Creatief & Knutselen Producten voor kids Winnen

{ Review } | Het schoolfotoboek van Have to Have

ideaal Schoolfotoboek
Xenia

Schoolfoto’s, je hoopt altijd maar dat er een mooie foto van je kind is geschoten en zo ja, dan staat de foto misschien net zoals bij ons te shinen in de woonkamer. Maar wat doe je met de foto’s als er weer een nieuwe mooie foto op je staat te wachten? Have to Have heeft daarvoor een oplossing bedacht, namelijk een prachtig schoolfotoboek.

Schoolfoto’s

Zelf maak ik graag heel veel foto’s, zowel met mijn telefoon als met mijn spiegelreflexcamera. Toch heeft een schoolfoto altijd iets extra’s. Ik bedenk altijd ruim op tijd wat ze aan mogen op deze dag, zodat ze er leuk uit zien.
Dit jaar komt de fotograaf bij ons pas in juni en dan is het extra bijzonder omdat er twee van onze kinderen op school zitten. Ze mogen dan samen op de foto. Dat zijn thuis vaak de foto’s die niet altijd lukken, omdat er altijd wel één een oog dicht heeft of net de andere kant op kijkt.

Mijn oudste zoon is acht en heeft al een aantal schoolfoto’s gemaakt. Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik ze zo goed heb weggelegd dat ik ze even niet kon vinden, alleen die van vorig jaar staat in de kast. Fynn zit net op school en heeft een mooie foto van de peuterspeelzaal in de kast staan. Helaas geen klassenfoto omdat hij tijdens het bezoek van de schoolfotograaf ziek was. Binnenkort mogen deze mooie foto’s plaats maken voor een andere foto en belanden deze foto’s waarschijnlijk ergens onderin de kast. Eigenlijk best zonde.

schoolfoto boek voor kinderdagverblijf

Het schoolfotoboek van Have to Have

De oplossing hiervoor is het schoolfotoboek! Een stevig boek van A4 formaat waar je al je school- en klassenfoto’s in kwijt kunt. Het boek heeft 38 bladzijdes en je kunt hier 16 klassenfoto’s in kwijt.
Je kunt zelf kijken wat voor jouw kind handig is. Zo kun je in dit boek beginnen bij de peuterspeelzaal, de basisschooljaren en daarna is er nog ruimte voor 6 middelbare schooljaren. Gaat jouw kind niet naar de peuterspeelzaal dan kun je beginnen bij de jaren van het kinderdagverblijf. Het is vrij in te vullen en zo kun je als ouder of later als kind zelf jouw draai hieraan geven.

Schoolfotoboek met basisschool en middelbare

Het boek begint met van wie het boek is en als tip krijg je mee om je kind hier zelf zijn of haar naam in te laten vullen. Fynn is heel trots dat hij zijn naam al zelf kan schrijven en dus mocht hij dit hier ook doen.
Daarna is er ruimte voor 18 pasfoto’s, wat ik zelf een ontzettend leuk idee vind. Kinderen veranderen zo ongelooflijk snel en hier heb je dan een mooi overzicht bij elkaar. Wij hebben niet van elk jaar een pasfoto maar je kunt hier ook een andere foto plaatsen van die leeftijd natuurlijk.

Schoolfotoboek pasfoto's

De bladzijden daarna kun je gaan gebruiken voor de schooljaren. Er zijn per schooljaar 2 bladzijden beschikbaar. Op deze bladzijden kun je 2 foto’s kwijt, de grote pasfoto en de klassenfoto. Bij de foto is ruimte om te schrijven:

►Welk schooljaar het is
► In welke groep je zit
► Van wie je les krijgt
► Het leukste om te doen vind ik
► Naast de klassenfoto kun je opschrijven wie er allemaal bij je in de klas zaten.

