3 jaar 4 jaar 5 jaar Producten voor kids

Wanneer is je kind oud genoeg voor een elektrische tandenborstel?

elektrische tandenborstel
Linda - Go or No Go

Wist je dat je vanaf ongeveer 3 jaar de tanden van je kindje al met een elektrische tandenborstel kunt poetsen? Wij begonnen er mee toen ze ook rond die leeftijd waren, tot grote vreugde van de jongens. 

Zelf poets ik al jaren elektrisch. Ik heb geen idee hoe lang, maar ik denk toch wel zo’n jaar of vijftien. Het voelt voor mij ook echt een beetje prehistorisch als ik weer met een gewone tandenborstel aan de slag moet. Bij Daan en Jesse is dat niet anders. Zij poetsen inmiddels al een jaar of vijf elektrisch.

Elektrische tandenborstel met 3 jaar

Daan en Jesse zagen ons natuurlijk al elektrisch tandenpoetsen toen hun nog met een gewone tandenborstel aan het poetsen waren. Dat vonden ze altijd heel interessant. De knopjes, het trillen. Dus toen ze drie jaar werden, was een van de cadeautjes gauw bedacht: de heren kregen een elektrische tandenborstel. Zo’n leuke van Disney, met Cars erop. De kinderen helemaal happy, maar natuurlijk moesten we nog wel leren hoe elektrisch poetsen nu eigenlijk moet.

Poetsen en de GGD

Vanuit de GGD kregen de jongens rond die tijd vanuit school een kaartje met daarop 6 plaatjes. Ieder plaatje geeft aan welke tanden er gepoetst moeten worden en ieder plaatje poets je 20 seconden. Zo komen de kinderen netjes aan 2 minuten. Wat wij altijd heel handig vinden werken, is de timer op de telefoon aanzetten. Iedere keer al er 20 seconden voorbij zijn, weten de jongens dat ze naar het volgende plaatje moeten.

Wat de eerste jaren bij kinderen belangrijk is, of je nu elektrisch poetst of niet, is dat je als ouder even na poetst. Je kunt niet goed controleren of alle tanden, ook de achterste tanden, goed worden gepoetst. Daarom is het goed om even na te poetsen.
Onze tandarts raadt aan om pas de tanden te poetsen na het ontbijt en voor het slapen gaan. Na het ontbijt lukt ons qua planning gewoon niet merken we, dus wij poetsen de tanden bij het opstaan, voor het ontbijt.

elektrische tandenborstel

Onderzoek van het Ivoren Kruis

Het Ivoren Kruis heeft een onderzoek uitgevoerd naar kinderen die handmatig poetsen en kinderen die elektrisch tandenpoetsen. Uit dit onderzoek blijkt dat kinderen die elektrisch tandenpoetsen een veel gezonder gebit hebben dan kinderen die handmatig poetsen. Het is dus zeker aan te raden om rond het derde jaar over te stappen op elektrisch tandenpoetsen.
Daarnaast is het nemen van vitamine c ook goed voor je tanden en mondweefsel. Het beste is dan om tabletten te nemen die je in één keer moet doorslikken in plaats van sabbelen, omdat dit laatste juist weer minder goed is voor je tanden.

Ik ben wel heel benieuwd hoe jullie dat ‘s ochtends doen. Poetsen jullie kinderen voor of na het ontbijt hun tanden?

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze elektrische tandenborstel voor kinderen tips op Pinterest bewaren ♥

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.