Zwangerschap

5x niet vergeten bij het organiseren van een babyshower

baby shower babyshower
Linda - Go or No Go

In onze vriendengroep hebben we inmiddels al heel wat babyshowers achter de rug en daarmee ook een hoop babyshower spelletjes en lekkernijen. Vandaag voor jullie vijf dingen die je niet moet vergeten tijdens het organiseren van een babyshower.

Versiering

Een feestje is natuurlijk geen feestje zonder leuke versieringen en feestartikelen, en dat geldt net zo goed voor een babyshower. Als wij weten of het een jongetje of meisje wordt, doen we de babyshower versiering altijd in roze of blauw. Ik weet het, lekker standaard, maar het blijft nu eenmaal leuk en het is ook gewoon een soort van traditie geworden. Nu kun je natuurlijk nog veel meer kanten op dan roze en blauw, denk bijvoorbeeld aan een thema zoals Disney, of een koeienprint-thema. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is er. Drinkfles-slingers, confetti in de vorm van het woordje baby, taartdecoratie in de vorm van babyspulletjes, een roze of blauwe loper (in plaats van rood natuurlijk) en ga zo maar door.

Goed gezelschap

Voor een babyshower nodig je meestal alleen vrouwen uit. Believe me, daar doen we de mannen een plezier mee. Je nodigt de vriendinnen van de mom-to-be uit, maar denk ook aan bijvoorbeeld de (schoon)moeder, nichtjes en (schoon)zusjes en misschien wel oma? Hoeft niet, kan wel. Ik zou het vooral doen als je weet dat ze een leuke band met elkaar hebben en niet omdat het moet.

Spelletjes

Een babyshower is voor ons geen babyshower zonder leuke spelletjes. Het meest voor de hand liggende spelletje is natuurlijk babyfoto’s raden. Iedereen die uitgenodigd is neemt een babyfoto mee en de mama in spé mag raden welke baby wie is. Als je dit vaker doet in dezelfde vriendengroep, wordt het op een gegeven moment een beetje te makkelijk, dus voor ons werd het tijd voor andere spelletjes.
Wat wél een leuk spelletje is dat iedere babyshower weer terug kan komen, is de babynaam en geboortedatum raden. Je kunt hier op leuke kaartjes voor kopen die de mama in spé kan bewaren en in een leuk album kan plakken bijvoorbeeld. De laatste keer dat wij dit deden hebben we van de kaartjes een leuke slinger gemaakt die ze op kon hangen in de babykamer. En natuurlijk is het ook leuke napret om na de bevalling te horen wie er het dichtste bij zat en of iemand de naam goed geraden heeft.

Cadeautjes

Een babyshower zonder cadeautjes, dat wordt hem niet. En houd in gedachten dat het hier echt niet gaat om de grootte van het cadeau, maar om het gebaar. Juist het gebaar trouwens, want ik vind het onzin om tijdens de babyshower al met een groot cadeau aan te komen en dan met de kraamvisite nog een keer. Helemaal niet nodig, de babyshower is juist leuk om iets kleins te geven. Een rompertje, een shirtje of een knuffeltje, maar een praktisch cadeau zoals flesjes of speentjes is ook altijd fijn om te krijgen. Je kunt als gezelschap natuurlijk ook afspreken om allemaal samen iets uit te leggen en op deze manier een groter cadeau te kopen; dat is dan natuurlijk wel weer leuk, maar iets meer geregel voor de aanwezigen vooraf.

Lekker eten en drinken

Het laatste, maar zeker niet het onbelangrijkste punt is het eten en drinken, oftewel de versnaperingen, oftewel gewoon de snaaierij. Wij vrouwen houden nu eenmaal van lekker eten en drinken. Bedenk vooraf even of de mama to be geen moeite er mee heeft als jullie aan de wijn gaan, en zo wel dan houd je het gewoon lekker bij sapjes. Wat eten betreft is het sowieso aardig om rekening te houden met de mama, dus even geen filet americain, carpaccio of andere hapjes die niet geschikt zijn voor zwangere dames.
Wat wij altijd afspreken is dat iedereen iets te eten meeneemt. Dat kan iets zijn wat je zelf maakt, maar dat mag ook gewoon iets uit de winkel zijn. Fijn voor diegene die wat minder van kokkerellen houden of simpelweg wat minder tijd hebben.

Tot zover wat je echt niet mag vergeten tijdens het organiseren van een babyshower.
Heb jij nog een belangrijke of leuke tip? Deel hem met ons in de comments!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.