Huis & Tuin

4 tips om je voor te bereiden op de zomerzon

zomerzon lente

Het is weer zover: de temperatuur in Nederland stijgt aanzienlijk. Dat is natuurlijk heerlijk, zeker wanneer je vakantie hebt en lekker naar buiten wilt. Maar in huis voelt het al snel broeierig aan zodra de temperatuur oploopt. Doe je voordeel met deze tips om je huis zo koel mogelijk te houden. 

Bescherm je huis van buiten met zonwering

Om je huis lekker koel te houden is goede zonwering essentieel. Zeker in een slaapkamer is het belangrijk dat het niet te warm is om te slapen. Kinderen hebben hier nog meer last van dan volwassenen, dus zorg dat er op de kinderkamer zonwering is. Zonwering werkt het beste als deze buitenshuis is geplaatst. Wanneer de zon pas achter je ramen wordt tegengehouden, warmt het huis toch meer op dan je wilt. Doordat bij zonwering buitenshuis het zonlicht dempt, komt er minder warmte binnen en blijft het aangenaam koel in huis. Zonwering is er in verschillende soorten, zoals rolluiken, screens en markiezen. Heb jij thuis niet overal zonwering? Sluit alle ramen en doe de gordijnen ook dicht. Zo houd je de warmte toch een beetje buiten.

Houd de warme zomerlucht buiten

’s Ochtends is het vaak nog heerlijk koel omdat de zon nog moet opkomen. Profiteer hiervan en gooi alle ramen en deuren open om de heerlijke frisse lucht binnen te laten. Doe ze na maximaal een uurtje weer dicht en laat ze de rest van de dag ook zo dicht mogelijk. Doe de gordijnen, rolluiken, uitvalschermen of andere zonwering aan de zonnekant dicht om de warmte zo goed mogelijk buiten te houden. Hierdoor blijft de temperatuur gedurende de hele dag een stuk aangenamer in huis.

Geen warme kaarsen of lampen aan

Citronella kaarsen helpen natuurlijk wel tegen muggen, maar die kun je beter op een andere manier bestrijden. Want kaarsen maken het in huis een stuk warmer. Ook lampen geven warmte af (en trekken weer muggen aan), dus houd zo lang mogelijk de lichten in huis uit. Heb je toch een lamp nodig, bijvoorbeeld in een ruimte waarin geen ramen zitten, doe deze dan zo snel mogelijk weer uit.

Doe je voordeel met de zomerzon met zonnepanelen

De zon kan binnenshuis misschien voor overlast zorgen, maar je kunt er wel degelijk je voordeel mee doen. Door te kiezen voor zonnepanelen, bespaar je enorm op je energierekening. Bovendien ben je ook nog eens heel milieuvriendelijk bezig. Door bij diverse bedrijven een offerte voor zonnepanelen aan te vragen, bespaar je al snel tientallen procenten op de plaatsing van zonnepanelen. Zo loopt het voordeel al snel op en verkoel je gratis je huis met bijvoorbeeld een ventilator.

Pas je bovenstaande tips tijdens de warme zomerdagen toe, dan zal jouw huis heerlijk koel blijven. Zo heb je minimaal last van temperaturen boven de 30 graden, zelfs wanneer je in een slecht te ventileren woning woont.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.