Inspiratie

Een bloemetje voor iedere gelegenheid

bloemetje

De liefde voor planten en bloemen heb ik van mijn moeder gekregen. Zij had wekelijks een nieuw mooi boeket bloemen in huis en onze tuin stond vol met mooie planten en bloemen. Het fijne aan bloemen is dat het leuk is om te geven of te krijgen, voor zoveel verschillende gelegenheden.

Geslaagd!

Wat een heerlijk moment! Je bent geslaagd! Voor je rijbewijs, je cursus, je opleiding of noem maar op! Daar hoort een bloemetje bij, toch? Toen ik geslaagd was voor mijn opleiding kreeg ik een boeket met gerbera’s. Deze bloemen haalde mijn moeder het liefste in huis en doen me altijd denken aan haar. Gerbera’s worden vaak in boeketten verwerkt, zoals in de boeketten bezorgbedrijven.

De vierdaagse

Na het wandelen van de vierdaagse, of dit nou een avondvierdaagse is of de echte vierdaagse in Nijmegen, hoort het erbij om gladiolen in ontvangst te mogen nemen als wandelaar. Maar waarom gladiolen? Dat komt door de betekenis achter deze bloem. Een gladiool staat voor kracht, overwinning en trots. Gladiolen heb je in allerlei kleuren, zoals geel, roze, paars en oranje.

Uitvaart

Voor een uitvaart is het mooi om bloemen neer te leggen bij de kist of bij het graf. Een rouwboeket wordt zo gemaakt, dat je het neer kunt leggen. Er zijn veel soorten bloemen die je kunt laten verwerken in een rouwboeket of je kiest voor een kant en klaar rouwboeket, zoals een rouwboeket wilde bloemen.

Bruiloft

Ook voor een bruiloft is het cadeau geven van een boeket leuk. Of je kiest voor een meerjarige plant, zodat ze altijd een aandenken hebben aan hun speciale dag. Daarnaast is er natuurlijk het trouwboeket, wat je kunt laten drogen en  op die manier voor altijd bewaren. Ons boeket bestond uit aronskelken. Prachtig, en gelukkig staat hij op vele foto’s, want we hebben hem zelf niet bewaard.

Verjaardag

Natuurlijk voor de hand liggend, maar ook voor een verjaardag is het leuk om bloemen te geven of te krijgen. Ik geef vaak een kleurig boeket, omdat ik daar zelf van houd. Maar als ik weet dat de jarige job bijvoorbeeld van paarse kleuren houdt, dan geef ik een boeket met paarse bloemen.

Zomaar

Natuurlijk hoef je ook niet altijd een reden te hebben om een bloemetje te geven. Misschien is ‘zomaar’ eigenlijk wel de leukste manier om een bloemetje te krijgen. Zomaar omdat iemand aan je denkt.

Geef jij weleens een boeket bloemen cadeau?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.