12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar

Is een drone geschikt voor kinderen?

speelgoed drone
Linda - Go or No Go

Voor een kind is een drone natuurlijk het ultieme speelgoed. Op afstand bestuurbare auto’s en vliegende helikoptertjes zijn leuk, maar een drone is toch wel even een een stapje verder. Maar is een drone eigenlijk wel geschikt voor kinderen? 

10 jaar en ouder

Om maar meteen met de deur is huis te vallen: een gewone drone is niet geschikt voor kinderen, in ieder geval niet voor kinderen onder de 10 jaar ongeveer. En zelfs rond die leeftijd is het nog behoorlijk lastig om een drone te besturen en is hulp van de ouders zeker welkom. Het wil dus niet zeggen dat een drone voor kinderen van rond de 10 jaar niet heel erg leuk is, want dat is het natuurlijk wel.
Het is al fantastisch om zo’n drone te zien vliegen, laat staan dat jij diegene bent die hem bestuurt!

Kinderdrone

Er worden ook speciale drones voor kinderen gemaakt. Het verschil zit hem in name met de snelheid en de hoogte. Deze drones voor kinderen vliegen namelijk niet zo snel en hoog als een echte drone.

Waar moet je op letten?

Als je een drone gaat kopen, zijn er een aantal dingen die belangrijk zijn om op te letten. Om te beginnen moet je eerst een keuze maken: Wil je gewoon een beetje vliegen met je drone en kunstjes maken, of wil je er ook echt video’s en foto’s mee maken? Indien dat laatste van toepassing is, dan heb je natuurlijk een drone met camera nodig.
Daarnaast kun je ook een drone met GPS kopen, wat handig is als je van plan bent grotere afstanden te vliegen.

Accu

Een ander belangrijk punt om op te letten is de accu. De goedkopere drones vliegen namelijk maar zo’n 10 minuten, terwijl een beetje fatsoenlijke drone het 15 tot 20 minuten volhoudt.

Speelgoed drone

Zelf hebben we ook een drone gehad, ook een speelgoed drone voor de kinderen van WowWee. Deze kon je binnen gebruiken, want hij had een sensor zodat hij niet gauw tegen het plafond of de muur kon stoten. Daarnaast had de drone een opstarthulp zodat opstijgen niet al te lastig was. Toch merkte we al gauw dat zelfs deze relatief simpel bestuurbare drone al lastig was om te besturen, laat staan een echte drone zonder deze echte hulp.

Indrukwekkend

Persoonlijk moet ik zeggen dat ik het altijd best indrukwekkend vind als ik zo’n drone zie overvliegen en het idee dat ik hem zelf zou besturen, zou ik echt heel gaaf vinden. Zeker als het een drone is waarmee je mooie foto’s kunt maken. De blogger in mij word daar ook wel heel gelukkig van moet ik zeggen!
En het lijkt me dan ook wel een gave uitdaging om samen met de jongens te gaan vliegen en het hen te leren, over een paar jaartjes dan.

Heeft jouw kind een drone? Zo ja: gaat dat goed? En zo niet: waarom niet?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.