Boeken

Favoriete kinderboeken tag

kinderboeken
Linda - Go or No Go

Daan en Jesse zijn gek op lezen. Ze zijn 8 jaar en lezen boek na boek uit. Ze mogen iedere avond voor het slapen gaan even lezen. We hebben ook niet voor niets een abonnement voor de bibliotheek, want we komen regelmatig nieuwe boeken halen.

Hebben jullie een voorleesritueel?

Dat hadden we wel toen de jongens nog wat jonger waren. Iedere avond voor het slapen gaan was het even een minuutje of 10-15 tijd om voor te lezen. Dat deden we om en om op de kamer van de jongens. De ene avond in het bed van Daan en de andere avond in het bed van Jesse. En soms op ‘het grote bed’, van papa en mama. Vooral dat laatste vonden de jongens altijd erg leuk, zeker omdat we dat maar soms deden natuurlijk.

Wat zijn de favoriete boeken van je kind(eren)?

Daan en Jesse zijn vooral erg gek op de boeken van De Waanzinnige Boomhut. Ze hebben alle verdiepingen van de boeken al uit. Het zijn super grappige boeken met heel veel illustraties. Ook hebben deze schrijvers bijvoorbeeld dit hilarische boek gemaakt. Daarnaast zijn ze momenteel vooral ook heel gek op allerlei stripboeken en pockets. Op de Donald Duck hebben we een tijdschrift abonnement, maar ook Suske en Wiske en Asterix en Obelix vinden ze erg leuk.

Welk boek vind je verschrikkelijk?

Poe, ik weet niet of ik een boek ken dat ik verschrikkelijk vindt. Eerlijk gezegd is er geen een boek dat zo bij me op komt dat ik verschrikkelijk vindt.

Welk boek lees jij het liefst voor?

Ik vond het altijd leuk om uit het grote Jip en Janneke voorleesboek voor te lezen. Leuke, grappige verhaaltjes en lekker kort. De jongens mochten dan altijd ieder een verhaal uitkiezen en na twee verhaaltjes gingen ze lekker slapen.

Welk boek las je als kind het liefst?

Ik heb zelf heel veel Pinkeltje boeken gelezen. Ik had deze niet meer, maar onlangs waren we op een boekenmarkt waar heel veel Pinkeltje-boeken stonden. Daar heb ik een paar leuke uitgekozen samen met de jongens, dus ik ben heel benieuwd wat ze er van vinden.

Stimuleer je het lezen van kinderboeken?

Zeker! Daan en Jesse begonnen al erg vroeg met lezen. Ze vonden het heel leuk om de woordjes in lettergrepen op te noemen en vervolgens aan elkaar te koppelen. Aangezien hun interesse echt bij lezen ligt, hoef ik niet veel te stimuleren; het gaat vanzelf. Maar ik vind het wel erg belangrijk en ik vind het dan ook een fijn idee dat ze iedere dag minstens 15 minuten lezen.

Hebben jullie een abonnement op de bieb?

Ja, dat is bij onze bibliotheek hier in het dorp gratis voor kinderen. Het is een super grote bibliotheek met meer dan genoeg keuze. Onze jongens vinden het ook leuk om hier rond te struinen en leuke boeken uit te kiezen.

Welk onbekender kinderboek zou je anderen aanraden?

Het verhaal van de Gruffalo vind ik erg leuk, en het boek van Jochem Meyer: de Gorgels vind ik ook geweldig. Waarschijnlijk beide niet heel onbekend, maar voor het geval dat je het nog niet kent; zeker een keertje lezen met je kids!

Wie is je favoriete kinderboekenschrijver/schrijfster?

Paul van Loon vind ik erg leuk met de Dolfje Weerwolfje reeks. Voor wat oudere kinderen vind ik Thea Beckman erg goed en natuurlijk een van mijn grote favorieten kinderboeken schrijvers: Roald Dahl. Ik heb boeken zoals de Heksen, Mathilda en de GVR minstens 3 keer gelezen. Deze boeken zijn vanaf 8 jaar goed te lezen, maar kunnen nog wel wat spannend zijn, dus ik denk dat ik over een paar maandjes samen met Daan en Jesse hier aan ga beginnen.

Gebruik je stemmetjes tijdens het lezen?

Hihi ik ben daar niet zo goed in, maar ik probeer het wel hoor. Maar gelukkig kan mijn man het wel heel leuk. Die maakt er hele belevenissen van tijdens het voorlezen, wat de jongens ook weer erg leuk vinden. Dus dat laat ik graag aan hem over.

Wat is je beste voorleestip?

Maak altijd even tijd voor het voorlezen. En gebruik het niet als straf: “Als je niet luistert, gaan we niet voorlezen”. Zelf deed ik dit soms uit de welbekende onmacht wel, maar dan had ik er achteraf altijd spijt van. Zeker omdat dat gewoon juist het momentje is om samen de dag af te sluiten en even gezellig samen te zitten.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Marjo
    3 juni 2018 at 22:19

    Waanzinnige boomhut hier bij onze 8 jarige ook hot! Maar bij de bieb ook dus wachten op het volgende exemplaar

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.