8x gratis uitjes en activiteiten met kinderen

Gratis uitjes

In de zomervakantie gaan ouders vaak wat leuke uitstapjes maken met de kinderen. Een dagje pretpark en een keertje zwemmen zit er bij ons altijd wel tussen. Maar ieder jaar weer slaat bij onze jongens de verveling na een poosje toe. “Wat kan ik doen, mama?” “Kunnen we ergens heen?”… je kent het wel. En de kosten voor uitjes naar pretparken, dierentuinen enzovoorts lopen al gauw op, dus ik bedacht een aantal leuke gratis uitjes en activiteiten. 

Picknicken

Lunchspulletjes in een tas, bordjes en bestek mee, kleedje mee en gaan! Zoek ergens een mooi plekje in een bos, een speeltuin of een park en ga lekker samen genieten van een picknick. Super leuk om zo eens een keer ergens anders te lunchen en als je in een bos of speeltuin bent, kunnen de kinderen daarna mooi de middag spelen.

Thuisbiosoop

Misschien is het een dagje wat minder weer of vlucht je juist even voor die warme zon. Tover je huiskamer om tot thuisbioscoop en je kinderen zullen het geweldig vinden! Tafel aan de kant, matrassen op de grond, dekentje erbij en met een bak popcorn lekker Netflixen. Of je nestelt je met de hele family lekker op de bank natuurlijk. Gordijnen dicht, lampen uit en dan is het net echt!

Verwendag

Even lekker een momentje rust pakken met maskertjes, nagels lakken en de haren doen. Misschien plak je er nog een verkleedpartijtje aan vast zodat dochterlief de kleren van mama kan passen? De tijd vliegt voorbij, let maar op!

Bibliotheek

Neem eens goed te tijd samen in de bibliotheek. Boekjes doorkijken, voorlezen en rondkijken. Vaak heb je in de bieb wel een relaxhoekje waar je kunt voorlezen of zelf even een boekje kunt lezen.

Vliegtuigen kijken

Woon je in de buurt van een vliegveld en vindt je kind vliegtuigen wel gaaf om te zien? Ga lekker op het terras van het vliegveld zitten en vliegtuigen spotten! Vind je dat te druk, ga dan op zoek naar de iets kleinere vliegveldjes. Daar kun je vaak vanaf een terrasje kijken naar de vliegtuigen die komen en gaan.

Fietstochtje

Even lekker erop uit met de fiets. Ik fiets altijd graag naar wat afgelegen plekjes en dan gaan we op zoek naar bramenstruiken langs de weg en smikkelen we onderweg van een paar bramen. Super lekker! En zolang je geen hele bakken mee naar huis neemt, hoef je je ook geen zorgen te maken en mag dit gewoon.

Lekker naar de boer

In juni of juli wordt jaarlijks ‘lekker naar de boer’ georganiseerd. Vele boeren openen dan hun deuren voor het publiek om een kijkje te komen nemen. Wij bezochten onlangs bijvoorbeeld een tomatenboer, wat de jongens erg leuk vonden om te zien.

Speurtocht

Maak een leuke speurtocht binnen in huis of juist buiten in de wijk. Dat kan lekker simpel met stoepkrijt en pijlen, of met kaartjes en zelfgemaakte bordjes met pijlen. Onderweg zorg je voor een paar opdrachten voor de kinderen en op het eind een klein prijsje: een lekkere smoothie, een ijsje of iets anders leuks.

De Bundertjes in Helmond

Een leuk uitstapje voor wie uit het Zuiden komt: zorgboerderij de Bundertjes in Helmond. Lees hier alles over dit park!

Wat is jouw leukste gratis uitje of activiteit?





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



Reacties

Reacties

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.