TV-series

Televisie kijken met het gezin

televisie kijken relaxed tv kijken kinderen

Nu Daan en Jesse iets ouder worden, probeer ik soms wel eens samen met hen te kijken naar programma’s die Arno en ik beide leuk vinden. Soms lukt dat goed, soms wat minder. 

Grote televisie

Om te beginnen hebben wij een vrij grote QLED tv. Wij hebben voor zo’n groot scherm gekozen omdat we niet al te dicht op de tv zitten in ons huis en omdat we nu eenmaal veel tv kijken, haha. Onze kinderen niet persé hoor, maar mijn man en ik kijken iedere avond tv. Dus een goede tv met mooie pure kleuren en een lange levensduur vinden wij belangrijk. Ook als we gezellig met z’n viertjes op de bank een filmpje opzetten, kijkt dat lekkerder op een groter scherm waar de ondertiteling dan ook niet mini is. Zo’n televisie kun je onder andere bij EP.nl vinden.

The Voice Kids

Een paar weken geleden was The Voice Kids weer op televisie en onze jongens hoorde enkele kinderen in hun klas er al volop over praten. Dus Daan en Jesse hadden bedacht dat zij ook graag The Voice Kids wilde zien. Prima, alleen maar leuk, want mijn man en ik kijken dat zelf ook altijd en daarnaast is het een muziekprogramma, dus alleen maar mooi als ze dat willen zien.
Na een uurtje kijken merkte ik dat de jongens redelijk klaar waren met The Voice. Dat gaven ze toen ook wel toe; ze vonden het toch niet zo leuk als dat ze dachten. Sja, kan.

GTST

Vorige week zat ik op de bank ‘s avonds GTST te kijken. Een soap die ik, net zoals velen, al jaren volg. Ik ben ook een trouwe kijker trouwens, want als ik een aflevering mis, dan kijk ik hem terug. De jongens lagen al in bed, maar Daan had net een nachtmerrie gehad en kwam naar beneden. Of hij even 5 minuutjes bij mij op de bank mocht en daarna weer gaan slapen. Prima, even bijkomen bij mama mag. Maar in die korte 5 minuutjes merkte ik al dat GTST nog niet echt 8-jarige-proof is, haha. Er gebeurt nogal eens wat natuurlijk bij GTST en in die 5 minuten kwamen de eerste ruzies al langs. Daan was helemaal onder de indruk, maar ik iets minder; voorlopig geen GTST voor die mannen ;-). En waarschijnlijk als ze er wél oud genoeg voor zijn, willen ze er niets van weten.

Maar wat dan wel?

Dat is de vraag inderdaad, wat dan wel? Natuurlijk kijken we samen naar programma’s zoals het Jeugdjournaal en Checkpoint en soms kijk ik een aflevering Pokémon mee, maar dat kijken we dan vooral voor hun. Soaps en muziekprogramma’s werd het dus niet, maar wat de jongens wél heel erg leuk vinden om samen met ons te kijken is spelprogramma’s. Eén tegen 100, de jongens tegen de meiden, vijf tegen vijf, wie ben ik en een nieuw spelprogramma dat sinds kort op tv is: The Wall. Vooral de spanning van die laatste vinden ze prachtig. Dus voorlopig houden wij het lekker bij dit soort spelprogramma’s en wie weet over een paar jaar samen een soapje?

Wat voor programma’s kijken jullie samen met de kinderen?


Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.