5 jaar 6 jaar 7 jaar Creatief & Knutselen

{ Review } | Glitter Tattoos van Glitza

Glitza review tattoo

Vaak als ik ergens met de kinderen ben, zie ik dat je een glittertattoo kunt laten zetten. Hartstikke leuk en ze blijven vaak ook nog best een tijdje zitten. Vooral dochterlief is altijd behoorlijk onder de indruk van die sprankelende kleuren en vroeg geregeld waarom we zoiets niet thuis konden doen. Mijn antwoord? Waar moet je zoiets kopen en zou ik dat wel kunnen? Voor Go or No Go mochten we de Glitter Tattoos van Glitza proberen.

Glitza

In het pakket zitten drie verschillende kleuren glitter, een kwastje, een gebruiksaanwijzing en de nodige tattoos. Het zijn voornamelijk tattoos voor meisjes en de kleuren (rood, paars en roze ) zijn waarschijnlijk ook wel bedoeld voor meisjes. Desalniettemin kunnen jongens die van deze kleurtjes houden er natuurlijk ook volop plezier mee hebben, maar echte jongens tattoos zou wel erg leuk zijn als uitbreiding.

Het is simpelweg uitknippen van de gewenste tattoo, op de huid plakken, even wrijven, het velletje verwijderen en de glitters aanbrengen, aldus de gebruiksaanwijzing.

Werkt het?

Ik dacht dat de tattoo op het witte velletje zou zitten, maar hij zit dus op het doorzichtige velletje. De eerste keer had ik dus een stukje tattoo op mijn vinger plakken in plaats van op mijn dochters pols. Dat mag de pret niet drukken. De tattoo zit binnen no time op haar pols. Met behulp van het kwastje heb je de glitters snel en simpel op de tattoo zitten. Het geeft helemaal niet zoveel rommel als ik verwacht had. Op het filmpje hieronder kun je goed zien hoe het werkt en eruit komt te zien!

Nadat we gezien hadden dat het goed werkte, besloot dochterlief nog een paar tattoos te zetten.

Tattoos op materialen

Volgens de gebruiksaanwijzing kun je de tattoos ook op materialen zetten. Denk aan een tas, een jas of een ander kledingstuk, op glas, plastic of hout. Ik had zo snel niet iets waar ik het op kon zetten, tot ik een grote waxinelichthouder in de kelder vond.

Ook hier plak je de tattoo op, even wrijven en voorzichtig het velletje verwijderen. Het werkt prima en ziet er ook nog eens heel erg leuk uit. Op het filmpje hieronder zie je goed hoe we het gemaakt hebben. Echt een aanrader om zo voor opa/oma/juf of wie dan ook een persoonlijk cadeautje te maken. Wel even uitkijken met water uiteraard, want daar kunnen glitter tattoos iets minder goed tegen.

Go or No Go?

Hoe bleven de Glitza tattoos zitten? In principe zouden ze een weekje moeten blijven zitten, ook weer afhankelijk van hoe vaak je de tattoo onder water houdt. Dochterlief heeft veel gezwommen in de dagen na het zetten van de tattoo en na een dag of 3 was hij toch grotendeels weg. Wat me dus 100% meeviel. Ze vond het hartstikke leuk, kan er prima zelf mee uit de voeten en het geeft geen enorme rotzooi. Voor ons is het dus een Go!

Feitjes

Leeftijd: Als ze het zelf willen doen vanaf ongeveer 8 jaar. Onder die leeftijd is het natuurlijk erg leuk om ze te laten zetten.
Prijs: Er zijn veel verschillende soorten Glitza sets. De set die wij kregen kost 16,99 en je shopt hem hier.

Lees ook:
Glitterdots review
Blinger review





♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 



2 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.