Huis & Tuin

De speelkamer inrichten inclusief relaxhoek

relaxhoek
Linda - Go or No Go

Een speelkamer inrichten vond ik als ouder een van de leukste ruimtes om in te richten. Niks moet, alles kan. Bij een slaapkamer hoort nu eenmaal een bed en een bureau is ook wel handig, maar bij een speelkamer heb je de vrije hand. En dat vond ik juist zo leuk!

Om te beginnen: Bij het inrichten van nieuwe kamers is Pinterest your best friend. Als je nog behoefte hebt om wat ideeën op te doen voor je gaat inrichten, dan kun je uren, of wat zeg ik, dagen, rondstruinen op Pinterest. Er staat zó veel interieurinspiratie op dat je eerder te veel dan te weinig ideeën zult krijgen. Van Instagram-waardige kamers tot drukke en volle speelkamers.
Overigens zul je niet alleen ideeën opdoen voor meubels, maar ook voor opruimmogelijkheden. Denk aan praktische opruim tips zoals gesorteerde LEGO-bakken, maar ook krijtmuren en klimwanden. Je kunt het zo gek niet bedenken, of iemand heeft het al eens gemaakt.

Meubels

Zelf heb ik voor onze speelkamer gekozen voor praktische meubels. We hebben veel spellen en speelgoed en die wil ik graag in kasten hebben. Ik hou er niet van als alles rondslingert, dus al het losse speelgoed gaat in bakken. Zo is het snel en gemakkelijk opgeruimd.
Verder shopte ik vier speeltafeltjes waar spellen op gespeeld kunnen worden, maar ook waar ze lekker LEGO op kunnen bouwen.

Relaxen

In onze speelkamer zorgde ik ook voor een lekker relaxhoekje, zodat de kinderen lekker relaxt een boekje kunnen lezen en zo. Voor die relaxhoek was trouwens niet veel nodig; een paar kussens, knuffels, zachte ondergrond en een lekkere zitzak erin..en klaar! Ik heb gewoon een uniekleur zitzak, maar je hebt ook super toffe zitzakken met eigen opdruk. Bijvoorbeeld een zitzak met foto van je kinderen, huisdier of favoriete superheld. Of je kiest voor zomerse meloentjes of de tekening van je kind. Eigenlijk kan alles! Ook als je de speelkamer in een thema houdt, kun je de zitzak mooi in dat thema meenemen.
En als je er even mee naar buiten wil, is dat ook geen probleem, want ze zijn waterafstotend en slijtage vast.

Planten

Misschien een beetje gek, maar ik vind het heel leuk dat er bij ons een plant in de speelkamer staat. Dat staat gewoon gezellig en het is even wat anders dan al dat speelgoed. We hebben hem bij het relaxhoekje gezet, daar staat hij ook gewoon perfect eigenlijk!

Heb jij ook een speelkamer voor de kinderen?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.