Opvoeding & Ouderschap Sporten

Hockey: een echte teamsport

hockey
Linda - Go or No Go

Ik heb vroeger niet veel sporten geprobeerd. Eigenlijk bleef het bij badminton en later ging ik volleyballen. Daan en Jesse hebben we met wat meer sporten kennis laten maken, zodat zij ook een goede keuze konden maken voor welke sport ze wilden. We zijn wezen kijken bij honkbal, volleybal, voetbal, tennis, een vechtsport en hockey. Hockey vond ik toch wel een van de leukste sporten ertussen.

Don’t get me wrong, ik vond de andere sporten ook leuk hoor. Zeker tennis leek me een erg leuke sport ook voor de jongens. En natúúrlijk volleybal, maar omdat er alleen maar meiden bij de club zaten zagen Daan en Jesse dat niet zitten. Wat ik wel een beetje snap.
Maar hockey leek me er geluk omdat het ten eerste een hele grote club bij ons in het dorp is en daar heel veel klasgenootjes bij zitten. Het is natuurlijk erg leuk als je vriendjes bij dezelfde sport zitten. Ook niet van levensbelang, want dan maak je wel weer andere vriendjes, maar toch, het is toch wel extra leuk. Alleen al om samen op de fiets naar hockey toe te gaan, hockeysticks op de rug en gaan!

Hockeytraining

Daarnaast zag ik tijdens de proeflessen die Daan en Jesse al gevolgd hebben dat er erg leuk getraind wordt. Om te beginnen gaf een trainster samen met een meisje uit een hoger hockeyteam de les. Ik vind het erg leuk dat de clubleden op deze manier betrokken worden. Een groot voordeel ook tegenover voetbal, waar bij ons in het dorp wordt verwacht dat de ouders zelf training geven. Of je nu iets van voetbal weet of niet.

De hockeyvereniging bij ons heeft veel trainingsvelden, wat ook wel nodig is met de grote hoeveelheid clubleden. Deze delen ze netjes in zodat iedere groep zijn eigen deel van het veld heeft. Ieder deel heeft een andere oefening en tijdens de training draaien de groepen mooi door zodat ze iedere keer een andere oefening kunnen doen.

Outfits

Wat ik ook stiekem leuk vindt aan hockey, zijn die outfits. Ik vind het nu eenmaal echt te cute staan, zo’n rokje voor de meisjes. Een shirt van de club en nog een paar goede hockeyschoenen eronder en klaar ben je. Oh, en niet te vergeten die hoge sokken, dat vind ik ook gewoon zo leuk staan!

Hockeywedstrijd

Ook de wedstrijden worden bij ons goed geregeld. Ouders hebben een rijschema en fruitschema. Dat laatste houdt in dat iedere week een andere ouder zorgt voor fruit voor het hele team. Gezond en lekker, en ook een mooi moment om samen na de wedstrijd nog even met het team te zitten.

Ik kreeg bij onze hockeyclub in ieder geval een sterk teamgevoel en een goed geregelde organisatie. En dat is voor ouders ook gewoon fijn.
Nu ben ik benieuwd, welke sport beoefent jouw zoon of dochter?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.