Attractieparken

Uittip voor de zomervakantie: Jul & Julia Zomerweken

julianatoren zomerweken

Namens Go or No Go mochten wij afgelopen donderdag met onze 2 kinderen (zoon van 9 jaar en een dochter van 6 jaar) Kinderpretpark Julianatoren in Apeldoorn bezoeken. Bij binnenkomst werden we gelijk al vriendelijk begroet! En kregen we een handig informatieboekje met een plattegrond erin en ook een overzichtje van alle shows en tijden.

De openingsshow

Toen we verder liepen kwamen we bij het Torenpodium aan, waar eerst altijd de openingsshow met Jul & Julia is. Ook Meneer Kaasgaaf en Mevrouw Suikerspin waren erbij. Wat een feestje! De kinderen staan allemaal gezellig mee te dansen.
En ik kijk ondertussen alvast in het info boekje en welke shows er allemaal zijn. Op dit moment zijn de Jul & Julia Zomerweken (nog t/m 31 augustus 2018) en er zijn totaal wel 9 verschillende shows te zien. Zoals bijvoorbeeld de parkshow “Jul en Julia en de Reis om de Wereld”. Daar vertel ik graag zo nog meer over!
Maar eerst nog even terug naar de openingsshow… Na deze show werd er samen met de kinderen afgeteld en de verdere toegang tot het pretpark “officieel” geopend! Jaaa, “eindelijk” mogen ze naar binnen! 😉

Attracties

De kinderen willen graag als eerste naar de achtbaan. Dat is dan ook gelijk de favoriete attractie van ons alle vier. Daarna volgen o.a. de botsauto’s, carrousel, het reuzenrad en maken we een ritje in “Dino’s Tour” tussen de (soms bewegende) dinosaurussen en gaan we meerdere keren terug naar de achtbaan.  Maar ook genieten de kinderen van de klim- en klautertoestellen en trampolines in de speeltuin. En de hoge familie glijbaan met matjes blijft ook een topper… Maar 1 keer daar vanaf gaan is natuurlijk veel te weinig. 😉 Onze zoon had ontdekt dat onder die glijbaan een “Kanonnenspel” verstopt zit, waar je zachte foam balletjes kan “afvuren”!
Zo zit er trouwens nog wel veel meer “verstopt” op het park en kan je ineens zomaar weer nog wat nieuws ontdekken… Zo leuk!

Zomerweken: Jul & Julia – Reis om de Wereld

Tussen alle attracties en het spelen door bezochten we natuurlijk ook een aantal shows! Van te voren wisten we al dat we in ieder geval de show Jul & Julia “Reis om de Wereld” wilden zien. De show was in het Jul & Julia Theater. Vooraan in het theater zijn voor de kinderen een aantal bankjes zodat ze het goed kunnen zien! Daarachter mogen dan de grote mensen op stoelen zitten.
En dan begint de show… De zaal wordt donker! Eerst is er een kort filmpje over de dieven die alle souvenirs van de Julianatoren gestolen hebben. De dieven willen het alleen maar terug geven als zij de baas van de Julianatoren mogen zijn. En dan gaan de “spotlights” aan… Daar zijn Jul & Julia en Mevrouw Suikerspin. Ze nemen ons al “vliegend” mee op wereldreis om souvenirs te verzamelen voor het park. Want de Julianatoren kan niet zonder, dan zou het park moeten sluiten en dat mag natuurlijk echt niet gebeuren! Tijdens de show is er veel interactie met de kinderen en worden er heel wat dansjes gedaan. Zo leuk al die kinderen die enthousiast meedoen en meegaan in het verhaal. Een super leuke show die we niet hadden willen missen!
Gelukkig is deze show op 4 verschillende tijdstippen te zien.

En nog veel meer shows!

Ook gingen we daarvoor nog naar Mevrouw Suikerspins Mexicaanse Dansshow op het Torenpodium! Die was om 12:30 en hebben we gecombineerd met een lunch op het terras. Die overigens goed smaakte! En Julia’s Toko Show hebben we ook gezien  Die was op Julia’s Podium naast haar huisje. Julia zag er weer mooi uit. Natuurlijk wilde onze dochter na die show met Julia op de foto! Bij alle shows waar we geweest zijn, was er trouwens gelegenheid om na afloop om op de foto te gaan! En de laatste show die wij gingen kijken was Meneer Kaasgaafs Limbo Show op het Torenpodium. Ook zo leuk! Terwijl Jul & Julia de stok vasthielden mochten de kinderen proberen daar onder door te dansen.

Go or No Go

Aan het eind van de dag wilde onze dochter nog even “paardrijden” in het “Wilde Westen”, terwijl onze zoon de grootste lol had met het drukken op de knop van het Jul Brandweer beeld om die water te laten spuiten tegen voorbijkomende mensen. En de rond “vliegende” reuze sombrero moest nog even voor het eerst uitgetest worden!
Tot slot moest de allerlaatste attractie natuurlijk de achtbaan zijn! Wat een topdag was het! Een niet te groot pretpark, niet te lange wachtrijen, weinig loopafstand tussen de vele attracties voor de allerkleinsten tot ongeveer 10 jaar, niet te lange wachtrijen en vriendelijk personeel. Wat ons betreft zeker een GO!

Zomeravonden

Tijdens de zomerweken zijn er op zaterdag 28 juli en zaterdag 4, 11 en 18 augustus is Kinderpretpark Julianatoren geopend tot maar liefst 20:00 uur! Je geniet dan extra lang van de meer dan 60 te gekke attracties. Elke Zomeravond is in een sfeervol thema en waan je je gedeeltelijk in een ander land.

28 juli: Het Wilde Westen
4 augustus: Afrika
11 augustus: Thailand
18 augustus: Mexico


Deze review werd geschreven door gastblogger Patricia

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.