Fashion & Styling Inspiratie

Na 15 jaar voor de eerste keer weer een jurkje!

jurkje
Linda - Go or No Go

Deze week verbaasde ik mijn vriendinnen, familie en collega’s. Zelfs mijn vriendinnen die ik al 15 jaar of langer ken. En eigenlijk verbaasde ik mezelf ook. Ik kocht namelijk een…jurkje! En niet één, maar zelfs twee jurkjes! En dat die dag ooit nog zou komen, dat had niemand inclusief ik zelf verwacht. 

Carnaval

Ik heb namelijk al minstens 15 jaar geen jurkje of rokje meer aangehad, behalve dan met Carnaval. Een rokje had ik nog wel eens aan toen ik een jaar of 15 was, maar een jurkje niet. Ik kan me serieus niet herinneren wanneer ik voor het laatst een jurk aan had, maar het was ergens op de basisschool. Op de middelbare school heb ik nooit meer een jurk gedragen. Niet omdat ik gepest werd of wat dan ook hoor, gewoon omdat het niks voor mij was, vond ik. Ik liep veel liever in een broek, lekker makkelijk en praktisch.

Zandloperfiguur

Zo’n 4 jaar geleden ging ik voor de eerste en tevens ook (tot vorige week) mijn laatste keer shoppen voor een jurkje. Een vriend van me ging trouwen met zijn vriendin en ik ging shoppen met mijn vriendinnen voor een leuke feestoutfit. Samen bedachten we dat het wel eens leuk kon zijn om te kijken of we voor mij een jurkje konden vinden. Die missie bleek na een middagje kansloos: Niet alleen ik, ook zij vonden gewoon niet een geschikt jurkje voor mij. Ik heb een zandloperfiguur, wat betekent dat ik een smalle taille heb en brede heupen en schouders. Dat wil zeker niet zeggen dat jurkjes niet mooi staan, integendeel. Maar voor iemand die nooit jurkjes draagt, vond ik alles zo maar raar staan, met die heupen. En uiteindelijk gaven we het op en ging ik gewoon veilig voor een mooie zwarte jeans.

Jurkje

Eerder deze week ging ik shoppen en in de auto bedacht ik ineens dat ik het eigenlijk wel leuk zou vinden om eens gewoon een paar jurkjes weer te proberen. Ik ben sinds begin dit jaar 10 kilo afgevallen en zit lekker in m’n vel, dus waarom niet dacht ik. Ik ging alleen, dus wat kon me gebeuren: passen in het pashokje, en klaar. In de allereerste winkel waar ik binnenliep, koos ik zelf 2 jurken en een maxi-dress om te passen; hoppa! Die maxi-dress stond vooral heel komisch, maar tot mijn verbazing vond ik één van de jurkjes zowaar leuk staan. De spiegel van het hokje was alleen ontzettend klein, waardoor ik mijn hokje wel uit móest komen om goed te kijken. Hebben jullie daar ook altijd zo’n hekel aan?! Maar goed, hokje uit dus. Ik maakte een foto voor manlief, zodat ie even met mij mee kon denken. Want aangezien ik nooit een jurk aan had, wist ik ook niet goed wat nu mooi stond en wat niet. Manlief was superenthousiast en toen ook de verkoopster kwam kijken en erg enthousiast was, was ik om. Ik vertelde mijn 15-jaar-geen-jurkjes-verhaal aan de verkoopster en zij veranderde op slag in mijn personal shopper; jurkje na jurkje kwam langs en uiteindelijk met succes, want ik vond er nog een die ik ontzettend leuk vond. En dus ging ik met twee jurkjes naar huis. Inmiddels heb ik ze ook al aangehad naar een familiedag en mijn werk en iedereen was enthousiast gelukkig.

Rokken

Ik weet nu dus precies wat ik mooi vind en wat mij goed staat, wat super fijn is, want ik heb nu eenmaal niet veel tijd om uitgebreid naar de stad te gaan om te shoppen. Wie mij een beetje kent of als je mij al een poosje volgt, weet je dat ik vooral ook graag online shop. En voor nu is dat ook weer ideaal, want ik weet nu wanneer ik een jurkje wil shoppen, ik moet letten op een riempje of touwtje om zo ook mijn taille te accentueren. Dat vind ik mooi staan. Voorbeelden daarvan zie je hierboven op de afbeelding, met drie jurken die ik zeker ook eens wil proberen. Lekker zomers en precies wat mij goed staat.
Rokken blijft nog altijd niet zo mijn ding, maar nu ik jurkjes ben gaan dragen sluit ik niet uit dat ik ook nog ooit gewoon weer eens een rokje zal gaan passen hoor!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 4 Comments

 • Reply
  Welke ketting staat het beste bij jou? - Go or No Go
  29 maart 2021 at 06:30

  […] shirt of jurkje met een vierkante halslijn straalt vaak iets chique uit. Het is een nette outfit en daar past […]

 • Reply
  5 perfecte kledingmerken met prachtige jurken - Go or No Go
  10 november 2019 at 12:01

  […] draag jij regelmatig jurken en weet je ondertussen wel wat je mooi vindt. Of misschien heb je al in geen jaren meer een jurk gedragen en is het best weer even wennen. Maar hoe je er ook in staat: bij een van deze merken vind je […]

 • Reply
  6x een outfit waar je de hete dagen mee overleefd - Go or No Go
  4 juli 2019 at 06:31

  […] mooie blauwe jurkje is perfect voor de warme dagen, of je nu thuis zit of naar kantoor moet. Je ziet er super chique […]

 • Reply
  Claudia Diependaal
  3 juni 2018 at 02:43

  Heb je ook een foto voor ons? Ik ben nu toch wel heel benieuwd! Maar waarom geen jurkjes? Ik zou niet zonder kunnen hihi. En dan zit ik veel in een rolstoel! Dan kruipen ze ook n9g omhoog soms. Ze zullen je zeker goed staan. Zeker weten!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.