6 jaar

Een hoverboard voor een 6-jarige?

hoverboard voor 6-jarige

Vorig jaar schreef ik nog over een skateboard voor een 6-jarige, maar inmiddels is dat al bijna weer achterhaalt. Bijna dan, wat een oldskool skateboard blijft gewoon super tof hoor! Maar een hoverboard is natuurlijk dé trend van het moment. Maar is zo’n hoverboard al geschikt voor een 6-jarige? 

Even voor de duidelijkheid

Ik vroeg me af wat nu eigenlijk het verschil is tussen een hoverboard en een oxboard. Wellicht vraag jij je dat ook af…dus ik zocht het voor je uit. Eigenlijk was er weinig uit te zoeken: Er zit eigenlijk gewoon geen verschil tussen. Het zijn beide dezelfde apparaten, maar Oxboard is een merknaam en Hoverboard is zoals het apparaat nu eenmaal heet. Er kunnen uiteraard ook verschillen in design zitten.

Niet voor 6-jarigen

Laat ik maar met de deur is huis vallen. Mwoah, ik vind een hoverboard niet geschikt voor een 6-jarige. Waarom niet? De adviesleeftijd is 12 jaar, en daar zit een 6-jarige wel érg ver vanaf. Nu houden we ons allemaal lang niet altijd braaf aan die adviesleeftijd, maar 6 jaar jonger is gewoon nog even te vroeg. Maar waarom dan?

Valbescherming

Een skateboard gaat natuurlijk ook hard en met goede valbescherming zoals een helm is het al een stuk veiliger, maar toch zit het mij niet lekker. Een hoverboard schiet er bijvoorbeeld een stuk sneller vandoor dan een gewoon skateboard. Als je erop zit, en je gaat staan, maar hebt je evenwicht niet goed, rijdt hij zo onder je uit waardoor je een flinke smak op de grond kunt maken.

Snelheid

Een hoverboard gaat gemiddeld zo’n 10 kilometer per uur, maar het ligt er een beetje aan welke je koopt. Ze kunnen namelijk ook harder, tot zo’n 20 kilometer per uur. Leuk voor volwassenen, maar doe maar even niet voor de kinderen.

Wat een verschil is met een gewoon skateboard, is dat je met een skateboard even hard gaat en dan laat uitrollen. Hierdoor neemt de snelheid direct af en versnel je weer door met je voet af te zetten. Bij een hoverboard neemt de snelheid niet zomaar af, daarvoor moet je een beweging maken. Stel dat je schrikt van iets of iemand, dan zal de juiste beweging maken en remmen een stuk lastiger zijn dan met een skateboard.

Goedkoop is duurkoop

Hoverboards zijn behoorlijk duur, wat op zich niet gek is want het is ook nogal wat. Maar veel mensen zijn geneigd de goedkoopste varianten te kopen. Echter loop je hiermee het risico dat je een slechte kwaliteit hoverboard koopt, waardoor een ongeluk in een nog kleiner hoekje zit.

Conclusie

Voor een 6-jarige vind ik een hoverboard niet geschikt. Vanaf een jaar of 8 denk ik dat het leuk is en goed te leren is. Tijdens onze vakantie deze zomer zag ik kinderen van een jaar of 8 prima op een hoverboard rijden. Hard, zacht, rondjes, achteruit; zeker de kinderen die al geoefend waren hadden er geen moeite mee. In tegenstelling tot kinderen die er nog nooit opgestaan hadden of in tegenstelling tot mij. Ik bakte er ook niks van.
Tijdens die eerste oefenpogingen kan een hoverboard best lastig zijn, want als je er niet goed op staat valt hij om. Dat is natuurlijk al niet fijn als hij op je schoen valt, maar op de camping zag ik veel kinderen met slippers of blote voeten op een hoverboard gaan. En dat is toch net wat gevaarlijker, want het zijn zware dingen.

Go or No Go

Er zijn hoverboards die zo’n 6 kilometer per uur gaan, wat mij betreft een goede snelheid voor deze leeftijd. Maar ik zou dan mijn kind nooit alleen met zo’n ding op pad laten gaan, zeker niet langs de wegen waar gewoon auto’s rijden en waar bochten gemaakt moeten worden. Maar ja, om als ouder continu achter zo’n ding aan te hollen of mee te fietsen, is ook zoiets. Dus nee, voorlopig hoef ik er nog geen in huis voor mijn jongens. Gelukkig hebben mijn kids na een paar keer proberen tijdens onze vakantie het ook al opgegeven en hoeven ze er voorlopig nog geen.

Heeft jouw kind een hoverboard en zo ja, vanaf welke leeftijd?

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze hoverboard tip op Pinterest bewaren ♥





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.