3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar Educatief

{ Review } | Tiptoi® starterset “Bij ons thuis”

tiptoi® starterset bij ons thuis
Cassandra
Laatste berichten van Cassandra (alles zien)

Yes! De zomervakantie is van start gegaan en in plaats van je kind achter een iPad te dumpen heb ik een leuke en leerzame vervanging voor je gevonden: de Tiptoi® Starterset “Bij ons thuis”! Een geluidenprentenboek waar een interactieve stift bij wordt geleverd voor kinderen vanaf 3 à 4 jaar. In deze blog vertel ik je alles over onze ervaringen met de Tiptoi® Starterset “Bij ons thuis”.

Tiptoi® Starterset “Bij ons thuis”

Inhoud van de doos:

  • Tiptoi® Geluidenprentenboek “Bij ons thuis”
  • Tiptoi® interactieve stift
  • Houder voor de stift
  • Usb-kabel
  • Pagina met activeringscirkel
  • Handleiding

Voordat je kind begint met spelen, eerst even dit..

Zorg ervoor dat je 2 AAA-batterijen in huis hebt, die heb je nodig voor de interactieve stift. De batterijen worden niet bij het spel geleverd. De stift opent gemakkelijk na het indrukken van een wit knopje. De batterijen stop je er op de juiste manier in en vervolgens kun je de stift weer sluiten. Nu kun je de stift aanzetten en activeren door met de punt een activeringscirkel aan te tippen. Je interactieve stift kiest door het tippen automatisch de Nederlandse taal en dan kan je kindje lekker spelen.

Over het Tiptoi® geluidenprentenboek “Bij ons thuis”

In het Tiptoi® Geluidenprentenboek “Bij ons thuis” kom je alles te weten over de familie Hofman in de Fonteinstraat 5. In dit huis wonen de kinderen Lara, David, baby Finn met hun ouders, opa en oma en de hond Rocky. Laat het huis van de familie tot leven komen door te tippen met de interactieve stift. Je wordt in het prentenboek door verschillende kamers en de tuin geleidt waarbij je met de stift allerlei tekeningen kunt aantippen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om eerst het verhaal aan te horen en daarna wat onderzoeksvragen te beantwoorden.

Het prentenboek is gemaakt van stevig karton en erg kleurrijk. Wat mij wel opviel was dat op de doos staat dat het voor kinderen van 3-4 jaar is, maar in de handleiding zie ik 4+ staan. Mijn dochter wordt in oktober 4, ze snapt sommige vragen nog niet helemaal omdat ik daarin denk dat ze het inzicht nog mist qua familieverhoudingen (helemaal geen ramp natuurlijk). Denk hierbij aan de vragen als: “Wie is de oudste dochter van mama?” en “Wie is de vader van papa?”. Ik kan me goed voorstellen dat een kind van 3 dit nog niet snapt. Maar vragen zoals:  “Waar staat de koelkast?” kan ze prima beantwoorden.

tiptoi® starterset ravensburger review

Go or No Go

Leia speelt iedere avond met haar Tiptoi boek, voor het slapengaan. Ze vindt het vooral heel geinig dat er een stem uit de stift komt. Ik vind de opdrachten erg stimulerend en ik vind het fijn dat het een compliment geeft wanneer ze een opdracht goed heeft uitgevoerd. Heeft ze het antwoord onjuist, dan wordt ze aangemoedigd om het nog een keertje proberen. Ook fijn: het boek verveelt nooit, want de vragen veranderen elke keer weer. We hebben nu dus ook al een beetje rond zitten kijken voor een nieuw boek, maar toen zag ik ineens dat er ook hele toffe spellen zijn. Wij geven de Tiptoi® starterset een absolute GO! En gaan de boeken nu op haar verlanglijstje zetten voor haar verjaardag. Ook een toffe sint tip of voor de kerstdagen.

Prijs en verkrijgbaarheid van de Tiptoi starterset 

Tiptoi® Starter Set “Bij ons thuis” kost circa € 49,99 en is o.a. te koop bij bol.com en de bekende speelgoedwinkels zoals Intertoys en Bart Smit.

Heb je zelf al een stift? Je kunt de interactieve stift voor ieder Tiptoi® product gebruiken! Je moet hiervoor alleen even het gratis programma downloaden van het juiste product. De stift kan meerdere programma’s tegelijk opslaan, dus daar hoef je je ook geen zorgen om te maken. Meer informatie vind je op de website van TipToi.


Lees ook: TipToi Nijntje

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.