Huis & Tuin Producten voor kids

{ Review } | Tripp Trapp midnight blue

stokke midnight blue nieuwe kleur stoel
Anne

Een iconische kinderstoel die al meer dan 40 jaar meegaat? Die qua design ook nog past in je huis? Een stoel waar je jaren lang plezier van hebt? Ben je benieuwd welke stoel dat is? Het is de Tripp Trapp van Stokke.

Een mooie wit gestucte muur en nieuwe meubeltjes; echt een paleisje en helemaal volgens onze eigen smaak…Zo zag ons huis eruit voor er kinderen kwamen. En dan mag je een kindje ontvangen en ga je naar de grote babywinkel. En tja, dat was designtechnisch een kleine tegenvaller. Er is veel keus hoor. En niet alles is heel lelijk, maar er is zo veel kleur! Lekkere primaire kleuren, want dat kunnen baby’s goed zien. En ik hou wel van kleur, maar wel dat het een beetje matcht in mijn interieur.

De Tripp Trapp stoel

Gelukkig zagen we één item dat wel goed was, en dat was de Tripp Trapp stoel. En wát voor een ontwerp, want deze stoel, en dat kan Stokke zelf heel mooi omschrijven, heeft het allemaal:

“Het ingenieuze ontwerp van de Tripp Trapp® zorgde voor een revolutionaire kijk op kinderstoelen in 1972 toen hij werd geïntroduceerd. De stoel is zo ontworpen dat hij aan de tafel past. Door de centrale plaats aan tafel leert en ontwikkelt je baby zich op een natuurlijke manier. Door het intelligente, ergonomische ontwerp met verstelbare zitplank en voetenplank, kan je kind zich vrij bewegen, terwijl het op en top veilig en geborgen is. Het allerbeste is nog dat de stoel met je kind meegroeit. Als de stoel goed is ingesteld, biedt hij de juiste ergonomie voor je kindje in alle leeftijden”

Tripp trapp in elkaar zetten

De nieuwe Tripp Trapp kleuren

Zo fijn dat Stokke meedenkt en weer nieuwe kleuren heeft toegevoegd, kleuren die echt passen bij de interieurtrends van nu. De kleuren “midnight blue” en “plum purple” zijn nu verkrijgbaar. Dat maakt dat de teller op vijftien (!) kleuren staat.
Kozen wij zes jaar geleden voor veilig wit, durfde ik nu wel voor een kleurtje te kiezen. We hadden maar één stoel van Stokke, want we dachten wel uit te komen met een goedkopere variant van de Zweedse Keten. Alleen die was én niet mooi én ik struikelde iedere keer over die poten. Maar nu niet meer met onze nieuwe Tripp Trapp. Ik koos een gave blauwe stoel. En hij staat zo mooi bij ons aan tafel!

Ideale afmetingen

Doordat de stoel zo goed verstelbaar is, in zowel de zithoogte als de voetensteun is er een goede ondersteuning van de rug en voeten. En dat dus voor iedere leeftijd. Want de enorm stevige constructie kan een gewicht dragen van 110 kilo. Dus van newborn (wel door middel van een optionele newborn-set) tot volwassen leeftijd. Het design is iconisch te noemen, dat maakt dat je er niet snel op uitgekeken raakt. Stel, je wil deze stoel niet meer bij je eettafel, dan zal hij ook niet misstaan op de kinderkamer als bureaustoel. De stoel is 46 cm breed en dat maakt hem niet of nauwelijks breder dan een normale stoel. Ook met de 78 cm hoogte komt deze niet ver boven de tafel uit. Je schuift de stoel zo weg onder de tafel! Hoe fijn is dat!

Praktisch

De stoel is echt zeer gemakkelijk in elkaar te zetten en ik was binnen 20 minuten klaar. De lak is op waterbasis en niet giftig. Ook zitten er geen schadelijke stoffen in en is het vrij van bisfenol en ftalaten. De stoel is heel makkelijke schoon te maken met een vochtig doekje. De prijs is gemiddeld 225 euro, en ja, dat is een flinke prijs., maar vergeet niet dat je deze stoel de komende 18 jaar nog kan gebruiken.

Tripp trapp review

Veiligheid

Door de brede zitplank valt je kindje niet snel van de stoel af. Een nadeel is wel dat, als je de zitbeugel ervoor hebt, de stoel niet meer onder de tafel te schuiven is. Het optionele kussentje is aan te raden bij omvallende kindjes, want de stoel zelf geeft geen houvast, aangezien het hout natuurlijk wat kan glijden. Je kindje moet echt goed zelfstandig kunnen zitten. Ook de voetenplank geeft steun en daardoor zitten ze lekker stevig. Ontdekt je kind dat dat voetenplankje ook wel erg leuk is om op te gaan staan of uit de stoel te klauteren, zet de voetenplank dan iets lager. Door de extra plank bij de vloer kan je kind als hij wat ouder is goed zelfstandig op de stoel klauteren.

Go or No Go

De Tripp Trapp van Stokke krijgt van ons natuurlijk duidelijk een GO en zeker in deze prachtige nieuwe kleuren is het een echte eyecather in huis. Het is een veelzijdige stoel met veel mogelijkheden! De Stokke is uit te breiden met onder andere deze handige Stokke Storage. Hier kun je dan weer de Stokke placemat op leggen. En ook kun je mooie Stokke kussentjes kiezen met de leukste patronen.

Tripp trapp review
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.