Huis & Tuin

4 tips voor een low budget badkamer

low budget badkamer droombadkamer

Het pimpen van je oude badkamer hoeft niet duur te zijn. Door hier en daar wat te vervangen kan je badkamer er een stuk beter uit komen te zien. En door kleine dingetjes zoals accessoires creëer je een hele nieuwe sfeer in je “nieuwe” badkamer. Dus heb je een huis gekocht met een verouderde badkamer of is het tijd om je eigen badkamer eens te renoveren? Lees in dit artikel 4 tips om goedkoop de badkamer op te knappen.

Stel een budget op en houdt de uitgaven bij

Wat verstandig is, als je aan de renovatie van je badkamer begint en je het low-budget wil houden, is om vooraf een budget op te stellen. Het is namelijk super verleidelijk om tóch net keuzes te maken die ietsje duurder zijn dan je in gedachten had, maar als je op het einde alles bij elkaar op telt kun je behoorlijk schrikken van het eindbedrag. Zorg er dus ook voor dat je elke uitgave noteert, om zo de kosten in de gaten te houden.
Maak vooraf ook een lijstje met wat je persé wil vervangen: wat is noodzakelijk? Op deze manier zie je welke kosten je sowieso kwijt bent en wat je eventueel overhoudt voor de aankleding.

De muren en vloeren bepalen het totaalplaatje

De muren en vloeren van je badkamer hebben grote invloed op het totaalplaatje van de nieuwe badkamer. Het is dan ook zeker verstandig om deze aan te pakken bij het opknappen. Ga jij voor een moderne badkamer met grote vloer- en muurtegels of heb je liever een landelijke badkamer met een sierpleister op de muur en mozaïek op de vloer? Door van te voren goed na te denken over de muur en vloer, zorg je ervoor dat je badkamer een mooi geheel wordt. Let er bij tegels wel goed op dat je dit door een echte specialist laat doen. Zowel mooie muren als goed gelegde tegels zijn vaak het resultaat van jarenlange ervaring en expertise, waardoor je dit werk dan ook het beste uitbesteedt. Ook onder het mom tegelzetter gezocht vind je eenvoudig de voordeligste vakman om je badkamervloer op te knappen.

Verander je saaie wastafel in een modern wastafelmeubel

Als jij een losse wasbak hebt staan, dan pimp je deze eenvoudig door er een mooi wastafelmeubel van te maken. Ga op zoek naar kastjes, maar let er op dat het materiaal goed tegen water kan. Een oud wastafelmeubel pimp je door het te voorzien van een nieuwe kleur of nieuwe deurknopjes, waardoor het verandert in een echte eyecatcher. Wil je wel een goedkope nieuwe wastafel, maar heb je geen zin om de oude op te knappen? “Ga dan eens op zoek naar een tweedehands badkamermeubel. Je staat versteld van de pareltjes die je hiertussen vindt. Als je goed zoekt vind je zelfs betaalbare badkamermeubelen die nieuw zijn. Bij Maxaro (een badkamerspecialist) heb je al een badkamermeubel voor 170 euro.

Bespaar niet te veel op verlichting

Ben je op zoek naar een nieuwe lamp voor je badkamer? Let er dan goed op dat je niet te veel bespaart. Verlichting voor in de badkamer moet namelijk geschikt zijn voor natte en vochtige ruimtes. Je betaalt iets meer voor een dergelijk armatuur, maar het is wel zo veilig. Eventueel kies je ervoor om minder verlichting te kiezen, in plaats van goedkopere verlichting. Kwaliteit dus in plaats van kwantiteit.

De finishing touch met accessoires

Je badkamer eenvoudig meer luxe laten uitstralen kan eenvoudig en goedkoop met accessoires. Denk hierbij aan mooie nieuwe handdoeken, leuke manden, chromen handdoekhouders en eventueel een kunststof plant. Ook de accessoires van je sanitair zoals kranen en een douchegordijn zijn relatief voordelig te vervangen. Met nieuwe accessoires voorkom je eenvoudig dat je badkamer er oud uitziet, zonder dat er gelijk een verbouwing nodig is.

Met bovenstaande tips verander je jouw badkamer eenvoudig en voor weinig geld in een droombadkamer. Veel plezier met klussen en met het genieten van je nieuwe badkamer!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.