Reistips Verre reizen

Goed voorbereid op reis naar Amerika

amerika reistips
Linda - Go or No Go
Laatste berichten van Linda - Go or No Go (alles zien)

Ga je binnenkort naar Amerika? Ik geef je een aantal onmisbare praktische reistips voor de prachtige vakantie die je binnenkort staat te wachten! Een handige checklist om zeker te weten dat je tijd in Amerika geweldig wordt!

Voorafgaand aan je reis

Een reisplan

Ik begin met deze tip omdat het nu eenmaal een hele belangrijke is. Denk bij een reis naar Amerika nou niet dat je daar wel ziet wat je allemaal gaat doen, want dat is echt zonde. Zoek vooraf op internet naar wat je zeker wil gaan zien en beleven en neem dit op in je reisplan. Waar nodig regel je al verblijf of tickets zodat je hier niet tijdens je reis mee bezig hoeft te zijn. Naast de stress scheelt dit ook nog eens vaak in de kosten; tickets bij de kassa kopen kosten vaak veel meer dan vooraf online.
Er is voor Amerika zoveel om vooraf te bedenken; welke regio’s wil je gaan zien en welke bezienswaardigheden wil je niet missen? Houd er ook wel rekening mee dat Amerika ontzettend groot is en je niet alles kunt zien. Je wil natuurlijk ook niet 90% van de tijd in de auto zitten.
Voor thuis en onderweg is een goede reisgids van Amerika ook een aanrader. Ultiem toeristisch, maar wel heul handig.

Een creditcard

Regel voor je naar Amerika een creditcard. Je kunt natuurlijk ook alleen je pinpas meenemen, maar de kans dat je daar niet overal mee kunt betalen is zeer groot. Het zou jammer zijn als je hierdoor bepaalde dingen moet laten. Je hebt bijvoorbeeld al een creditcard nodig bij het reserveren van een huurauto of een hotelkamer. Eigenlijk onmisbaar dus.

Een ESTA

Als je al eens ooit in Amerika geweest bent, weet je dat je het nodig hebt: een ESTA (Electronic System for Travel Authorization, oftewel een elektronische reistoestemming). Door een ESTA te regelen, registreer je je bij de Amerikaanse Overheid. Met een ESTA kun je 90 dagen door Amerika reizen zonder dat je een extra visum Amerika moet aanvragen. Een ESTA is een stuk gemakkelijker en goedkoper dan een visum voor Amerika.
Een ESTA kun je eenvoudig online bestellen en kost je nog geen 30 euro. Je bent met het aanvragen ongeveer 5 minuutjes bezig en dan ben je alweer klaar. Zodra je ESTA is goedgekeurd wordt deze automatisch gedeeld met de luchtvaartmaatschappij en de Amerikaansde Douane.
Zorg er dus voor dat je je ESTA regelt voor je vertrek, zodat je je hier niet op het laatste moment zorgen over moet maken.

Tijdens je reis

Money Money

Je hebt je creditcard als het goed is op zak, maar zorg ook gewoon voor een paar losse Dollars. Niet teveel natuurlijk, voor de veiligheid, maar wat los geld is net zoals in Nederland ook gewoon handig in Amerika. Je moet bijvoorbeeld op bepaalde plekken tol betalen en dat kán wel met een creditcard, maar dan duurt het allemaal een stuk langer.

Huurauto

Ga hier niet op bezuinigen; regel een huurauto tijdens je trip door Amerika. Je kunt hierdoor zo veel makkelijker reizen en je voortbewegen dan via openbaar vervoer of liften. Deze tip zou trouwens ook bij ‘voorafgaand aan je reis’ kunnen staan, want het is zeker slim om dit vooraf thuis al te regelen. Dat scheelt je een hoop zoekwerk en je kunt rustig nadenken over welke extra’s en verzekeringen je wil. Wat betreft die extra’s: Huur er een navigatiesysteem bij. Dat gaat je een hoop zoeken en fout rijden schelen.
En als je je auto huurt, check dan even of er verschillende drop-off points zijn, zodat je niet helemaal terug hoeft naar de plek waar je je auto opgepikt hebt.

Na je reis

Nagenieten!

Tijd om na te genieten! Weer even wennen aan de Nederlandse tijd en om die jetlag te overwinnen. Tipje? Maak een fotoalbum van je reis! Zo’n prachtige reis is zonde om niet vast te leggen in een mooi album. Dat kost even tijd, maar dat is het waard als je uiteindelijk je album binnenkrijgt.

Wat is jouw ultieme reistip?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
     Autovakantie met kinderen: 3 mooie bestemmingen - Go or No Go
    3 juli 2019 at 18:50

    […] Een roadtrip door Amerika is misschien wel een van de mooiste reizen die je kunt maken. Nu is deze roadtrip het beste om met oudere kinderen te maken, gezien er wel een behoorlijke vlucht aan vooraf gaat. Maar zodra je eenmaal veilig aangekomen bent, zul je al snel merken dat het de reis meer dan waard is. We kunnen je urenlang vertellen over de mooiste reizen in Amerika, maar je kan het beste gewoon even wat tijd nemen om goed onderzoek te doen. Denk bijvoorbeeld ook aan het afsluiten van een passende reisverzekering; want dat is met zo’n grote trip op de planning zeker geen overbodige luxe! […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.