Inspiratie

Hardlopen met Evy en een lekkere playlist!

hardlopen draadloze oortjes
Linda - Go or No Go

Ik ben sinds een paar weken begonnen met hardlopen. Mijn conditie is behoorlijk laag, dus ik begin ook echt vanaf nul. Daarvoor gebruik ik onder andere een hardloop-app, hele fijne muziek en wireless earbuds. 

Een paar weken geleden vertelde mijn collega enthousiast over hardlopen en ik dacht hey, dat is misschien ook wel iets voor mij. Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n sportief typje. Ik volleybal wel twee keer in de week, maar dat is op recreantenniveau. Daarnaast stopt het volleybalseizoen midden april altijd al en dan beginnen we pas weer eind augustus. In die tijd trainen we ook niet, en om nu al die weken niets te doen, zag ik ook niet zitten. Dus toen mijn collega zo enthousiast was over hardlopen dacht ik, misschien moet ik dat ook eens een kans geven.

Iedereen kan het

Ik gebruik voor het hardlopen de app van hardlopen met Evy. Iedereen kan met deze app leren hardlopen en hij is super fijn. Zo krijg je tijdens het rennen updates over je real-time statistieken en geeft Evy je complimenten. Je bouwt rustig op en als je het goed volhoudt en trouw gaat, bouw je je conditie stapsgewijs op. Ik ben zelf begonnen met drie keer les 1, om mezelf even de tijd te geven om in te komen. In totaal zijn er 30 lessen, dus ik heb nog wel even te gaan. De eerste les die ik ging hardlopen, had ik de app van Evy aan en verder niets. Dat ging prima, maar zonder muziek vond ik het wel behoorlijk saai.

Playlist

Ik besloot een playlist te maken met lekkere hardloopmuziek, want op Marco Borsato of Ed Sheeran bouw ik niet echt een lekker tempo op. Dus met heerlijke muziek van onder anderen Brennan Heart, Headhunterz en Da Tweekaz ging ik les 2 in. Ik vind die muziek heerlijk om op te rennen en ik merkte al meteen verschil met mijn eerste les. Ik rende namelijk in een veel hoger gemiddelde dan de eerste les. Door de muziek gaat je tempo automatisch omhoog en ik vind die muziek nu eenmaal onwijs lekker om naar te luisteren.

Bluetooth Koptelefoons

Les 2 ging ik met een koptelefoontje in mijn toestel geplugd rennen. Mijn telefoon heb ik in z’n speciale houder rondom mijn arm. De koptelefoon-draad liep dus vanuit mijn oren naar mijn telefoon. Het ging, maar heel handig was het niet. Dus besloot ik les 3 te starten met een ideale bluetooth koptelefoon. Deze is draadloos en verbind je via bluetooth met je telefoon. Ik koos voor een Huawei koptelefoontje. Daarbij kreeg ik een klein opbergtasje, reserve oordopjes en een usb-kabel. Het verbinden van de bluetooth koptelefoon met mijn toestel ging zonder problemen. Gelukkig maar, want de handleiding die erbij zat was alleen in het Chinees. Overigens had ik de handleiding wel zo online gevonden, dat scheelt dan weer.
Het geluid is super goed en de verbinding is ook prima; hij raakt de verbinding niet kwijt of iets dergelijks. En het belangrijkste: de oortjes zitten erg goed en strak in je oren, zonder dat je voelt dat ze strak zitten. Ze vallen of schuiven niet uit en zijn dus ideaal voor tijdens het sporten.
Tot slot: naast een koptelefoontje voor muziek is dit ook een fijne headset om te bellen. Wat ook gaaf is, is dat de oortjes magnetisch aan elkaar vast kunnen. Als je dat doet, en je wordt gebeld, kun je opnemen door de oortjes van elkaar af te halen! Hoe gaaf! Best wat extra’s dus bij deze oortjes, wat ik niet had geweten zonder de Engelstalige handleiding.

Gaan met die banaan

Met de juiste koptelefoon, lekkere muziek en de app ben ik inmiddels al zover dat ik bijna 3 km haal in 20 minuten. Mijn gemiddelde snelheid is 8.3 kilometer per uur, en dat na een paar lessen al. De lessen blijven zich opbouwen waarbij je steeds langer achter elkaar gaat rennen en minder tussendoor gaat lopen. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in om die 5 kilometer, wat mijn doel is, te gaan bereiken over een paar weken!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.