Festivals Noord-Brabant

De drie leukste kindvriendelijke festivals in Brabant

kindvriendelijke festivals brabant

In ons prachtige Brabant weten wij wel hoe we een goed feestje moeten vieren. En die feestjes bouwen we niet alleen met 18 plussers, maar ook met kinderen! Niet in de speeltuin, maar op festivals! In Noord-Brabant zijn er namelijk een aantal toffe kindvriendelijke festivals.

Wish Outdoor

Ik begin maar gewoon meteen met het grootste kindvriendelijke festival in Brabant: Wish Outdoor. Wish Outdoor vindt al een jaar of 10 plaats in mijn geboortedorp Beek en Donk. Dit is echt geen groot dorp, dus daarom is het juist zo bijzonder dat er een tof festival plaatsvindt! En Wish Outdoor is geen klein festivalletje, maar echt een groot festival! Op Wish Outdoor kun je drie dagen feesten, maar vrijdag en zaterdag is dan wel alleen voor 18+. Op zondag is iedereen welkom, dus ook de allerkleinsten.
En zoals ik al zei is het een groot festival, dus op zondag komen ook écht veel gave artiesten! Dit jaar komt bijvoorbeeld Kensington en Lil’Kleine! Voor kinderen betaal je maar 10 euro entree en daar krijg je dan nog een braskaart met chips, drinken en snoep bij cadeau. Eigenlijk gaan ze dus vrijwel voor niets. Voor de kinderen hebben ze een heuse kids-area met springkussens zodat ze zich heerlijk kunnen vermaken.

** Update 2022: Helaas heeft Wish Outdoor besloten om het festival wat anders in te richten. Zondag is nog steeds een dag voor alle leeftijden, maar het aparte kindergedeelte is er niet meer. Ook krijgen kinderen geen braskaart meer en kost een entreetickets ongeveer 20 euro **

Daan en Jesse gaan dit jaar voor de derde keer mee, de eerste keer waren ze 6 jaar. Ze vinden het geweldig en ik zelf vind het heel leuk dat ze op deze manier kennis maken met festivals.
Tip: koop je tickets vooraf, want het festival is al jaren uitverkocht. Je kunt trouwens ook op de festivalcamping verblijven, hoewel deze er niet ieder jaar is, dus kijk hier vooraf even naar.

Food Truck Festival TREK

Dit Food Truck Festival bestaat dit jaar 5 jaar, een jubileum dus! Dit festival vindt in 9 steden plaats, waaronder op de Karpendonkse Plas in Eindhoven en in Den Bosch. Wat tof is aan dit festival is om te beginnen dat het gratis is. Er is live muziek en theater, maar entree betalen is niet nodig. Muzikaal talent en kleinkunstenaars krijgen de kans om de sterren van de hemel te spelen. Natuurlijk moet je hier geen grote en bekende zangers verwachten. Verder trekt er een theaterkaravaan door het park. ‘s Avonds kun je genieten van funk, soul en dance muziek uit de jaren 80.

Die Heise Bierfesten

In Brabant weten we hoe we moeten feesten en er komt dus regelmatig ook een bierfeestje voorbij. Zo ook in het Brabantse Someren Heide. Die Heise Bierfesten trappen het Oktoberfestseizoen af. Een bierfest klinkt natuurlijk niet echt kindvriendelijk, en dat is het ook niet op allen dagen. Op vrijdag en zaterdag is het voor de volwassenen onder ons, maar op zondag is het gratis toegang voor alle leeftijden. Als je van Nederlandstalige muziek houdt, zit je op de zondag wel goed bij Die Heise Bierfesten: Anita Meyer en Dennie Christian komen onder andere een gezellige middag verzorgen.

Genoeg gezellige en kindvriendelijke festivals dus om heen te gaan! Kleine tip van mij nog: Zorg ervoor dat je oordopjes in doet bij je kinderen. Op festivals staat de muziek nu eenmaal hard en het is nu eenmaal niet goed voor die kinder-oortjes (overigens ook niet voor volwassenen) om zonder bescherming van de oren dicht bij de muziek te staan. En verder: Lekker dansen en genieten!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.