Attractieparken

{ Review } | Port Laguna en Avalon in Toverland

Linda - Go or No Go

Fantastisch weer, twee nieuwe themagebieden, vele fantastische achtbanen en weinig lange wachtrijen maakten ons bezoek aan Toverland dit weekend tot een topdag! Voor jullie bij deze in dit artikel een fotoverslag én een review van onze dag. Mocht je twijfelen over een bezoek aan Toverland deze zomer, dan wil ik je uitnodigen om zeker verder te lezen, want zeker met de nieuwe themagebieden Port Laguna en Avalon is een bezoek aan Toverland echt een must!

Port laguna ibiza style

Port Laguna

Aan het begin van ons bezoek werden we meteen verrast, want de hoofdingang is ineens aan de andere kant van het park. Die ingang ziet er geweldig uit, al vanaf het moment dat de ingang in zicht komt, zorgen alle details ervoor dat je je ogen uit kijkt. Verschillende figuren uit Port Laguna verwelkomen je in het park. Eenmaal binnen is duidelijk dat het nieuwe themagebied Port Laguna in Ibiza-style is met mooie kleuren, veren, slierten vol lampjes, mooie wegwijsbordjes, linten, flessenlampjes en ga zo maar door. Ik krijg er een enorm zomers gevoel van en ik krijg meteen allerlei leuke ideeën om door te voeren in mijn achtertuin! Heerlijk, die zomerse vibes.
Port Laguna is een echte havenstad: Vele winkeltjes, spelletjes en terrasjes maken het tot een gezellige binnenplaats.

Avalon

Vervolgens zijn we doorgelopen naar het andere nieuwe themagebied: Avalon. Dit themagebied is niet te missen want hier staat de enorme nieuwe achtbaan: Fēnix. Een prachtige blauwe achtbaan waar je met je benen los bungelt. En de Fēnix gaat maar liefst drie keer over de kop, dus hij is ook wel voor de echte lefgozers. Kinderen mogen er vanaf 1,40 meter in, dus onze jongens moeten nog even geduld hebben. Maar manlief wilde hem dolgraag voor ons uittesten en na wachttijd van nog geen 15 minuten was hij al aan de beurt. Zijn reactie: “Te gek!! Te kort!! De soepelst lopende achtbaan waar ik ooit in heb gezeten!” Je ziet het, hij was echt super enthousiast. En de Fēnix is niet alleen gaaf om in te zitten, maar ook om naar te kijken. Het ziet er te gek uit! Je kunt vanaf een bankje toekijken natuurlijk, maar je kunt ook de achtbaan bewonderen tijdens een boottocht in Merlin’s Quest, waar je in de grot de bron van het eeuwige leven gaat ontdekken. Merlin’s Quest is een rustige boottocht van ruim 10 minuten. Zeker met het heerlijke weer van vandaag is het een prachtige en rustgevende tocht. We zagen Tovernaar Merlijn trouwens ook nog rondwandelen in Avalon, waar hij rustig de tijd nam voor foto’s.

En nog veel meer..

Natuurlijk bezochten we ook de andere themagebieden van Toverland en Daan en Jesse ging voor de eerste keer in de Dwervelwind. Met succes, want ze wilden op het einde nog een keer! Ook de Troy moest eraan geloven. Ook hier was het heerlijk rustig aan het einde van de dag; bij beide achtbanen geen wachttijd. Tussendoor gingen we nog even in de Blitz Bahn en natuurlijk in de treinachtbaan binnen in Toverland. Ook zijn we lekker nat gespetterd in de Djengu River en de boomstam wildwaterbaan. Aan verkoeling ontbreekt het trouwens ook niet in Toverland: Er zijn super veel plekken waar je langs of door water heen kunt rennen en ze hadden zelfs een enorme grote watervaldouche! Daar kwam je dan ook wel totaal doorweekt onderuit.

Dagboek

Tijdens ons bezoek hadden de jongens het erover dat ze graag op school wilde vertellen wat ze allemaal gedaan hadden in Toverland. Goed idee natuurlijk, ware het niet dat net de 6 weken schoolvakantie ingegaan zijn voor de heren. Dus begon ik te vertellen over het bijhouden van een dagboek, zoals ik zelf vroeger ook deed. En wat wilde het toeval? Terwijl we in het laatste winkeltje rond wandelden voor ons vertrek, zagen we hele mooie Avalon dagboeken liggen. De jongens hoefden er niet lang over na te denken en kozen ervoor om hun zakgeld te besteden aan een mooi dagboek. Een mooie herinnering aan ons bezoek ook! Eenmaal thuisgekomen begonnen ze er meteen in te schrijven, beide een verslagje van hun dag aan Toverland.

Port laguna weg wijzers

Go or No Go

Toverland is perfect geschikt voor kinderen vanaf een jaar of drie. Er zijn veel attracties voor de kleintjes, voornamelijk binnen, maar zeker ook een aantal buiten. Toverland is zeker tot 12 jaar écht een geweldig park met meer dan genoeg spannende en stoere attracties. Ook zagen we trouwens veel (jong-)volwassenen zonder kinderen, dus daaraan merk je ook dat het park echt geschikt is voor alle leeftijden.
Wij hebben ons de hele dag perfect vermaakt en we hadden er met gemak nog een hele dag extra kunnen genieten: Meer dan voldoende te doen en te beleven dus! Een bezoek aan Toverland deze zomer is dan ook overduidelijk een GO, vinden wij!!

Feitjes

Kom je met het openbaar vervoer, dan heeft Toverland vanaf 7 juli tot en met 26 augustus 2018 in de weekenden een pendelbus vanaf treinstation Horst-Sevenum.
Toverland is dagelijks geopend van 10.00u tot 19.00, met uitzondering van de midzomeravonden op een aantal woensdagen in juli en augustus. Ook dan rijdt de pendelbus natuurlijk naar het station.

Toverland Tickets voor kinderen (90-120cm) kosten online € 22,- en tickets voor kinderen (120cm en groter) en volwassenen kosten online € 29,50.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.