Entertainment

Over kinderen, gamen en een kinderslot

Een Playstation, Xbox en Nintendo Switch. Ja, we hebben drie gameconsoles, dus dat ze van gamen houden, is ook niet zo gek.
Linda - Go or No Go

Ik kan er inmiddels niet meer omheen: Daan en Jesse zijn gamers. Als ik er niets van zou zeggen, zouden ze de hele dag gamen op de Playstation, Xbox en Nintendo Switch. Ja, we hebben drie gameconsoles, dus dat ze van gamen houden, is ook niet zo gek. 

Natuurlijk mogen ze niet de hele dag gamen. Dat zou niet best zijn voor een 8-jarige. Ook niet voor een tiener of volwassene hoor, maar voor een kind vind ik een uurtje per dag genoeg. Want natuurlijk is er naast de gameconsoles ook nog een tv en een tablet, je kent het wel.

Gamen

Maar goed, gamen dus. We hebben inmiddels een behoorlijke collectie spellen. Van FiFa tot Rayman en van Mario Kart tot Just Dance. Ook staan er nog een aantal oude games in de kast die ze nog nooit gespeeld hebben, maar die ik ooit gekregen heb van iemand, waaronder GTA Londen en een of ander Ninja spel. Je snapt waarschijnlijk al waarom ze die tot nu toe nog niet gespeeld hebben. Misschien over een jaar of vier eens.

Xbox Live kaarten

Ik kan Daan en Jesse momenteel dan ook, als ze een cadeautje krijgen voor bijvoorbeeld hun verjaardag, niet blijer maken dan wanneer ik ze een nieuwe game of game giftcard geef. Met Xbox Live kaarten kun je bijvoorbeeld vele apps, games, muziek en films betalen. Met zo’n giftcard hoef je niet meer per se een game in de winkel te kopen, maar je koopt de game online en dan kun je hem dus ook spelen.
Ook kun je zo’n Xbox Live kaart gebruiken om online te gamen tegen spelers over de hele wereld. Dat heeft natuurlijk ook wel wat!

Kinderslot

Op een gameconsole kun je vaak ook wel een kinderslot zetten trouwens, waardoor je ervoor kunt zorgen dat ze niet onbeperkt kunnen gamen. Een uur gaat namelijk best snel voorbij als je zelf lekker bezig bent en voor je het weet zitten je kids twee uur te gamen. Voor een keer niet erg, maar met een kinderslot weet je in ieder geval zeker dat ze niet langer gamen dan dat je wil.

Wat voor afspraken hebben jullie rondom gamen voor kinderen?


Lees ook: Gamen met lags en glitches is verleden tijd voor ons!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.