Inspiratie

Werken aan je online zichtbaarheid

Online Marketing
Linda - Go or No Go

Online marketing: het is een hele toestand. Op mijn werk zijn we er mee bezig, ik als blogger ben er mee bezig en met mij vele anderen. We willen allemaal online zo veel mogelijk opvallen en scoren, om zoveel mogelijk mensen en klanten te bereiken. Maar wat is online marketing precies en hoe pak je het aan? 

Online

Grote bedrijven hebben een grote naamsbekendheid en klanten zijn al bekend ermee. Dat wil niet zeggen dat deze grote bedrijven stil kunnen zitten op online gebied, zeker niet. Maar voor de kleinere bedrijven en onbekende namen is het wel net wat lastiger om op te boksen tegen de concurrenten die inmiddels al bekend zijn bij het grote publiek. Maar onmogelijk? Dat zeker niet!

Online marketing

Online marketing, ook wel digital marketing genoemd, is niets meer dan alle activiteiten die je uitvoert voor het in de markt zetten van je product of dienst, met behulp van internet. Een banner op een website, een artikel bij een blogger, een Facebook bericht, een nieuwsbrief en ga zo maar door.

Internet Marketing

Maar hoe dan?

Maar er is zóveel mogelijk op internet, dat veel bedrijven door de bomen het bos niet meer zien. Een Facebook campagne is gemakkelijk en snel aangeklikt, maar zonder de juiste instellingen totaal niet effectief.
Als je graag hulp wil bij je online zichtbaarheid zijn er online marketing bureaus die je kunnen helpen. Zij weten alles van online marketing en volgen alle laatste trends. Zij weten bijvoorbeeld dat een video-post hoger scoort op Facebook dan een foto-post en dat je niet te veel tekst in een advertentiefoto mag zetten, omdat Facebook hem anders minder laat zien. Zo zijn er tig van dit soort kleine weetjes en die komen er elke week weer een paar bij. Onmogelijk voor een ondernemer om allemaal bij te houden, maar voor een online marketing bureau is het simpelweg hun werk.

En nu?

Om te beginnen kun je natuurlijk zelf ook een heel eind komen. Ga op internet eens op zoek naar interessante artikelen; er zijn er velen te vinden. Er zijn al een hoop kleine acties die je kunt ondernemen om online zichtbaarder te worden. En op deze manier steek je ook nog eens heel wat op van online marketing. En als je vastloopt, kun je altijd nog de hulp van een marketing bureau inschakelen.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.