Inspiratie

6 tips om een snurkende partner tegen te gaan

Geen snurkende partner meer in je bed; dat klinkt voor de dames of heren met snurkende partner als muziek in de oren, niet waar? Bij mij wel in ieder geval. Daarom vandaag een paar anti-snurk tips! Wie weet helpt het, wie weet niet…maar hey, niet geschoten is altijd mis toch?

De snurken oorzaak kan van alles zijn. Dat maakt het ook lastig om er iets aan te doen. Maar dat wil niet zeggen dat je niet een aantal opties kunt proberen natuurlijk.

Oordoppen

Met de oordoppen kun je twee kanten op. Er zijn mensen die beweren dat het helpt als de snurker oordoppen in doet. Dat zou het snurken kunnen verhelpen, dus wellicht de moeite waard om eens te proberen? Als het niet helpt, kun je nog altijd zelf die oordoppen in doen. Kun jij lekker slapen en je partner lekker doorsnurken.

Porretje

Een porretje, een duwtje, een aaitje…je mag er van maken wat je wil. Maar door je partner even aan te raken of te duwen komt hij (ik ga er even vanuit dat de snurkende partner een man is ;-)) net een beetje uit zijn slaap. Niet volledig, dus na een korte tijd begint het snurken weer opnieuw…maar wie weet is het net lang genoeg voor jou om in slaap te vallen.

Afvallen

Het is een feit dat zwaardere mensen meer snurken dan lichte mensen. Dat is gewoon een wetenschappelijk dingetje, dus minder gewicht kan zeker helpen tegen snurken. Dit is natuurlijk wel een lange termijn oplossing..

Een speciaal kussen

Wat ook kan helpen, is een speciaal kussen voor anti snurken. Wij hebben de side sleeper pro air, die ontworpen is volgens een ergonomische nekondersteuning. Het kussen zorgt ervoor dat je niet met je kin naar voren gaat tijdens het slapen, waardoor je luchtwegen goed open blijven. Hier werkt het kussen goed, zolang manlief ook goed met zijn hoofd op het kussen ligt. Natuurlijk beweegt hij wel in zijn slaap, maar als hij ligt te snurken en ik duw hem even aan om weer goed te gaan liggen, houdt het snurken weer op en kan ik ook in slaap vallen. Je shopt hem trouwens hierrrr.

oplossingen tegen snurkende partner

Bed omhoog

Zet het hoofdgedeelte van je bed iets omhoog. Dit kan ook helpen voor je luchtwegen, zodat je minder snel snurkt.

Andere kamer

Helpt dit alles niet? Een nachtje op een andere kamer kan wonderen doen. Even echt lekker slapen, zonder gesnurk naast je. En dan kan je er wel weer een paar nachten tegenaan! 😉

Wat is jouw ideale anti-snurk tip?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Nicole Orriëns
    26 september 2017 at 11:34

    Ik zeg steeds ‘Niet snurken!’ en dan krijgen mijn man en ik ruzie. Dit is dus eigenlijk een slechte tip ; )

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.