Reistips

Wat vinden kinderen belangrijk op vakantie?

belangrijk op vakantie
Linda - Go or No Go

Het is natuurlijk heerlijk om op vakantie te gaan met je kinderen. Voor de ene ouder kan een relaxte vakantie betekenen dat je met je kids 2 weken op de camping in Frankrijk gaat chillen, voor de andere ouder is dit een mooie rondreis door Amerika. Maar wat vinden kinderen nu eigenlijk belangrijk op vakantie? 

Wat willen kinderen graag?

Wij zoeken ieder jaar samen met de kinderen uit waar we op vakantie gaan. Natuurlijk weet ik wel een beetje wat ze nu belangrijk vinden: een zwembad, leeftijdsgenoten, lekker eten en lekker warm. Maar dat komt omdat ze dat gewend zijn en geen andere vakantiemogelijkheden kennen tot nu toe. Want als ik een rondreis voorstel, hebben ze geen idee wat dat precies inhoudt. Maar gelukkig heb je van die mooie onderzoeken die altijd erg fijn zijn in dit soort gevallen. Zo is er ook eens onderzocht een jaartje geleden wat kinderen nu eigenlijk echt belangrijk vinden op vakantie.

WiFi en social media

De tieners denken aan hun vrienden thuis en hun reputatie: zij willen een goede WiFi verbinding en de mogelijkheden tot het nemen van mooie foto’s voor social media. Dat kan natuurlijk in ieder land, maar je maakt wel even flink wat indruk als je ineens voor het Vrijheidsbeeld in Amerika staat natuurlijk!

Veel ijs!

Jongere kinderen gaan meer voor veel glijbanen en een strand, veel vriendjes maken en nog meer ijs eten en tot slot fijne bedden om in te slapen.
Dat klopt wel ongeveer met wat ik in gedachten had voor onze kinderen dus.

Populaire vakantiebestemmingen

In het onderzoek is ook gevraagd wat de populairste vakantiebestemmingen zijn onder kinderen. De top 3 bestond uit Griekenland, Brazilië en natuurlijk Amerika. Zowel jonge als oudere kinderen kozen deze landen voor in de top 3.

ESTA

Ik zou het zelf ook fantastisch vinden om een keertje naar Amerika te gaan. Mijn vader is er nu twee keer geweest en voor hem was het beide keer een dream come true. En twee keer is nog lang niet genoeg; er is zoveel te zien en te doen dat je volgens mij jarenlang op vakantie kunt blijven gaan naar Amerika. Indien je gaat, moet je een ESTA aanvragen, oftewel het Electronic System for Travel Authorization. krijg je voor 90 dagen toestemming om door Amerika te reizen. Dat moet wel genoeg zijn voor een heerlijke vakantie! 🙂 Je visum voor Amerika kun je gemakkelijk online bestellen, dat kost je maar een paar minuten. Wil je meer informatie over het ESTA, dan kun je er voor informatie over vinden op Internet.

Nog meer kleine feitjes

Uit het onderzoek kwamen nog meer leuke feitjes. Zo vinden kinderen het erg leuk om eten te mogen proeven dat ze thuis nooit mogen of kunnen eten, vinden kinderen activiteiten in de avond belangrijk en is een strand bijna een must. Verder vinden ze het belangrijk dat ze laat kunnen ontbijten (mee eens!), vonden ze Canada kindvriendelijk en willen ze vooral niet al te veel hoeven slapen. Heerlijk toch!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.