6 jaar 7 jaar Puzzels

{ Review } | CRE8 – ABC Puzzel (Lente special)

CRE8 is een winkel én een werkplaats in het hartje van Amsterdam waar alles draait om digitaal fabriceren, zoals 3D-printen en lasersnijden. Je bent bij CRE8 aan het juiste adres voor unieke en creatieve cadeaus. Denk hierbij aan originele lampen, unieke sieraden en gepersonaliseerde kinderproducten. Denk bij het laatste vooral aan hele gave kraamcadeau’s. Een cadeau met de naam van de baby doet het altijd goed, toch? 

{ Review } | CRE8 - ABC Puzzel (Lente special)

ABC Puzzel

Speciaal voor de lente heeft CRE8 een nieuwe zonnige kleurencombinatie samengesteld en deze verwerkt in een vrolijke puzzel. De ABC puzzel is niet alleen leuk en uitdagend om te maken, het is direct ook zeer leerzaam! Kinderen oefenen op een speelse manier het alfabet van a tot z. Ze kunnen zo hun naam leren spellen en eerste woordjes ‘schrijven’. Elke letter bestaat uit meerdere stukjes, wat een leuke uitdaging biedt voor het inzicht en de motoriek van de jonge kleuter. Deze puzzel is gemaakt met een lasersnijder: de puzzelstukjes zijn gesneden uit plexiglas en het frame uit berken multiplex. De lasersnijder zorgt voor een unieke zwarte snijlijn, wat een bijzondere afwerking van de randen geeft.

puzzel letters alfabet

Letters herkennen

Selah (4 jaar) zit sinds februari op de ‘grote’ school. Je merkt meteen dat ze in de kleuterklas bezig zijn met letters; Letters benoemen en zelfs al een beetje schrijven. Selah herkent al een aantal maanden de letters van haar naam. Toen deze puzzel binnenkwam en we hem uitpakten was ze dus meteen enthousiast aan het zoeken naar háár letters. En ja hoor, ze vond ze gelijk.

Aan de slag

De letters zijn duidelijk te herkennen en zeg nou zelf, die lentekleuren. Wauw! Het spreekt je meteen aan en je wil gewoon graag aan de slag. Puzzelen maar! Het materiaal, het frame en de puzzelstukjes, voelen heel prettig aan. Het is ook niet zwaar om te dragen.
Taleah (8 jaar) wilde natuurlijk ook puzzelen want deze ABC puzzel is echt niet alleen voor kleuters. Integendeel, deze puzzel is nog vrij pittig. Zelfs ik en mijn man moeten nog goed kijken en zoeken zodat alle stukjes passen. Deze puzzel is soms echt een gepuzzel, haha.
Wat erg leuk is, is dat je elke keer weer een andere combinatie kunt maken qua kleuren en vormpjes. De puzzel zal niet snel hetzelfde eindresultaat hebben.

Crea8 puzzel naampuzzel

Een heel gepuzzel!

Je kunt de puzzel meteen omgooien zodat alle stukjes er tegelijk uitvallen. Of zoals Taleah doet, elke letter er apart uit halen, de stukjes netjes weg leggen die bij elkaar horen en dan weer letter voor letter terug erin leggen. Zo lukt het altijd om de puzzel goed te maken. Want zoals ik al vertelde, is het soms echt een gepuzzel. Dan houd je ineens een stukje over die dus niet meer in de overgebleven letter past. Dan is het zoeken geblazen en kijken waar je de stukjes kunt wisselen, zodat de puzzel wel compleet wordt. Je zult je met deze puzzel in ieder geval niet snel vervelen! 😉

Go or No Go

Voor ons is het zeker een echte GO. Het is ook prachtig materiaal wat heel fijn aanvoelt. De puzzel is uitdagend en leerzaam en je hebt hem niet zomaar binnen een paar minuten klaar. Zeker omdat er vele combinaties mogelijk zijn.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.