe dansjes en skins. Je kunt ook betaalde missies doen, waarbij je veel meer beloningen krijgt, maar dat boeit ons dan weer niet; wij spelen lekker voor die gratis beloningen.

En nu?

Ja, nu mogen Daan en Jesse dus Fortnite Battle Royale spelen. Eventueel met vriendjes die het ook spelen, maar verder niet. Want ik weet dat niet alle ouders er blij van worden als hun kind dat spel speelt. Net zoals ik daar een maand geleden ook niet zo heel blij mee was. Je kunt het spel online met vrienden spelen, en dat hebben ze vandaag voor het eerst met een vriendje gedaan. En ook dat was eigenlijk erg leuk, zeker als je met elkaar kan communiceren.

En ondertussen oefen ik gewoon af en toe door en wie weet word ik er ooit nog wel eens beter in. Of niet.

Update 3 maanden later: Inmiddels spelen we nu 3 maanden Fortnite. De jongens vinden het geweldig. Ze spelen regelmatig met vriendjes samen, maar ook gewoon met onbekenden. De jongens vinden vooral de team-modus leuk, waarbij je met een hele groep spelers tegen een andere groep speelt. Een stuk gemakkelijker dan solo, duo of squad.
Zelf vind ik het stiekem ook een erg leuk spel.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 4 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.