Huis & Tuin Producten voor kids

De beste trampoline voor je kind!

trampoline
Linda - Go or No Go

Met de zomer weer in zicht is het natuurlijk de perfecte tijd voor de kinderen om weer lekker buiten te gaan spelen. En wat is er dan leuker dan te spelen op een trampoline? Niet alleen is dit heel leuk voor ze, het is ook nog eens gezond doordat ze in beweging blijven. Toch is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn voordat je een trampoline koopt. Er zijn namelijk veel verschillende trampolines en ze kunnen op verschillende manieren worden opgezet. Hoe weet je nu wat het beste voor je kind is? Dat ga ik je in deze blog vertellen!

Een trampoline kan op verschillende manieren worden opgezet. Zo dus ook boven de grond of in de grond. Een trampoline in de grond is natuurlijk veel veiliger aangezien je kind dichter bij de grond zit en zo dus, als hij of zij valt, minder hard valt. Ook ziet een ingegraven trampoline mooier uit in je tuin en bespaart het ruimte. Het nadeel hiervan is wel dat je de mogelijkheid moet hebben om te graven én je de trampoline niet zomaar even kan verplaatsen. Mocht je de keuze maken om hem toch boven de grond neer te zetten, zorg dan wel dat er een veiligheidsnet omheen zit zodat je kind toch lekker veilig kan springen.

Dan heb je vervolgens nog de keuze uit een ronde of vierkante trampoline. Deze keuze hangt ook van meerdere dingen af natuurlijk. Voor jongere kinderen met weinig ervaring zou ik sowieso een ronde trampoline aanraden, dit omdat deze gewoon simpelweg veiliger voor ze is. Doordat de veren overal strak gespannen zijn wordt een kind automatisch naar het midden gedreven. Zo kan hij of zij er dus niet snel vanaf vallen. Voor de meer ervaren springers is een vierkante trampoline een goede optie. Hier kan je hoger mee springen zonder dat je naar het midden wordt gedreven.

Vergeet ook zeker niet een goed stel accessoires aan te schaffen bij de aankoop van het springtoestel. Deze lijken misschien minder belangrijk maar dat zijn ze zeker niet. Ten eerste is het belangrijk om een beschermrand om de trampoline heen te plaatsen. Zo voorkom je dat je kind hard op de veren kan vallen en zich dus pijn doet. Ten tweede is het handig om een framenet te kopen. Zo wordt voorkomen dat er kinderen onder de trampoline terechtkomen met alle gevolgen vandien. Als laatste is het natuurlijk slim om een beschermhoes te kopen om zo de trampoline af te dekken als deze niet gebruikt wordt. Zo heb je er langer plezier van.

Het laatste belangrijke aspect waar je zeker op moet letten bij het aanschaffen van een trampoline, is dat deze van de perfecte kwaliteit is. Let bij de aankoop vooral of de trampoline is voorzien van een AIB-Vincotte. Als dit het geval is weet je zeker dat de trampoline aan de beste kwaliteitseisen voldoet en dat je kind er veilig op kan springen.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

 • Reply
  Relaxt je zomer door: Lekker chillen in de hangmat - Go or No Go
  22 oktober 2020 at 15:23

  […] een dingetje hoor, want onze tuin staat al behoorlijk vol met een loungeset, een picknicktafel, een trampoline en natuurlijk in de zomer nog wat zwemvermaak voor de kids. Maar ik maak met liefde ergens een […]

 • Reply
  Leukste cadeaus voor een 6-jarig meisje - Go or No Go
  27 april 2020 at 19:04

  […] Meestal zorg ik er wel voor dat de meiden iets krijgen wat ze buiten kunnen gebruiken. Stimuleren om buiten te gaan spelen is nooit weg. Toch? Dat hoeft niet meteen iets groots te zijn zoals een fiets. Skeelers of rolschaatsen is voor een meisje van 6 jaar het perfecte cadeau. Misschien kun je weer aan iemand anders de valbescherming vragen. Dat is namelijk iets wat wel nodig is. Een duurder cadeau kan een spacescooter zijn, een schommel of een trampoline. […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.