Go or No Go

Wij hebben gekozen voor de mintgroene variant, maar er is ook een paarse en zwart/ witte variant. Het boek is goed zwaar en de kwaliteit van de bladzijden is stevig, wat erg prettig is want het boek zal de komende jaren nog in gebruik zijn. Het lijkt mij in ieder geval leuk om zo nu en dan eens terug te kijken hoe ze zijn veranderd.

Er is wel één puntje wat ik jammer vind, en dat is dat ik er nog best wat bladzijden erbij had willen hebben! 🙂 Bij dit soort mooie boeken kunnen er nooit genoeg bladzijden in zitten natuurlijk. Stel dat je vier jaren kinderdagverblijf in het fotoboek opneemt, dan haal je de basisschooltijd ook gewoon nog hoor, maar de middelbare schooltijd niet meer volledig.

Ik vind het idee van een schoolfotoboek echt super handig en een mooie oplossing. We zullen het boek dan ook met plezier gaan gebruiken. Ook voor de oudste en de jongste wil ik er graag nog één hebben, super leuk om zo van alle kids een eigen boek bij te houden.
Het boek krijgt zeker een GO!

 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 29 Comments

 • Reply
  Linda Smeets
  3 juni 2018 at 23:55

  Wat bijzonder en leuk voor later! Ik doe graag mee!

 • Reply
  Claudia Diependaal
  3 juni 2018 at 02:29

  Ik doe heel erg graag mee voor mijn kleinzoon Yuano. Mevrouw is pas 3.5 dus lijn en we dan wel Voor haar voor een boek haha. Yuanohesft als het goed is al 3 foto’s nu hij in groep 3 zit! Leuke actie!

 • Reply
  Linda
  2 juni 2018 at 22:03

  Gaaf ik doe graag mee voor onze dochter.

 • Reply
  Oma Will
  1 juni 2018 at 14:05

  Wat een mooie winactie.
  Mijn kleinzoon zou het leuk vinden om al zijn schoolvrienden in dit schoolfotoboek te plakken.
  Wat een mooie herinneringen voor later.
  Ik heb geen facebook, maar volg op Bloglovin.
  GRaag doe ik mee.

 • Reply
  Sharon de Ridder
  31 mei 2018 at 16:11

  Zo, dan weet ik eindelijk wat ik met al die foto’s moet doen! Wat een geweldig boek, leuke kleuren ook!

 • Reply
  Nancy van Heck
  30 mei 2018 at 22:44

  Wat een leuke actie ik wil zo graag dit boek winnen voor mijn zoontje zodat ik door dit boek ook wat over zijn school jaren leert aangezien hij niet bij mij woont.

 • Reply
  marij brand
  30 mei 2018 at 21:19

  voor mn dochtertje van 3 jaar heb ik deze al… is echt ideaal een prachtig! maar voor mn zoontje van een half jaartje heb ik deze nog niet…handig om alvast te hebben 🙂

 • Reply
  Cheryl van de Loo
  30 mei 2018 at 12:29

  Super leuk! Ik doe mee

 • Reply
  Lisa
  30 mei 2018 at 06:56

  Ik zou super graag willen winnen voor mijn zoontje die bijna naar school gaat. (heb je geliked op fb)

 • Reply
  Annelies van Hurne
  29 mei 2018 at 22:32

  Wat een superleuk boek. Mijn zoontje word dit jaar 2 jaar. En ik zou deze echt gaan gebruiken voor hem. Als de tijd daar is. Geweldig om zoiets bij te houden.. Ik doe mee en nu maar duimen 😀

 • Reply
  Liesbeth
  29 mei 2018 at 22:10

  Dit is zooooo leuk! Ik doe heel graag mee! Als juf heb ik ook elk jaar een schoolfoto van mijzelf, ook netjes in een boekje geplakt. En nog steeds elk jaar verschillend. Dit zou superleuk zijn voor mijn zoontje!

