0 jaar 1 jaar Producten voor kids

Een buggy of een kinderwagen?

buggy of kinderwagen
Linda - Go or No Go

Veel ouders twijfelen over het aanschaffen van een buggy, of toch een kinderwagen. Twijfel jij ook? No worries, je bent niet de enige! Tijd voor wat duidelijkheid, en hopelijk kun jij na het lezen van dit artikel een goede keuze maken tussen deze twee. 

Wellicht ben je al flink aan het rondkijken voor alle babyspullen en ben je nu op het punt beland dat je een kinderwagen wilt gaan kopen. Of een buggy. Daar ben je nog niet helemaal uit. Dat komt goed uit, ik ga je hierbij proberen te helpen! Laat me je eerst het verschil tussen een kinderwagen en een buggy uitleggen en wat nu de voordelen zijn van een kinderwagen en van een buggy.

Een kinderwagen

We beginnen bij de kinderwagen. Om te beginnen is een kinderwagen een heuse wagen, wat wil zeggen dat hij solide, stevig en betrouwbaar is. Kinderwagens bevatten stevige banden, die prima tegen een stootje kunnen. Er zijn veel soorten banden voor kinderwagens; zo is de ene perfect geschikt voor in de bossen en de ander juist weer voor in krappe winkelstraten.
Houd je wandelen en wil je er vaak lekker op uit, dan zou ik altijd stevige luchtbanden aanraden. Daar heb je veel plezier van, zeker als je een keer over een lossere ondergrond zoals zand moet.

Een ander duidelijk kenmerk van een kinderwagen, is dat hij lang meegaat. Je begint vaak met een babynestje of reiswieg, waar de baby in ligt. Daarnaast kun je op de kinderwagen vaak een maxi-cosi klikken, wat erg praktisch is natuurlijk. Zodra je kindje oud genoeg is, kun je overstappen van de reiswieg naar een kinderzitje van de kinderwagen. Of…je stapt over op een buggy.

Een buggy

Een buggy is minder stevig en solide, maar dat heeft als voordeel dat hij vele malen minder zwaar is en dus een stuk praktischer. Je klapt een buggy eenvoudig in elkaar en kunt hem met gemak in een kleine kofferbak kwijt. Iets wat met een kinderwagen niet lukt in mijn Kia Picanto. Daarnaast is een buggy ideaal voor op reis met het vliegtuig. Je mag dan namelijk geen kinderwagen meenemen, maar een buggy dan weer wel!
Wat ook een verschil is met een kinderwagen zijn de wieltjes. Die maken vaak meer geluid en daarnaast houden ze geen gehobbel van hobbelige wegen tegen. Een wandeling door het bos zou ik dan ook niet aanraden met een buggy, maar een dagje naar een winkelcentrum of pretpark zeker wel!

Buggy’s kun je vaak in verschillende standen zetten: rechtop tot ligstand, zodat je kindje lekker even onderuit kan zakken om een dutje te doen. Onze jongens hebben daar echt wel veel gebruik van gemaakt.

Een buggy of een kinderwagen?

Dus, dan komen we weer bij de vraag: ga je voor een buggy of een kinderwagen? Als je de mogelijkheid en de ruimte hebt, zou ik kiezen voor de kinderwagen én de buggy. Zelf hebben wij ook lange tijd beide gehad: de kinderwagen gewoon voor thuis en wandelingen vanuit huis. De buggy’s namen we altijd mee als we op pad gingen met de auto, dus die lag eigenlijk standaard in de kofferbak.

Moet je wel een keuze maken, dan zou ik eerst gaan voor de kinderwagen met reiswieg en daarna overstappen op een buggy.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.