Inspiratie

Muziek zegt soms meer dan 1000 woorden..

muziek uitvaart

Bij een uitvaart vind ik de muziek altijd een emotioneel maar heel belangrijk punt. Sommige liedjes blijven dan ook voor altijd hangen, dat zijn de nummers die mij dan echt geraakt hebben. Zelf heb ik ook een nummer dat ik zeker op mijn uitvaart zou willen laten draaien.

Sommigen vinden het best lastig om er open over te praten, maar ik niet. Het is juist een onderwerp waarvan het goed is om over te hebben met je dierbaren. Ik ben van mening dat dat ook helpt voor wanneer het zover is. Je weet wat diegene mooi had gevonden en dat het goed is zoals je het doet. Daarnaast is voor mij muziek gewoon heel belangrijk.

Una Paloma Blanca

Op mijn 18e ging ik voor het eerst naar een begrafenis (misschien ook wel als klein meisje trouwens hoor, maar dat weet ik niet meer). Een cliënt van mijn werk kwam te overlijden. Van de begrafenis zelf heb ik niets meer onthouden, maar wat ik nooit vergeet is dat er een liedje gedraaid werd wat perfect bij haar paste. Een liedje wat je normaal gesproken niet verwacht op een begrafenis, maar hey, ze vond dit nu eenmaal een mooi en hoe mooi is het dan dat dat nummer gewoon gedraaid wordt. Het ging om Una Paloma Blanca van de George Baker Selection. Geweldig toch! En het maakte kennelijk indruk, want ik ben het nooit meer vergeten.

The Obvious Child

Een half jaar daarna bezocht ik een begrafenis van mijn leidinggevende. Hij kwam vanwege een ziekte te overlijden op redelijk jonge leeftijd. Op zijn uitvaart hoorde ik een liedje dat ik tot op dat moment nog niet gehoord had, maar het maakte een ontzettende indruk: Paul Simon met The Obvious Child. Een prachtig nummer wat in de kerk ontzettend mooi klonk. De trommels, de zang, ik vind alles indrukwekkend aan dit nummer. Dit is dan ook een nummer wat ik regelmatig nog eens op zet in de auto, om vervolgens heel hard mee te zingen!

The Golden Vanity

Een tijdje daarna was er een begrafenis van een vakantievriend van onze groep vriendinnen, die we eerder dat jaar hadden leren kennen in Spanje. Hij kwam vanwege een verkeersongeval om het leven…heel heftig was die periode.
Zijn uitvaart was een van de meest bijzondere uitvaarten die ik ooit meegemaakt heb. Alles was in zijn stijl en alles klopte. Prachtige verhalen van vrienden van hem, zijn kist die vrienden bewerkt hadden met graffiti, foto’s van zijn leven overal aan de wanden en met zijn favoriete muziek. Het was onwijs heftig, maar zo treffend.
Op zijn begrafenis werd een liedje gedraaid wat hét nummer was van zijn vader en hem. Dit lied kende ik ook nog niet, maar ik vond het prachtig: The Golden Vanity van Rory Block.

You’ll Never Walk Alone

De begrafenis die ik me van minuut tot minuut kan herinneren, ondanks dat het vele jaren geleden is, is die van mijn moeder. Door haar plotselinge overlijden hebben we niets met haar samen kunnen voorbereiden, maar we wisten gelukkig wel hoe we het voor haar zo mooi mogelijk konden maken. Mijn moeder hield heel veel van muziek, ze luisterde altijd muziek en zong vaak ook mee. Mijn vader, mijn broer en ik kozen alle drie een nummer waarvan we wisten dat ze dat prachtige nummers vond. Ik koos voor You’ll Never Walk Alone van Gerry and the Pacemakers, omdat dit nummer voor ons mam een hele bijzondere betekenis had. Mijn vader voor I am Sailing van Rod Steward en mijn broer het nummer Don’t Cry For Me Argentina.

Keuzes

Tijdens het regelen van de uitvaart komen er veel keuzes op je af. Het begint natuurlijk met de vraag of er een uitvaartverzekering is of niet. Met een uitvaartverzekering worden er simpel gezegd een groot aantal zorgen van je ontnomen en voor je (en met je) geregeld. Mocht je nog geen uitvaartverzekering hebben, dan kun je bij Zorgvaart.nl terecht om te kijken welke verzekering het beste bij je aansluit. Zorgvaart vergelijkt uitvaartverzekeringen en heeft een duidelijk overzicht per verzekering met de belangrijkste punten.

Mijn eigen muziek

Ik had het er net al over dat ik ook weet welk nummer niet mag ontbreken op mijn eigen begrafenis. Ik vind het nummer van Coldplay – Fix You echt zó prachtig. De tekst, de stemmen, alles klopt.
Verder mag een nummer van Kane (Let it Be als het aan mij ligt) zeker niet ontbreken en de overige muzikale keuzes laat ik graag over aan mijn dierbaren.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.