 • Reply
  Lynn Mahieu
  29 mei 2018 at 21:39

  Wat een uitvinding dit! Zo heb je niet, net zoals bij mezelf, alle klasfoto’s overal en nergens liggen! Ik zou deze graag winnen voor mijn dochtertje. Zij moet nog 1 jaar worden dus ik kan meteen vanaf de eerste foto starten en hoef niet een aantal jaren in te halen. ^^

 • Reply
  Corinne de Graaf
  29 mei 2018 at 20:59

  Ja ik loot graag mee voor mijn dochter.Kan ze al haar schoolfoto’s inplakken.Zit nu inmiddels in groep 7.

 • Reply
  Els Wanders
  29 mei 2018 at 20:58

  Ik doe graag mee, vorige week is de schoolfotograaf geweest, ik ben weer heel erg benieuwd.

 • Reply
  Sarita
  29 mei 2018 at 20:39

  Ik loot graag mee!

 • Reply
  A.
  29 mei 2018 at 16:41

  Handig idee wij doen mee??????

 • Reply
  Patricia de crom
  29 mei 2018 at 16:26

  Dat zou een super cadeautje zijn voor ons mannetje die in juni jarig is een fotoboek met zijn eigen school foto’s erin geplakt

 • Reply
  Yvonne
  29 mei 2018 at 11:52

  Ohhhh, dit moet ik hebben! 😀
  Echt súper leuk, alle kleurtjes!
  Ik maak dus ook heel graag kans!

 • Reply
  G.T.
  29 mei 2018 at 09:32

  Ik doe graag mee!

 • Reply
  Brit Weijers
  29 mei 2018 at 09:32

  Leuk voor mijn kleinzoon.

 • Reply
  Manuela
  29 mei 2018 at 07:33

  Wat een leuke manier om de foto’s te bewaren. Mijn moeder heeft mijn foto’s altijd netjes in een map bewaard. Erg leuk! Onze oudste zoon gaat vanaf oktober 2018 naar de basisschool. Dit zou dan ook een leuk album zijn om zijn foto’s in te bewaren. Fingers crossed!

 • Reply
  Nelly
  29 mei 2018 at 07:11

  Leuk cadeau, ik loot graag mee.

 • Reply
  S. Wolfswinkel
  29 mei 2018 at 07:04

  Wat een leuke winactie, ik waag graag een kansje! Ik volg jou en Have to have via Facebook (Mooie Rooie).

 • Reply
  Marian B
  28 mei 2018 at 16:47

  Mijn zoontjezit in zijn eerste schooljaaar, de fotograaf is net geweest. Leuk om hier mee te starten!

 • Reply
  michael noo
  28 mei 2018 at 16:37

  Doe heel graag mee!!! Super leuk voor de schoolfotos van mijn prachtige dochters!

 • Reply
  Lindsey Roosen
  28 mei 2018 at 15:48

  ZO leuk deze winactie!!!!!! Ik zou dit heeeeeeel graag winnen! Heb 3 jongens is leuk om alvast met 1 om te beginnen.

 • Reply
  Linda
  28 mei 2018 at 14:25

  Ik doe heel graag mee voor mijn dochter. Vorige week voor de 1ste keer bij de schoolfotograaf geweest, dus die foto’s horen natuurlijk in zo’n mooi boek geplakt te worden!

 • Reply
  Chantal Obbink
  28 mei 2018 at 12:42

  Ik doe heel graag mee voor mijn zoon die in de zomer 4 wordt en dan aan zn schoolavontuur begint. Fantastisch om alles bij te houden en voor later iets heel dierbaars om terug te kijken. Een heel mooi en leuk cadeau voor zijn verjaardag!

 • Reply
  Sebas
  28 mei 2018 at 12:25

  Wat een ongelooflijke heerlijke fantastische en super idee van jullie om een heerlijke prijs weg te geven.
  Ik wil iedereen oproepen om deze actie te delen te liken en jullie een mooie recensie te geven zodat jullie echt goed op de kaart komen zodat iedereen niet meer om jullie heen kunnen.
  Ja ja echt iedereen moet het weten Alexander en maxima zijn inmiddels ingelicht haha.
  Succes en duimen..

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.