Huis & Tuin

Een kijkje in onze achtertuin

achtertuin tuin bestrating Barbecue
Linda - Go or No Go

Toen we onze achtertuin gingen inrichten vorig jaar, moesten we een keuze maken: Een tuinbank of loungeset, of een tuintafel met bankjes of stoelen. En na even wikken en wegen maakten we een keuze waar ik tot op de dag van vandaag super blij mee ben! 

Loungeset

Even voor de duidelijkheid: Een loungeset hadden we eigenlijk al staan. Die set bestaat uit een lange tuinbank en twee fauteuils. Tuinbanken vind ik heerlijk om lekker in te relaxen. Ik kan er als ik wil languit op liggen en er zitten lekker veel kussens in. De set is gemaakt van wicker, wat erg stevig en degelijk materiaal is. Het is waterbestendig en het is relatief licht in gewicht. Daarnaast houd ik van de uitstraling, het past perfect in mijn bohemian style achtertuin.

Gras

Vorig jaar besloten we onze tuin te veranderen en er voor een groot deel gras in te leggen. Heerlijk om lekker in de zomer op te voetballen, te spelen of te relaxen. Onze jongens zijn blij met het gras, stiekem denk ik: waarom hebben we dit niet 8 jaar geleden gedaan. Maar goed, toen hadden we andere ideeën die we op dat moment goed vonden, haha.

Maar…

Het nadeel van de loungeset is dat hij redelijk laag is, zo ook het tafeltje, Het lastige is dan dat je er niet lekker aan kunt eten. Gevolg is dat je met je bord op schoot moet eten en dat is ten eerste gewoon niet praktisch en ten tweede voor de jongens onhandig. Dus besloten we dat we toch graag een tuintafel wilde. Maar ja…die mooie loungeset bleef toch ook wel echt een van mijn favoriete tuinitems.

Tuintafel

We hebben er een hele poos over nagedacht, en uiteindelijk besloten we het allerbeste: De loungeset bleef én de tuintafel ging er ook komen. Die zouden we dan op het gras zetten, zodat we daar een lekker plekje hebben om te eten. Daarbij zou er genoeg ruimte over blijven voor de jongens om te voetballen. Zo gezegd, zo gedaan, en zo zochten we tussen allerlei tuintafels naar een houten tafel. Ik koos bijna voor een picknicktafel, maar ik ging uiteindelijk toch voor een losse tafel met banken. Veel praktischer!

En jullie?

Toen uiteindelijk alles in de tuin stond, was ik zó blij! Het ziet er fantastisch uit en alles is helemaal zoals ik had gehoopt. Het enige wat ik nog heel erg tof zou vinden, is een ligbedje erbij, ook van wicker. Dat lijkt me zooo fijn! Maar helaas ontbreekt voor nu even de ruimte, want dan lig ik midden in het voetbalgedeelte van de jongens. Dat lijkt me dan weer niet zo fijn 😉

Maar goed, ik ben benieuwd hoe jullie je tuin ingericht hebben: met een loungeset of met een tuintafel? Of ook beide?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

 • Reply
  Stefanie
  18 mei 2022 at 13:55

  Hi Linda, is dit echt gras? En bleef dat mooi met een tafel en banken erop? Wij willen ook zoiets maar zijn bang dat er veel kale plekken of plekken met mos komen.

  • Reply
   Linda - Go or No Go
   18 mei 2022 at 14:28

   Helaas hebben we inderdaad veel kale plekken onder de picknickset, dus dan zou kunstgras een betere optie zijn.
   Wij gaan dit jaar over van dit gras naar kunstgras 😅

 • Reply
  Relaxt je zomer door: Lekker chillen in de hangmat - Go or No Go
  7 oktober 2019 at 18:13

  […] Wordt nog wel een dingetje hoor, want onze tuin staat al behoorlijk vol met een loungeset, een picknicktafel, een trampoline en natuurlijk in de zomer nog wat zwemvermaak voor de kids. Maar ik maak met liefde […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.