Huis & Tuin

De leukste woning voor je kind

woning
Linda - Go or No Go

Je koopt honderden onbenullige spulletjes en prulletjes voor ze, heel je huis ligt vol met felgekleurde, knipperende en schreeuwende prullaria (waardoor je huis soms lichte Pipo de clown trekjes krijgt) en nóg krijg je soms de eeuwige ‘ik heb niks om mee te spelen en ik verveel me’. Klinkt dit bekend? Hieronder wat tips en ideeën om van je huis een plek met dingen waar je kind jaren plezier van heeft.
Zo wordt jouw huis de ideale plek voor kinderen; een woning waar altijd met plezier gespeeld en gewoond wordt. En heb je plannen om te verhuizen naar een andere huurwoning of koophuis? Dan weet je vast waar je op moet letten!

Buiten

Iedereen weet dat buitenspelen veel gezonder is dan voor de televisie, computer, laptop, mobiele telefoon (etc, etc..) zitten. Het is dan ook maar goed dat er veel manieren zijn om je tuin helemaal kindvriendelijk te maken. Jonge kinderen? Een speelhuisje of de iconische zandbak-in- de-vorm- van-een-schelp doet het altijd goed. Minder grote tuin? Wat dacht je van een schommel of een basketbalnet? Naarmate kinderen ouder worden en je bang bent dat de glijbaan het onder hun gewicht begeeft, denk dan aan een zwembad (ook een op te zetten zwembad is te koop, als het ingraven toch iets te veel moeite is) of wat goaltjes waar gevoetbald kan worden. Een handige man in huis? Laat ze een mooie boomhut bouwen, uren plezier bij bouwen, waarbij ze ook meteen hun creativiteit kwijt kunnen, en jaren plezier als hij eenmaal klaar is. Kijk ook eens naar waar je kind op school en in speeltuinen veel mee speelt en probeer dit te vertalen naar je eigen tuin. Zo maak je van je tuin een plek waar je kinderen zich helemaal uitleven!

Speelhoek

Buitenspelen is natuurlijk geweldig, maar zeker in Nederland (waar mooie dagen zeldzamer zijn dan dagen waarop het regent) jammer genoeg niet altijd mogelijk. Daarnaast zijn er veel kinderen die opgroeien zonder tuin. Dit hoeft echter geen probleem te zijn! Creëer voor je kinderen een leuke plek waar ze kunnen spelen. Een kamer die je over hebt, wat plek of zolder of zelfs een hoekje in hun eigen kamer die helemaal van hun is. Geef ze bijvoorbeeld een lekker comfortabele ligplek met kussens waar ze kunnen lezen (gebruik hiervoor bijvoorbeeld een tipitent of een klamboe, dan voelt het al helemaal als een eigen plekje). Hang bijvoorbeeld een grote rol papier aan de muur waarop ze
kunnen tekenen (vermeld hier wel duidelijk bij dat op de rest van de muren in het huis niet getekend mag worden, anders zou dit nog wel eens voor serieuze problemen kunnen zorgen). Hier kunnen ze jarenlang plezier van hebben.

Een goede sfeer

Maar het belangrijkste is en blijft natuurlijk: gezelligheid. Een sfeer creëren waarin je kind zich veilig, gelukkig en begrepen voelt. Uiteindelijk maakt het dan ook niet veel uit hoeveel speelgoed, ruimte en tuintoestellen je kind gehad heeft (al zal het wel even duren dat je zoon of dochter dit ook beseft, terwijl er gezeurd wordt om meer pokémonkaartjes en boos gekeken wordt omdat vriendinnetjes veel mooiere barbies hebben). Investeer dus in dingen die je samen kunt doen; een leuk spelletje, een dagje uit, lego om samen aan te bouwen, enzovoorts. Onthoud om af en toe wat tijd vrij te maken om écht samen te zijn (dat is zonder afleiding van telefoon, werk en televisie). Een huis waarin jullie samen plezier beleven, dat maakt jouw woning pas écht de leukste woning voor een kind.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.