Huis & Tuin

Tips voor een kindvriendelijke keuken en badkamer

kindvriendelijk keuken badkamer

Je huis kindvriendelijk maken kan soms best een uitdaging zijn. Ten eerste omdat er gewoon héél veel kindvriendelijk te maken valt en ten tweede, omdat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Een stekkertje hier, een vaasje daar en niet te vergeten dat kastje ook nog even. Met klemmetjes en plaatjes kom je een heel eind, maar soms zijn wat tips op een rijtje gewoon even nodig voor het overzicht.

Een kindvriendelijke badkamer en keuken

In beide ruimtes zijn er veel aanpassingen mogelijk om het wat kindvriendelijker in te richten. We geven je een paar tips waar je op kunt letten.

Let op de hoogte

Het klinkt logisch, maar dat is het niet. Want een badkamer of keuken is al gauw niet kindvriendelijk als bijvoorbeeld de wastafel of het keukenblad te hoog is. Ga je je badkamer of keuken opnieuw inrichten, dan kun je hier natuurlijk rekening mee houden. Maar als je geen grootse verbouwing op de planning hebt, dan moet je hier iets mee. Gelukkig is dit probleem simpel op te lossen door een opstapje voor je kind. Een jaar geleden verbouwden wij onze badkamer, maar aangezien onze jongens al acht jaar zijn, vonden we een lagere badmeubel niet nodig. Daarom kozen we voor een normale hoogte van de badmeubel, met daarbij een klein opstapje. Ideaal met het tandenpoetsen, en inmiddels hebben ze die al niet meer nodig.

Wastafel

Wij kozen in onze nieuwe badkamer voor een dubbele wastafel en daar ben ik iedere dag nog zó blij mee! Daarvoor was het namelijk dagelijks dringen voor de wasbak wie van de twee meer plek had en ga zo maar door. Dat is met twee wasbakken natuurlijk opgelost, dus ik kan het iedereen aanraden! Voor je kids fijn, maar ook voor jou en je partner fijn.
In de keuken heb je een dubbele wasbak minder hard nodig en zal één wasbak prima volstaan.

Kraan

Let bij het kiezen van een kraan op een kindvriendelijke kraan. Vooral in de keuken heb je vaak een kraan waar het hete water snel komt en waardoor de kraan heet wordt. Er zijn speciale kranen die aan de buitenkant niet heet kunnen worden, als je de keuken kraan vastpakt. Zo kan je kind nooit zijn of haar hand verbranden aan de kraan zelf. Daarnaast zijn er kranen die niet zomaar heet water geven, maar waarbij je een handeling dient uit te voeren om zeer heet (kokend) water te krijgen. Een handeling die kinderen niet kunnen uiteraard, maar die wel heel simpel is voor volwassenen. Zo staat veiligheid je gebruiksgemak niet in de weg.

Slotjes

Voor de hand liggend, maar zorg dat kastjes waar spullen in staan die niet bestemd zijn voor kinderen goed beveiligd zijn. De beveiligingen zijn overigens niet een garantie dat je kind er niet in komt, dus ik zou zelf aanraden om bepaalde schoonmaakmiddelen, wasmiddel enzovoorts hoog op te bergen.

Wat is jouw beste tip om je huis kindvriendelijk te maken? Heb je veel in huis aangepast, of juist niet?


Uitgelichte foto via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.