Inspiratie

Wat als jij er niet meer bent..

wat als
Linda - Go or No Go

Natuurlijk wil je er niet te veel en te vaak aan denken, maar belangrijk is het wel. Wat als jij er niet meer bent? Heb je alles goed geregeld voor je partner en kinderen?

Ik vind het belangrijk dat ik goed nagedacht heb over wat er gebeurt als ik er niet meer ben, hoe ik alles geregeld heb en wat er voor mijn man en kinderen geregeld is. Gelukkig hoef je er ook niet vaak en veel over na te denken, maar wel minimaal één keer heel goed. Eenmaal geregeld is het dan ook klaar, dan heb je er ook geen omkijken meer naar.

Persoonlijk

Normaal gesproken schrijf ik weinig persoonlijke blogs, aangezien Go or No Go veel meer gericht is op reviews en inspiratie artikelen, maar sommige onderwerpen zijn nu eenmaal heel belangrijk. Zelf ben ik op jonge leeftijd (12 jaar geleden, toen ik 19 was) mijn moeder verloren. Een hele heftige tijd, met ontzettend veel verdriet. Veel dingen weet ik nog als op de dag van vandaag, andere dingen zijn die eerste dagen totaal langs me heengegaan. Ik weet nog precies hoe de dag verliep en wie ik die dag gezien heb. Wie ik gebeld heb en wat ik heb gezegd. Maar ik heb geen idee meer wat de dagen daarna allemaal gebeurd is en waar we allemaal bij uit kwamen of tegenaan liepen.
Op dit soort momenten wil je vooral zoveel mogelijk tijd voor elkaar en voor jezelf, en zo min mogelijk voor regelzaken en dat soort lastige dingen. Rondom die regelzaken kan ik me goed herinneren dat er een dame van onze uitvaartverzekering kwam, om samen met ons alles rustig door te spreken rondom de begrafenis en de koffietafel. Ze hielp ons mee met het samenstellen van de teksten voor op het prentje en ze kon ons laten zien welke keuzes we konden maken rondom de begrafenis.
Wij kregen de tijd om ons verdriet kwijt te kunnen bij elkaar, terwijl zij de zaken rondom de begrafenis regelden voor ons. Op de dag zelf was alles tot in de puntjes geregeld, zonder dat wij ons ergens druk over gemaakt hebben. Dat was onwijs fijn, want je wil je op dat moment ook nergens druk om hoeven maken.

Niet lastig

Ik vind het heel belangrijk dat het voor mijn gezin ook goed geregeld is, mocht het nodig zijn. Geen vervelende situaties rondom regelzaken of kosten, maar juist iemand die komt helpen en ondersteunen waar nodig. Dit heb ik zelf gedaan door het afsluiten van een begrafenisverzekering. Je hoeft er maar een keer goed over na te denken en het regelen, en klaar ben je. Dan heb je het voor in de toekomst goed geregeld en kun jij het loslaten. Voor mij geeft dit een gevoel van rust.
Ik ben trouwens niet iemand die het lastig vindt om te praten over de dood of over een crematie/begrafenis. Ik heb geen plannen hoor over hoe mijn uitvaart er uit zou moeten zien. Dat mogen diegene die het gaan regelen zelf weten, zodat het voor hen een zo mooi mogelijk afscheid wordt. Ik heb maar een ding aangegeven, en dat is dat ik op mijn begrafenis het liefste een liedje van Kane zou willen (Let it Be) laten horen, ‘Uncharted van Kensington’ en ‘Fix You’ van Coldplay. Verder laat ik het graag aan hen over en heb ik er alle vertrouwen in dat het goed komt. Ook al mag het van mij nog een jaar of 100 duren hoor! 😉

Herinnering

Wat ik zelf heel mooi had gevonden, is als ik een blijvende herinnering gehad had van mijn moeder. Mijn moeder is begraven, maar zelf zou ik voor een crematie kiezen. Van het as kun je onder andere assieraden laten maken, iets wat ik een prachtig idee vind. Zo draag je je dierbare altijd dicht bij je en het voelt op een mooie manier alsof de overledene altijd bij je in de buurt is. Een assieraad is er niet alleen in de bekende vorm van een kettinkje met hanger, maar bijvoorbeeld ook als oorbellen of als armband.


Lees ook: Kinderen en een uitvaartverzekering: wat zijn de mogelijkheden?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.