Huis & Tuin Producten voor kids

{ Review } | Stokke Steps kinderstoel

Mary-Lou

Het merk Stokke behoeft waarschijnlijk geen introductie bij je. Of het nu om de iconische kinderwagens met hoge zit gaat, de befaamde meegroeistoelen of de hippe babykamermeubels; ze zijn bij het grote publiek bekend. Ook producten als Flexi Bath, het opvouwbaar badje, wint aan terrein. Stokke is Scandinavisch design dat zich naadloos aanpast aan elk interieur. Door de ruime keuze in verschillende kleuren kun je een product helemaal afstemmen op je smaak en interieur. Zo ook de Stokke Steps Stoel.

stokke steps review

Stokke Steps Meegroeistoel

Om tot je perfecte stoel te komen kun je voor je basisstoel kiezen uit een zwarte of witte zitting en stoelpoten in zes verschillende kleuren. De Stokke Steps Stoel is een echte meegroeistoel; met de uitbreidingen is hij al vanaf de geboorte te gebruiken.

Stokke Steps Wipstoel

Met deze speciale wipstoel is de Steps al vanaf het prille begin te gebruiken. Het is zowel los als in combinatie met de basisstoel te gebruiken.

Stokke Steps Baby Set

Je kindje groeit en de Stokke Steps groeit mee. Vanaf zes maanden kun je de wipstoel verruilen voor een babyset. De Baby Set is, in tegenstelling tot die van de Tripp Trapp, al voorzien van een vijfpunts tuigje. De rugleuning is zowel in de hoogte als de diepte verstelbaar. De babyset kun je vrij lang gebruiken, dat is fijn. Pas als je kind drie jaar is, hoef je deze uitbreiding weer op te bergen en de basisstoel gaan gebruiken.

Review Stokke Steps stoel

En deze review staat deze prachtige basisstoel centraal. Ik koos voor een witte stoel met de kleur natural voor de poten. De nieuwe stoel was snel in huis en nog sneller in elkaar gezet. Dikke pluspunt. De ronde zitting is van matte kunststof en daardoor makkelijk af te nemen. De combinatie van het beukenhout met het plastic vind ik bijzonder mooi. Mag ik even helemaal blij zijn over de voetensteun? Deze is namelijk supermakkelijk te verstellen.

Mila is helemaal in haar nopjes met haar nieuwe stoel. Op en af gaat ze. Dit kan gelukkig ook makkelijk. De stoel staat heel stabiel en kan niet omvallen. Ze heeft een goede rechte zit en zit op de juiste hoogte aan tafel. Daar word ik dan weer blij van.

Accessoires Stokke Steps

Naast de eerder genoemde uitbreidingen zijn er ook accessoires waarmee je je Stokke Steps Stoel nog meer kunt personaliseren en afstemmen op de behoeftes van je kind. Een eetblad bijvoorbeeld. En natuurlijk fijne kussentjes! Ook hier weer veel keuze in kleur en zelfs printjes. Van waterafstotend materiaal dus ideaal voor het snel afnemen van kleine ongelukjes. Niet alleen de babyset heeft kussens, sinds kort is er het speciale juniorkussen voor de basisstoel. Dat zit toch net wat comfortabeler.

Verschil tussen Stokke Steps stoel en de Stokke Tripp Trapp

De Stokke Tripp Trapp is onwijs populair. In menig huishouden wordt hij aangeschoven aan de eettafel. Maar wat is het verschil tussen de Stokke Steps Stoel en de Tripp Trapp? Ik heb ze hier beide aan tafel en kan je dat precies vertellen. Als eerste de design. Waar de Steps door de ronde zitting en minimalistisch design een moderne look heeft, is de uitstraling van de Tripp Trapp klassieker. Het is een kwestie van smaak welke je mooier vindt. Beiden zijn, in combinatie met uitbreidingen, vanaf de geboorte te gebruiken.

Waar je bij de Tripp Trapp uit wel 13 kleuren kunt kiezen, moet je het bij de Steps wel met de helft doen. Het zal me alleen niets verbazen als het kleurenpalet steeds meer uitgebreid wordt. Qua gebruiksgemak scoort de Steps wat mij betreft hoger. Dit komt voornamelijk omdat de Baby Set compleet met gordel komt en de zitting hiervan aan te passen is. Ook de makkelijk te verstellen voetensteun is een pré. Wat betreft de prijs… Ik heb alles op een rijtje gezet* en kom tot de conclusie dat de Tripp Trapp het goedkoopst is. De vanaf-prijs van de basisstoelen zijn precies hetzelfde, maar het verschil zit ‘m in de Newborn uitbreiding. Aangezien het een volwaardige wipstoel is, is die van de Steps een stuk duurder.

*Voor deze prijsvergelijking heb ik de kussens buiten beschouwing gelaten en verder de goedkoopste opties gekozen.

stokke steps ervaring

Go or No Go

De kinderstoelen van Stokke vind ik heel mooi, zo ook de Stokke Steps Stoel. De hoeveelheid aan kleuren om uit te kiezen is fijn. Zo kun je een stoel samenstellen dat perfect bij je interieur past. Dat de stoel vanaf de geboorte met je kindje meegroeit, is een heel groot pluspunt. Stokke levert kwaliteit en dat mag wat kosten. Wat mij betreft is dat de enige minpunt. De stoel inclusief alle uitbreidingen bij elkaar kost wat. Maar het materiaal is degelijk, goed schoon te maken en gaat jaren mee. Je stoel kun je hierna op de tweedehandsmarkt nog goed verkopen. Alles bij elkaar ben ik heel tevreden met deze stoel.

stokke steps

Feitjes

  • Leeftijd: Vanaf de geboorte
  • Adviesprijs: Vanaf 195,00 te koop
  • De Stokke Steps is scherp geprijsd te koop op deze website, en daarnaast kun je op deze site ook terecht voor veel Steps accessoires.


♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.