Huis & Tuin

3 tips om lekkage te voorkomen

lekkage

Er zijn weinig problemen in huis die zo vervelend zijn als lekkage. Wanneer er eenmaal lekkage ontstaan is, zorgt dit namelijk voor enorme schade. Zeker als je er te laat achter komt, is het lastig om de schade goed te repareren. Lekkend water langs de muren en in de vloer zorgt voor beschadiging en rottende plekken, waardoor veel grotere problemen ontstaan. Daarom is het verstandig om eens te kijken naar een aantal sterke tips om lekkage te voorkomen. Voortaan hoef je niet meer na te denken over vragen zoals ‘wat kost een nieuw dak eigenlijk’ of ‘hoe kunnen we de complete ondervloer vervangen?

Goede zorg voor de buitenmuur

Buitenmuren moeten de weerselementen en het vocht buitenshuis houden. Maar hiervoor moeten de muren wel in goede staat blijven. Zorg er daarom voor dat er geen begroeiing via de gevel omhoog komt en verwijder vieze aanslag met regelmaat. Bekijk ook ieder jaar of het nodig is om opnieuw de gevel te voegen. Zijn er duidelijke openingen tussen de verschillende bakstenen te zien? Dan is het verstandig om dit direct te laten doen. Dit zijn namelijk plekken waar vocht het huis in komt en mogelijk zorgen voor een vervelende lekkage.

Hoofdkraan sluiten tijdens de vakantie

Lekker op vakantie! Een welverdiende reis met heel het gezin. Dit is een stuk minder leuk als er tijdens je vakantie een leiding in huis gesprongen is. Gelukkig voorkom je dit vrij eenvoudig door voor vertrek de hoofdkraan dicht te draaien. Is de hoofdkraan gesloten, dan weet je in ieder geval zeker dat er geen leidingen springen die zorgen voor lekkage. Leidingen springen namelijk niet als er geen druk meer op de leidingen staat.

Onderhoud aan het dak en de dakgoten

De meeste regen valt op het dak van het huis. Daarom is het belangrijk dat alles hier optimaal werkt om al het regenwater en eventueel zelfs smeltende sneeuw af te voeren. Wanneer de dakgoot verstopt is of er troep op een plat dak ligt, blijft het water stilstaan. De kans is dan groot dat dit water je huis in komt. Zorg er daarom voor dat je met regelmaat het dak en de dakgoten schoonmaakt, zeker wanneer er veel blad van de bomen komt. Als je hier geen zin in hebt, is het gelukkig ook mogelijk om dit werk uit te besteden.

Lekkage voorkomen – hoge kosten vermijden!

Het kost even wat tijd. Maar het is zeker de moeite waard, want het voorkomen van lekkage is veel goedkoper dan het oplossen van de problemen die ontstaan wanneer er wel lekkage is. Ook hier geldt: voorkomen is goedkoper dan genezen!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.