- Attractieparken

{ Review } | 40 jaar Cowboy Town in Bobbejaanland (Uittip voor deze zomer!)

bobbejaanland review

Vele (water)attracties, achtbanen voor jong en oud en twee leuke shows: dat ga je beleven als je deze zomer een bezoek brengt aan Bobbejaanland! Wij gingen er afgelopen weekend heen. Voor Daan en Jesse de eerste keer dat ze naar dit pretpark gingen. Zelf ben ik er in mijn jeugd wel eens geweest en later met een groep vriendinnen, maar ook dat is al een jaar of 8 geleden. Hoog tijd dus om weer eens terug te gaan! 

bobbejaanland review

Bobbejaanland tickets

Iets na 10 uur kwamen we aan bij Bobbejaanland. Het park ging om 10 uur open, dus er stonden behoorlijke rijen bij de kassa’s. Daarom meteen aan het begin voor jullie een tip: shop je tickets online! Dat voorkomt lang wachten en daardoor heb je dus meer tijd over voor het park. Onderaan mijn review vind je trouwens nog een toffe tip waarmee je voor de prijs van één dagticket de hele zomer naar Bobbejaanland kunt! Maar daarover straks meer.

All You Can Eat

Bij het ophalen van onze tickets haalden we meteen onze ‘All You Can Aat’ bandjes op. Serieus, dat klinkt toch als muziek in je oren? In de mijne wel in ieder geval! Met deze bandjes kun je in de restaurants in Bobbejaanland gewoon lekker eten en drinken wat je wilt en wanneer je maar wilt! Het concept is simpel: je krijgt een bandje om je pols waar een chip in zit. Als je eten of drinken besteld, wordt je chip gescand, en klaar ben je. De keuze is uitgebreid: snacks, lasagne, friet, pizza, pasta, nacho’s, wafels, muffins en andere zoetigheid, drinken, slush puppi’s, my cornetto’s en zo kan ik nog wel even doorgaan. Echt voor ieder wat wils dus, voor zowel kinderen als volwassenen. Normaal gesproken sjouwen we, als we naar een pretpark gaan, drinken en lunch enzo mee en het avondeten eten we dan vaak in het pretpark. Maar dan ben je dus vaak net zoveel kwijt dan wanneer je voor dit All You Can Eat concept kiest..en dan kun je dus de hele dag eten en drinken. Voor een volwassene kost het namelijk € 27,- en voor kinderen van 3 – 11 jaar € 18,-. Ik vind dit écht een aanrader!

bobbejaanland review water

Attracties

Maar goed, tot zover de tickets dus, tijd voor Bobbejaanland zelf! Om te beginnen: wat een super gezellig park! Wat ik heel fijn vindt aan Bobbejaanland, is dat je in één grote ronde het hele park gehad hebt. Begrijp me niet verkeerd; over die ronde doe je de hele dag hoor, maar er zijn genoeg parken waar je in één dag gewoon niet alles kunt zien of doen. Nu ligt het natuurlijk ook een klein beetje aan de wachttijden en aan het feit of je écht álles wil doen, want dan haal je het niet binnen een dag, maar in principe zul je aan het einde van je dag een heel eind gedaan en gezien hebben wat je graag wilde.
Bobbejaanland is gebouwd rondom een groot meer en dat levert mooie plaatjes op. De attracties liggen dicht bij elkaar en sommige attracties gaan op het water door elkaar heen, dan vind ik er altijd erg leuk uitzien.
Wat ook opvalt, is dat veel attracties in Bobbejaanland in het teken van water staan. En dat is perfect, want het was maar liefst 30 graden tijdens ons bezoek!

Banana Battle

Water dus. Twee boomstamattracties, een wildwaterbaan, waterbootjes, een bootvaart en de attractie waar we een soort van haat-liefdeverhouding mee hebben: Banana Battle. In deze attracties neem je plaats in een bootje met waterkanonnen en ga je de andere bootjes nat schieten. Toen we er langs liepen lachte ik stiekem een paar kinderen uit die met een poncho in een bootje zaten te schieten. Maar man, wat moeten die kinderen mij uitgelachen hebben toen ze mij na afloop van de Banana Battle uit zagen stappen. Compleet doorweekt. Echt zeiknat, maar wat hebben we een lol gehad. Ik heb m’n best moeten doen om niet in mijn broek te plassen, al had dat weinig uitgemaakt want alles was toch al nat ;-). We hebben echt de grootste lol gehad in deze attractie, maar tegelijkertijd word je er dus echt zeiknat in. Typisch zo’n gevalletje van: Ik wil heel graag…maar toch ook weer niet. Een tip: Als het geen 25 graden of warmer is, trek dan een poncho aan. Je zult me dankbaar zijn.

