Huis & Tuin

Besparen in de winter begint al in de zomer!

besparen winter

Misschien lijkt de winter nog zo ver weg, maar wie wil besparen in de winter begint daar al in de zomer mee. Deze tips helpen je op de lange termijn energie te besparen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je eigen portemonnee. Pas onderstaande tips binnenkort toe en begin direct met besparen.

Koop je cv-ketel in de zomer

Is je cv-ketel toe aan vervanging, dan lijkt dat misschien een klusje voor de winter. Maar door deze in de zomer te vervangen, kun je nu al besparen. Heb jij bijvoorbeeld een combiketel in huis, dan kost zelfs een warme douche minder energie na het kopen van een nieuwe cv ketel. Ook wanneer je een vr-ketel voor een hr-ketel vervangt, bespaar je enorm op je energierekening.

Laat je huis isoleren voor warmte en kou

Door een beter isolatie van je huis bespaar je vooral in de winter een heleboel energie. Misschien is jouw huis al deels geïsoleerd, maar bij isolatie hoef je niet alleen aan de ramen te denken. Zo is ook het aanbrengen van bijvoorbeeld dakisolatie en vloerisolatie mogelijk. Je huis isoleren loont al in de zomer, want goede isolatie zorgt er niet alleen voor dat je huis in de winter warmer blijft, maar ook dat het in de zomer aangenaam koel blijft. Zo hoef je minder snel die ventilator of airco aan te zetten. En dat scheelt weer stroom natuurlijk.

Voordeliger wasjes draaien

In de zomer loopt de stapel was met een gezin natuurlijk al aardig op, maar dat is niets vergeleken bij de dikke truien en dekens die in de winter de wasmachine in gaan. Daarom is het belangrijk om goed op het energielabel te letten wanneer er een nieuwe wasmachine gekocht moet worden. Met een hotfill-wasmachine wordt het water bovendien direct uit de warme kraan gehaald en hoeft de wasmachine het niet zelf te verwarmen. Het verwarmen van water in de wasmachine kost veel meer energie.

Laat de slimme thermostaat het regelen

Ook een slimme thermostaat laat je energie besparen. Deze past zich namelijk aan je weekritme aan en zet de thermostaat hoger wanneer je thuis bent en lager bij afwezigheid. Ook kun je de thermostaat vanaf je smartphone bedienen: ideaal wanneer de kinderen eerder thuis zijn dan jijzelf. Wel moet je de thermostaat even een ander ritme aanleren wanneer de zomer nadert.

Gebruik je dak verstandig

Door zonnepanelen te laten plaatsen bespaar je enorm op je energierekening. Zeker wanneer je ze hartje zomer laat plaatsen. En zonnepanelen zijn vandaag de dag lang niet meer zo duur als een aantal jaren geleden, toen ze net op de markt waren. Met een huishouden van 4 personen bespaar je al gauw ruim duizend euro per jaar. Daardoor heb je de plaatsing al binnen 10 jaar terug en profiteer je ook daarna nog van gratis groene stroom.


Lees hier nog meer tips! 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.