5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar Speelgoed Trends & Hypes

{ Review } | Smooshy Mushy serie 2: de allernieuwste squishies!

smooshy mushy serie 2 squishies
Anne

Wil jij je kind verrassen met iets wat ze vast nog niet weten over de nieuwe rage? Lees lekker verder en je bent als papa of mama helemaal up-to-date in het squishie-gebeuren. Er is namelijk een nieuwe serie Smooshy Mushy’s! 

Knijpbare gekte

De squishies trend die kennen we nog wel toch? Ik denk dat dit dé trend van 2018 was en iedereen was er gek op. Of het nu uit Amerika is over komen waaien of uit Japan, daar zijn we nog niet helemaal uit. De figuurtjes doen wel Japans aan, maar wat maakt het ook uit! Ze zijn voornamelijk gebaseerd op de Bento boxen. Een bento is een Japanse lunch waarbij op het eten vaak leuke gezichtjes zitten. Vandaar dus dat je bijvoorbeeld pizza squishies hebt met gezichtjes! Een variant van de squishies waren de Smooshy Mushy’s, en nu is er een nieuwe reeks Smoosy Mushy’s uitgekomen!

smooshy mushy serie 2 squishies

Smooshy Mooshy do-dat donuts

De Smooshy Mooshy squishies zitten in een erg leuk verrassingsflesje verpakt. In deze fles, in de vorm van een stroopfles of milkshake-beker, zit een heerlijke squishie. Deze super schattige knijpbare knuffel ruikt heerlijk! Verder zit er nog een super cute mini bestie in. Een mini Smooshy! En dit is het beste vriendje van de grote Smooshy. Verder zat er nog in: een mini flesje, een sticker, een name tag en handige kettinkjes waar je de smooshies aan bijvoorbeeld je broek of sleutelbos kunt vast maken!

Squishies diertjes

De beestjes-squishys zijn in de vorm van een schaap, een das, een koe of een kuiken en ze hebben allemaal een lekker gebakje of snoepje op een hoofd. Vaak ook nog met grappige gezichtjes, waar je dus moet denken aan de bento waar ik net over schreef.
De Smooshy’s van zacht polyurethaanschuim zijn heerlijk knijpbaar en geven de kinderen een ontstressende ervaring. De geur is “lekker” en de diertjes hebben een hoog “knuffel-gehalte”. Voor alle verschillende dieren Smooshy Mushy’s kun je hier kijken.

Filmpje!

Onze Emily heeft een kort filmpje gemaakt over de smooshies:

Verzamelen!

Er zijn wel 8 verschillende soorten Smooshy Mushy’s in de serie 2 en dat maakt het een waar verzamelobject. Er zitten meerdere kleine cadeautjes in en alles is erg schattig en lief, om maar in mijn dochters termen te blijven. Ik snap wel dat de meiden hiermee weglopen! Het is wel allemaal erg zoetsappig en dat maakt het misschien wel iets meer geschikt voor de meiden dan voor de jongens. Alhoewel mijn zoontje dit toch ook wel echt geweldig vindt hoor.

smooshy mushy serie 2 squishies

Smooshy mushy Yolo Froyo

Er is ook nog een 2e variant verkrijgbaar dat is de Smoohy Mushy Yolo Froyo. Dit is een milkshakebeker met een rietje. Voor de rest zijn ze vergelijkbaar met de inhoud van de do-dat donuts…maar deze hebben iets speciaals! De Yolo Froyo heeft een magic color chance! Plaats je smooshy in de vriezer en je ziet de magische kleur verschijnen! Hoe leuk is dat! Let wel op: dit moet op de verpakking staan dat er magic color chance op zit, anders heeft in de vriezer zetten weinig zin.

smooshy mushy serie 2 squishies yolo froyo

Feitjes

Leeftijd: vanaf 6 jaar
Prijs: Wisselend per set, klik hier.

De squishies zitten natuurlijk niet stil, en inmiddels kun je je eigen squishie slimi café maken!

smooshy mushy serie 2 squishies do dat donut
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

 • Reply
  Leukste cadeaus voor een 12-jarig meisje - Go or No Go
  2 maart 2020 at 18:09

  […] Squishies zijn kneedbare vormpjes, denk aan diertjes, een poppetje of een fantasiefiguur. Ze zijn over het algemeen erg vrolijk van kleur, grappig om te zien, maar vooral kneedbaar. Wat kan je nou eigenlijk met een squishie? Wat mij betreft is het een moderne stressbal voor kinderen. Een stressbal klinkt niet zo cool, maar een squishie wel natuurlijk! […]

 • Reply
  Oma will
  8 september 2018 at 14:24

  Wat een grappig speelgoed, echt iets voor mijn oudste kleindochter.

 • Reply
  Tamara v Bodegom
  29 juni 2018 at 09:25

  Tja ik vind ze (zoals wel vaker met “simpel speelgoed”) veeeeeeeeeeel te duur. Maar ik heb 2 liefhebbers in huis. Bij elke tv-reclame hoor ik “mama kijk! Die willen wel!” Toch maar eens kijken dan voor hun rapport…

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.