2 jaar 3 jaar 4 jaar Buitenspeelgoed Producten voor kids

{ Review } | Polisport Balance Bike: de eerste stap naar zelf fietsen

polisport balance bike review loopfiets kind 2 jaar
Mary-Lou

Nederland is een echt fietsland. Nergens ter wereld is er volgens mij een land waar er meer fietsen dan inwoners zijn. Mits dit fysiek niet mogelijk is, leert bijna elk kind vroeg of laat fietsen. Een duwfiets voor een eerste verjaardag, misschien een driewieler en loopfiets als opvolger, gevolgd door een eerste echte fiets. We fietsen wat af en dat begint dus al van kleins af aan. Met een loopfiets zetten kinderen op een speelse manier de eerste stap naar zelf leren fietsen.

De voordelen van een loopfiets

Een loopfiets is handig en super leuk voor een kind. Maar tijdens het vooruit komen en plezier maken, wordt er ook hard gewerkt. Aan de motorische ontwikkeling bijvoorbeeld. Balans houden, vooruitkomen en je fietsje in bedwang houden. Allemaal goede oefeningen voor de grove motoriek. Logischerwijs wordt er ook aan het evenwichtsgevoel gewerkt. De eerste stapjes naar een echte fiets worden hiermee gezet. Dit zal de overstap later alleen maar makkelijker maken. Wist je dat je peuter tijdens het rondscheuren op z’n stoere loopbolide ook serieus leert inschatten? Snelheid, de afstand tot die ene lantaarnpaal of de stoeprand, een bochtje nemen. Dit helpt het inschattingsvermogen en lichaamsbewustzijn te ontwikkelen.

Loopfiets met veilig stuur

Polisport Balance Bike

Deze eerste stap naar zelf leren fietsen is een makkie met de nieuwe loopfietsen van Polisport; de Balance Bike. Hij is voor kinderen vanaf twee jaar en is zo ontwikkeld dat peuters leren sturen, hun evenwicht bewaren en hun motoriek ontwikkelen. De Balance Bike is voorzien van een ingebouwde stuurbegrenzer die de kleine berijder helpt controle te houden over hoever hij of zij het stuur draait.

Onze ervaring met deze loopfiets

Van makkelijk te monteren producten word ik blij. Deze keer heb ik nog net niet gejuicht. Voor de montage van de Polisport Balance Bike moest ik de achterbrug uitklappen en vastdraaien. Vervolgens het stuur rechtzetten en vastdraaien. Het zadel nog op de juiste hoogte en et voila! In de doos zit een stickerset om de fiets een beetje op te pimpen. Je kunt kiezen uit een zoete of juist stoere stickerset. Zelf vind ik het totaal niet nodig, de fiets is zo ook al heel mooi, maar kinderen zullen het zeker kunnen waarderen.

De fiets is van hard plastic en oogt supersterk. Hier kunnen zeker weten meerdere kindjes plezier van hebben. Doordat de zadel in hoogte verstelbaar is, gaat hij sowieso lang mee. De instaphoogte is perfect. Bas stapte zonder moeite op en af de fiets.

De bandjes zijn gemaakt van EVA (Ethyleen Vinyl Acetaat). Wat zoveel wil zeggen dat ze niet lekgereden kunnen worden. Ik vind het vooral heel fijn dat ze geluidloos zijn. Een fietsje met plastic bandjes koop je misschien eens, maar die fout maak je echt niet nog een keer. ?

Door de stuurbegrenzer kan Bas alleen ruime bochten nemen. Een te scherpe bocht kan resulteren in een valpartij. Dus deze functie is heel fijn. Al heeft die zeker ook nadelen. Bij een val valt het stuur namelijk niet plat. Bas is in het begin een paar keer gevallen, maar ik heb nog niet gezien dat de stuurbegrenzer problemen heeft gegeven hierbij.

loopfiets 2 jaar

Go or No Go

De Polisport Balance Bike is een loopfiets die doet wat hij moet doen. In die zin vind ik hem niet veel anders dan een willekeurig andere loopfiets. De stuurbegrenzer is wel een extra die niet alle loopfietsen hebben. Daarnaast zijn er een aantal punten die er voor mij wel uitspringen en waar ik door ervaring een fiets nu altijd op beoordeel; verstelbaarheid zadel, geluidsproductie bandjes en prijs. De Polisport Balance Bike voldoet hier goed aan. Tel daar bij het mooie design op en je hebt een dikke Go!

Polisport Balance Bike

Feitjes

Leeftijd: vanaf 2 jaar
Kleuren: Crème/mint en grijs/crème
Adviesprijs: 59,95 en te koop bij mijn favoriete webshop.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.