Evenementen Zuid-Holland

Jurassic Kingdom: een brullende dino tentoonstelling in Schiedam

Jurassic Kingdom schiedam
Mary-Lou

Roar! Deze zomer kunnen de kids in Schiedam genieten van een brullende tentoonstelling. Het Beatrixpark zal namelijk van 7 tot en met 29 juli bevolkt worden door dertig dinosauriërs. Zwaaiende staarten, brullende geluiden en levensgroot nagemaakt; voor Jurassic Kingdom is alles uit de kast gehaald.

Reizende Dino tentoonstelling

Jurassic Kingdom: Waar dinosauriërs tot leven komen, is een reizende tentoonstelling die sinds maart 2018 een Europese tour houdt. Begonnen in het Lauriston Kasteel in Edinburgh via Sheffield naar jeneverstad Schiedam door naar Cardiff om tenslotte in Nottingham te eindigen. Het bied iets te zien, te doen én te leren. Een simpele, maar gouden formule.

Wat is er te zien?

Natuurlijk ga je voor die grote machtige beesten. Ze staan langs de paden en tussen de bomen van het Beatrixpark. Van de reusachtige Tyrannosaurus Rex en Triceratops tot vliegende reptielen zoals de Pterosaurus. Bekijk de strijd tussen de Deinonychus en Tenontosaurus, of maak kennis met de zachtaardige, zestien meter lange, Diplodocus. Kinderen zullen hun ogen uitkijken. Langs de route, waar je zo’n zestig minuten over doet, valt nog meer te doen en te ontdekken.

Plezierig educatief

Zo staat er een educatief centrum waar je meer te weten kunt komen over het leven van de dino’s. Er is veel aandacht besteed aan dit gedeelte van de tentoonstelling. Hiervoor is een bekende en prijswinnende paleontoloog ingeschakeld; Dean Lomax. De dinosaurussen zijn hierdoor niet alleen levensecht, maar het programma ook wetenschappelijk onderbouwd. Vooral voor de oudere dino fans is dat natuurlijk hartstikke leuk.

Spectaculair dagje uit

Jurassic Kingdom is een echte belevenis waar jong en oud zich zullen vermaken. We gaan het dan ook zeker bezoeken. (Als we geweest zijn zullen we dit artikel updaten met leuke foto’s.) Ik zie nu al hun blije snoetjes voor me. Minstens zo blij van de dino’s zal mijn dochter ook zijn dat je langs de route kunt picknicken. Je bent niet voor niets in een park nietwaar? Wat ook vast enorm in de smaak zal vallen is dat je zelf als paleontoloog aan de slag kunt op een opgravingsplek. En om er een echt spectaculair uitje van te maken, stap je in een dino-achtbaan. Een virtuele dan. Net echt!

Feitjes

Wanneer: 7 t/m 29 juli 2018 (maandag en dinsdag gesloten)
Waar: Beatrixpark, Schiedam
Leeftijd: Alle leeftijden
Prijs: vanaf €11,00 als je online je kaartje koopt

Lees ook: Dino Expierence park.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Oma Will
    18 juni 2018 at 13:15

    Wow, wat levensecht.
    Daar moet ik echt naar toe.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.