bobbejaanland review blog

Achtbanen

Bobbejaanland heeft vele achtbanen en tot onze vreugde veel achtbanen waar de kinderen ook in mogen. Kinderen boven de 1m30 mogen in alle achtbanen en daar waren Daan en Jesse dan ook erg blij mee. Ze gingen voor het eerst in hun leven in een achtbaan die over de kop ging! En niet één keer over de kop, maar maar liefst vier keer in één ritje: De Typhoon! Gelukkig vonden ze het geweldig en ze zijn super trots dat ze nu op school kunnen vertellen dat ze in een hele coole over-de-kop-achtbaan zijn geweest.
Ook de andere achtbanen moesten er aan geloven, ze hebben ze vrijwel allemaal gehad. Ook voor de kleinere kinderen zijn trouwens meer dan genoeg achtbanen geschikt, naast natuurlijk de vele andere leuke attracties.
Het enige wat we super jammer vonden, is dat de VR achtbanen het niet deden. Ofja, de achtbanen deden het wel, maar helaas niet met Virtual Reality bril. Dat geeft een achtbaan zo’n super toffe, andere dimensie; echt een hele gave beleving. Maar ja, die deden het dus niet tijdens ons bezoek.

40 jaar Cowboy Town

Naast een coole auto- en motorstunts show is er ook de ’40 jaar Cowboy Town’ show. Deze show is vanaf 14 juli tot en met 19 augustus te bewonderen in Bobbejaanland. De show vindt plaats op het plein in Cowboy Town, het gedeelte wat al maar liefst 40 jaar bestaat!
De vrienden van Bobbie organiseren een surprise party voor hem, vanwege het 40-jarig bestaan van Cowboy Town. Met vrolijke liedjes en dansjes is de show voor kinderen echt heel leuk. Alle kinderen die er zaten heb ik tijdens de half uur durende show vol plezier zien kijken, zingen en dansen. De show is voor alle leeftijden leuk, want mijn 8-jarige jongens vonden het ook echt een leuke show, terwijl kindjes van 3-4 jaar er ook van genoten. Knap gedaan dus!

Waterspuiten

Waar we trouwens ook dikke pret gehad hebben is bij de wildwaterattractie El Rio. Zowel erin, als toen we stonden te kijken. Deze wildwaterrivier is erg gaaf gemaakt. Op het einde ga je namelijk een draaikolk in en dat ziet er echt te gek uit! Ik heb nog nooit eerder zoiets gezien bij een wildwaterbaan.

Maar ook het kijken naar de attractie is erg leuk, tenminste als je bij de waterpistolen staat. Voor 50 cent kun je namelijk de mensen in de bootjes natspuiten! Er zitten vijf waterspuiten naast elkaar en toen wij er stonden te kijken, wilden Daan en Jesse natuurlijk een keer schieten. Toevallig wilden er een paar andere mensen ook net schieten, waardoor alle vijf de waterspuiten bemand werden. In deze wildwaterbaan word je over het algemeen niet zo heel nat….maar dus wel als er vijf man bij de waterpistolen staan. We hebben echt in een deuk gelegen, heerlijk leedvermaak!

Summerpas

Zoals beloofd voor jullie nog een tip over de Summerpas van Bobbejaanland. Een normale entreeticket voor Bobbejaanland kost € 36,50. Er zijn wel allerlei dagen in de zomer waarop je korting krijgt als je je ticket online koopt, maar de normale prijs is dus dat bedrag. Het gave is nu dat je, wanneer je een gewone ticket koopt of gekocht hebt, je die op de dag van je bezoek gratis kunt omruilen voor een Summerpas. Mocht je een ticket met korting gekocht hebben, dan betaal je alleen het verschil bij voor een Summerpas. En wat je met die Summerpas kunt is heel simpel: de hele zomer gratis naar Bobbejaanland (tot en met 2 september 2018)! Daarnaast krijg je 10% korting op alle shops en restaurants in Bobbejaanland. Echt een aanrader dus, zo kun je deze hele zomer genieten van meerdere bezoeken aan Bobbejaanland. Zo’n mooie actie hebben we nog in geen enkel ander pretpark gezien tot nu toe!

Go or No Go

Bobbejaanland heeft op ons een goede indruk gemaakt! De jongens vonden het te gek en hebben zich iedere minuut vermaakt. Attracties van 25 jaar oud of nieuwe attracties; het maakten ze allemaal niets uit: ze vonden alles geweldig! Wij hebben als volwassenen ook echt genoten en vooral de vele waterattracties waren een heerlijke verkoeling op de warme dag dat wij er waren.
Het All You Can Eat arrangement kan ik 100% aanraden, ik vind het ideaal! Wij geven ons dagje Bobbejaanland een dikke GO en ik wens iedereen die deze zomer een dagje (of meerdere dagen met de Summerpas natuurlijk) naar Bobbejaanland gaat heel veel plezier!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.